Posts

Showing posts from September, 2008

The MoSt bEauTiFul EvErLaStiNg SoNg

SADE -BY YOUR SIDE you think i'd leave your side baby you know me better than that you think i'd leave you down when you're down on your knees i wouldn't do that i'll tell you you're right when you want and if only you could see into me ha ah ah ah ah ah oh when you're cold i'll be there hold you tight to me when you're on the outside baby and you can`t get in i will show you you're so much better than you know when you're lost and you're alone and you cant get back again i will find you darling and i will bring you home and if you want to cry i am here to dry your eyes and in no time you'll be fine you think i'd leave your side baby you know me better than that you think id leave you down when you're down on your knees i wouldn't do that i'll tell you you're right when you want and if only you could see into me oh when you're cold i'll be there hold you tight to me when you're low i'll be there by …

EnTaHLa...

Hari ni masuk hari ke 13 kiter berpuasa...hurm, so far so gud...perangai masih terkawal but a bit slighted by something yang i want to jot down here but I have to think twice to do so...

Esok balik umah abg aku lagi!!! my parent gonna pick me tomorrow kat Kolej Kelima yang serba indah ini, huhu...since mereka from JB so, they'll be straight up amik aku kat sini...windunya nak berkumpul ramai2 ngan abg2 aku(tiber2), nak semua sekali ada bersama...Sekang dah susah nak be in such circumstances...Masing2 bz...Semalam call my mom, riuh sungguh suara anak2 sedara aku...mak aku pun epi jerk kat sana...seronok ler dapat jumpa cucu, especially Zikri ... hurm, that boy...cant's describe via words =/

Niat di hati nak study JAVA ni boleh lak menyimpang...hahaha...tadi tgk kekasihku seru kejap, print all the JAVA's asgmnt untuk rujukan nak study...Lepas tu open my fwenster and sekang blog! biler la nak berhenti tu??? Hurm...

Dahla kot sampai sini...ngeee...juz nak meng'update'kan…

JoM TuTuP AuRaT!

Specially imported fromDarulNuman.comto all of my GurLFwEnZ AnD to MySeLf Oso =)

Di sini Darul Nu'man ingin menyentuh tentang pemakaian tudung kaum wanita masa kini sebagai renungan bagi wanita Islam. Bila wanita menjaga auratnya dari pandangan lelakibukan muhram, bukan sahaja dia menjaga maruah dirinya, malah maruah wanita mukmin keseluruhannya. Harga diri wanita terlalu mahal. Ini kerana syariat telah menetapkan supaya wanita berpakaian longgar dengan warna yang tidak menarik serta menutup seluruh badannya dari kepala hingga ke kaki.
Kalau dibuat perbandingan dari segi harta dunia seperti intan dan berlian, ianya dibungkus dengan rapi dan disimpan pula di dalam peti besi yang berkunci. Begitu juga diumpamakan dengan wanita, Kerana wanita yang bermaruah tidak akan mempamerkan tubuh badan di khalayak umum. Mereka masih boleh tampil di hadapan masyarakat bersesuaian dengan garisan syarak. Wanita tidak sepatutnya mengorbankan maruah dan dirinya semata-mata untuk mengejar pangkat, dar…

Do You WeAr ConTaCt LeNses????

Image
AMO Complete® MoisturePlus™ Contact Lens Solution Linked to Microbial Keratitis New Eye Infection, AMO Recall its Complete MoisturePlus Contact Lens SolutionA Dangerous Contact Lens Solution Linked to Acanthamoeba Kera titis & Microbial Keratitis in Addition to Fungal Keratitis. Have your eyes been, once again, placed in danger of Bacterial Eye Infections, vision damage, or loss of sight?

On May 25, AMO (Advanced Medical Optics) announced a recall of their 'No Rub' Complete MoisturePlus Multipurpose Contact Solution. Although the company stands by its product and casts the blame on contact lens wearers who 'improperly store, disinfect or handle' their contact lenses, the CDC forced AMO to recall Complete Moisture Plus.This Complete Moisture Plus recall is not so distant from Bausch & Lomb's recall of ReNu with MoistureLoc, which caused serious injury to many contact lens wearers. AMO's press release states they have known since January of 2005 about at l…

SeAnDaiNyA....

"MARHABAN YAA RAMADHAN "



ANDAI INI YANG TERAKHIR

andai kau tahu ini Ramadhan terakhir

tentu siangnya engkau sibuk berzikir
tentu engkau tak akan jemu melagukan syair rindu
mendayu...merayu...kepadaNYA Tuhan yang satu
andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu solatmu kau kerjakan di awal waktu
solat yang dikerjakan...sungguh khusyuk lagi tawadhu'
tubuh dan qalbu...bersatu memperhamba diri
menghadap Rabbul Jalil... menangisi kecurangan janji
"innasolati wanusuki wamahyaya wamamati lillahirabbil 'alamin"
[sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku, dan matiku...
kuserahkan hanya kepada Allah Tuhan seru sekalian alam]andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tidak akan kau sia-siakan walau sesaat yang berlalu
setiap masa tak akan dibiarkan begitu saja
di setiap kesempatan juga masa yang terluang
alunan Al-Quran bakal kau dendang...bakal kau syairkan

andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu malammu engkau sibukkan dengan
bertarawih...berqiamullail...bertahajjud...
mengadu...merintih...m…

WuT An InTeReStiNg ViDeO =)

Huhu...wanna talk about Rihanna new video and hit song today...Disturbia...Damn, dat song is my favourite....never thought it's video wud be sumthing a lot more interesting to watch...better than Umbrella, ella, eeee....hikhik....

The song, wut I heard from MTV was about her being so depressed...sumthing involving money...hurm, too much expending i guess...well, at their stage u dun even noe wut to buy, u consider everything is a MUST! wut a stupid life to live in...erm, well here is the video



Hurm...some part of the video does scary...but it's juz fine....lurve her hair... =D ngeeeee