Posts

Showing posts from June, 2009

Pure Shores - Take me to my beach!

Image
I've crossed the deserts for miles
Swam water for time
Searching places to find
A piece of something to call mine
(I'm coming)
A piece of something to call mine
(I'm coming)
(I'm coming)
Coming closer to you

ran along many moors
Walked through many doors
The place where I wanna be
Is the place I can call mine
(I'm coming)
Is the place I can call mine
(I'm coming)
(I'm coming)
Coming closer to you

I'm moving
I'm coming
Can you hear, what I hear
It's calling you my dear
Out of reach
(Take me to my beach)
I can hear it, calling you
I'm coming not drowning
Swimming closer to you

Never been here before
I'm intrigued, I'm unsure
I'm searching for more
I've got something that's all mine
I've got something that's all mine

Take me somewhere I can breathe
I've got so much to see
This is where I want to be
In a place I can call mine
In a place I can call mine

I'm moving
I'm coming
Can you hear, what I hear
It'…

ToODaZe

Today is a very lame day...

Im so damn tired! and feeling so helpless right now...

I just finished drawing the ERD for my system and have to start drawing on DFD next ... Feeling totally low drawing these stuff...sigh~!

I need a HOLIDAY!!!!

One fine + perfect holiday...by the beach maybe...on an island...

Need to clean up all those viruses which have been stuck in my body...Need to come back clean!

Promo terbaik

Nur Kasih...

Satu cerita yang menarik...since balik umah, aku jarang tengok tv sebab aku rasa semua citer membuhsankan...Aku byk spent masa ngan laptop aku...Anyway, i got system to complete before its due date....so, struggle to give the best I can give...

But past few weeks, i was juz browsing ar the channel, terbuka tv3...masa tu ngah siar citer Nur Kasih ni...Awal2 lagi cite ni cam dah menarik tau untuk diteruskan tontonannya...hehe

Aku pun, sebelum2 ni balik2 bukak MtV je...hahaha...MtV, ChanNeL V(those channel does boring sometimes) ... tapi sekali tertengok citer Nur Kasih ni, memang layannnn~

It's my third time watching it and it never fail to satisfy my boring friday nite...hehe, at least thats the only night i can go to bed late than the other days coz esoknyew CUTI!!! weeee~

Hurm, it is one touching story bout family, relationship between the son and the father...about marriage ... it touches religious matter a lot ... watch the promo than you know what i mean.

The last time…

Mimpi Ngeri - #17

Image
Sesungguhnya UPM tak mo melepaskan kite MUahahaHAhahahah (ada cam menakutkan tak????)

Pada yg belum tau...aku nak umumkan kat sini....semoga korang tabah menghadapi kenyataan ini....sigh~!


click at the picture for clear view....

Aku mmg sayang UPM...lalalalala~

-Aku Yang Stress-

Semalam,arini n esok???

Image
Semalam....


Sambutan besday kak Sarmila...Disebabkan permintaan terhadap kek secret recipe sangat tinggi, jadi bos pun pegi la beli , wat suprise...Bluberry Cheesecake....not really my favourite tapi blasah jela....Dia kata yang aku nak (white choc macademia) tak de dah....tapi sedap gaks blueberry cheesecake nih...

Lain2 kuih2an tgk jela kat lam gamba nun....Meriah gaks la semalam...Lepas makan2 meeting, boleh? huahuahua...diorang mmg sangat selamba...kihkih =P
Tapi tu yang best tentang diorang nih....dah cam close sangat....Aku pun senang masuk ngan diorang nih.

Hari ni....


Kek yang dibeli oleh En.Tommy...still from secret recipe tapi aku tak tau ape nama dia....cam tiramisu tapi en.Tommy kata bukan...makan jerk! Masih kek present untuk kak Sarmila...hehe...

So, dah dua hari melantak kek....(sia2 je wat larian 8 round aritu....sigh~)

Hurm, hidangan hari ni....ada laksa, sate dan kek tadi tu ler....hurm, semua aku makan...lalalalala~


Hepi burpday untuk Kak Sarmila...trimas kerana meng'sp…

wuts 4 breakfast!

Image
My mom home made beef steak...Though it is small the satisfying of enjoying mom's food dat count...Lurve you mom!


We got beans in it...and the kentang rebus...rebus je untuk kesihatan...stim food GOOD, fry food BAD~
hehe

Simple but delicious!

Starting the other week, i will only have biscuits for my breakfast =(

Kelisa vs Kancil - #16

Image
Huhu....

Hari ni aku dengan semangat baru & hepi go lucky drive la kelisaku yang comel itu...
Masa touch tol yang pertama tu nak masuk ke Highway Sg. Dua sekali ada la kete kancil ni cam dekat betul dia ngan blkg kelisa aku...Aku pun laju le lagi...meter dah menunjukkan 100km/h ... Dia dekat lagi....amboi, nak gaduh nampak! Aku ase aku yang nak terterbang bawak laju2, kancil tu cam steady je kejar aku dari belakang ... nak kata lelaki tak, perempuan yang drive ... Well, aku nih mmg tak suka org pin2 aku nih...Aku pecut sampai 115 camtula...hehehehe....tertinggal gak ler diorang kat blkg tapi yang best tu sampai kat tol Sg.Dua, ada sesuatu menampar kuat di kepala

"Cik Aisya cuba tgk meter minyak sekang....jgn nak competitive sangat!"


Kihkih....aku tak pasan minyak dah nak habis....aku pun slow balik duk kat lane kura2...kuikuikui....keta kancil tu pun over take aku....eleh, tu pasal minyak nak abis...kasi ar chance...Apa nak jadi ar ngan aku nih...kalau ayah aku tau aku bawak…

some memories

Malam selasa yang membuhsankan....

Aku pun buka laptop ... cam besa kiter ONLINE!

Bukak youtube, sebab dalam kepala tiber2 teringat dis song and videoclip...ntah nape tiber2 teringat....dah lama tau vd nih, since aku diploma lagi...Masa dulu memang famous ar di kalangan budak2 kolej aku lagu nih...hit gak la masa tu sebab videoklip dia yg mmg sangat santek dan very the touching...actually it's a korean song tajuk Because i'm a girl by Kiss (ha, nampak gaya cam ada yang dah tau.....sape yg tidak mengalami zaman yang membusankan dalam tahun 2003-2004 cam tu taula kot akan kewujudan lagu nih...kuikui)

Takpe, aku nak post kat sini...hehe...enjoy...sediakan kotak tisu...lalalalala~! =P




Cutekan....hehehe....tetambah time kongsi payung tu....hehe, klaka....

Masa first time tengok vd nih kat bilik Mira...Semua siap kutuk mamat nih...siap ada yg nagis2 lagi....hehehe....best tul masa tu...teringat kat budak2 umah aku...Dah habis tgk baru semua macam "Oooooooo" beramai2.....hahah…

-End of Story-

Image
....and so the rose
grows a lot more of its thorn
so no one can ever touch it!


Hari ini hari Selasa

Sampai ofis lewat dari kebiasaannya....
Aku diberi kunci ofis sebab kakak yg selalu masuk awal tu ada kursus...
Renovation masih dijalankan....Semalam je dah membingitkan telinga dengan kerja memecahkan dinding untuk buat pintu...
Hari ni aku tak tau nak ada sound apa lagi...
Akibat terlopong (tertutup ngan plastik yang ntah ar aku tak tau apekah namanya...hehe), once aku buka je pintu maka berterbangan nyamuk-nyamuk...
Agak sengal gakla...darah aku manis (kihkih) maka nyamuk nih berebut2 nak gigit aku...

Masalah kedua...
tempat aku laks dah tak de sebab al maklum duk kat kaunter je...Jadi akses untuk melalui kaunterlah yang dibuat tu, so tempat aku pun telah diketepikan wat sementara waktu...So, aku tumpang tempat orang lain...yang best aku pilih tempat yang paling tersorok...muahahahahahaa(gelak jahat)

Masalah ketiga....
Aku tak dapat buat lagi carian melalui date and camne nak bagi rekod yang terpapar hanya akan terpapar 10 rekod per page...Disebabkan masa yang tinggal lagi beberapa hari ni…

The A word

Image
Have come to my sense where i should notcomparethe one who love me most and someone i just get pass by sometimes

Have come to my sense inmoving onthere isneveralooking backto the past memories that should be burn into ashes

Have come to my sense when i have not yet enough confidence in sense of loving the one who truly love me I should notpretendto even be in love

Have come to my sense when i walk a million miles and had thoseinsecurityfeeling the one who truly love me will stand there toprotectnot some passer by

Have come to my sense the wordeternitynever means end to the one who truly love you but it does to some passer by interpret as only a joke

Have come to my senseappreciatethe love in front is worth than take a risk of short introduction to some passer by andfallto the ground

Sometimes in life we not always get what we want but we have to learn toacceptwhat's alreadymeantto be ours and appreciate it... You can only feel true love when you learn to appreciate...

Never havehatredwhe…

Ouch! - #14

Akibat lari tak hingat dunia...aku ase aku dah mencederakan kaki aku sendiri...ingatkan sakit kejap je...hari ni aku dah sampai tahap menjengkit bila berjalan...WAAAAA~! tak leh pakai heel!

Aku ase ari Sabtu jog tu yang menyebabkan separa sakit...ari ahad aku gi blasah lagi jog tahap konon hebat, huahuahua...terus urat kakiku terseliuh asenyew (hurm, guruh berbunyi kat luar nun...setuju nampak!) ... tapi nak citer betapa nikmatnya lari tak henti ni, tapi kalau korang tak biasa jgn buat, kang ada lak yang pengsan tak bangun2 dah...uish, simpang! Biler kiter lari sambil mendengar lagu dan bebelan dj, asenyew semua prob fly away (tak semua tapi sikit2 tu membantula...) lepas tu leh skodeng org tapi disebabkan takde pun jejaka2 yang rajin nak bangun jog kul 630 pagi, aku pun meneruskan jog aku dengan memandang persekitaraan yang bolehlah dikatakan indah...hehehe...

Dalam kul 730 camtu barula muda-mudi berpusu2 datang masuk stadium...agak annoying gaks ar sbb cam menganggu aku je...hehehe..…

Terlanjur Mencintaimu - #1

Aku dapat nih daripada emel seorang kawan...Hurm, nice story to share wit u all...Harap dapat ler pengajarannya ... wink~!


Harriz. Satu nama yang cukup aku kenal satu ketika dahulu. Dia pernah menjadi suami aku. Suami yang bergelar hanya pada nama tapi tidak pernah memiliki sepenuhnya jiwa dan hati aku ketika itu. Perkahwinan yang berlandaskan kertas putih dengan seribu perjanjian yang boleh menjatuhkan maruah seorang suami. Aku tahu, Harriz tidak pernah mempersetujui dengan apa yang aku lakukan sebelum kami mengikat tali perhubungan yang suci. Namun, kerana sayang dan cintanya pada aku dia menerima niat aku tanpa sebarang bantahan yang keluar dari mulutnya. Kenapa Izham tidak seperti Harriz? Sungguh berbeza nilai dan peribadi mereka antara satu sama lain.

Harriz terlalu baik tapi hati aku tidak dapat menerima cintanya. Kenapa?.....Dia cukup sempurna untuk menjadi seorang suami dan pemimpin yang boleh menjaga aku sehingga ke akhir hayat. Adakah aku yang terlalu bodoh untuk menolak cinta…