Posts

Showing posts from September, 2010

Oh, no!

Image
People!!!

Selama aku spent time menganggurkan diri kat umah, tak de satu rancangan pun yang boleh buat aku stay depan TV dan buat aku tertunggu next week (sambungannya....) oklah, except for glee, desperate housewife, Americas next top model all those in 711 channel ... Yang aku maksudkan cerita melayu. But suddenly this story make me stick in front of the tv sampai habis!



Heeeeee (^^,

Kenapa cerita ni best??? ... hurm, sebab Sharifah abu salem kot...hahaha, cerita seorang lelaki teraniaya sebab nak cover hutang nyawa bapanya. Quiet interesting jalan ceritanya, so far semuanya menarik minat aku , tak silap baru episod ke 3 tapi aku ada masalah sikit dengan "videoclip 3 minit" yang ada dalam cite ni ... BOSAN!

definisi videoclip 3 minit - Di mana apabila berlaku satu emosi yang mana sedih sebagai contoh akan kuar muzik sedih dan diiringi dengan shot yang membuang masa iaitu pelakon akan termenung dalam 2,3 minit tanpa membuat apa2. (^_______^)

Hurm, tapi sangat rindu nak nonton sa…

Marilah kembali kepada Al-Quran

Assalamualaikum w.b.t

Pada entri kali ini tak nak lagi bercakap pasal jiwa dan emosi serta perkara2 lain yang hanya berkait dengan diri aku semata. (me...me...me...and me!).

Alright, perkara yang aku nak taipkan kat sini tidak ada kena-mengena dengan mana2 parti atau yang sewaktu dengannya. Aku pun tak berapa suka sangat berpolitik apatah lagi membualkan hal2 yang berkaitan dengan politik tersebut.

Memandangkan aku ni jenis curious suka je membaca apa segala jenis post yang di'post'kan oleh orang sama ada di Facebook atau di Blog masing2, aku jadi tension sendiri bila ada yang sengaja menyebarkan lagi 'benda2' yang boleh meruntuhkan lagi institusi Melayu yang mmg dah rapuh ni plus memberi contoh yang tidak baik berkenaan Islam atas tingkah kita org Melayu Islam itu sendiri. Aku bukan nak complaint tapi mmg nak COMPLAINT pun sebab agaknya aku dah fed up kot ... apa kata korang g pinjam ke, beli ke buku "Agenda Yahudi Menakluk Dunia" daripada korang dok baca blog…