Posts

Showing posts from 2013

Shoe....

Image
TADA~!!!
Apakah kasut plak jadi topik entri ni??? HAHA
Sangat excited semalam, pergi ke Setia Alam - Tolong member move out. Seriously, I adore all the facilities there. SEMUANYA DEKAT KOT!!! Sangat jeles!
And we spent like 2 hours I think dekat Starbucks - Having my Choco Cappucino plus pillow talk with my friends, really enjoy the night. Lama gila tak lepak macam tu. Since dekat sana makin lewat, makin ramai plak orang datang melepak. So, kitorang pun duduklah dekat situ sampai jam almost 12AM I think. Macam 2 tahun tak jumpa, banyak nak catch up - memang poyo!
Okay, back tu main topic ... 
So after help up a bit dalam proses pindah umah tu, me and my friends pun keluar pergi ke Setia City Mall. Lunch kat sana. Since I never been there so excited sikitla. After lunch tu, kita SIGHT-SEEING!!
Actually, nak cari kasut bertutup memang dah lamalah tapi memandangkan struktur kaki aku yang jari kaki terlebih kepanjangan, agak sukar nak dapatkan size yang betul2 fit and selesa. Seriously, looking…

Lately I ....

Make way for my music ...

Darn, past couple of weeks been stuck with same song over and over again from same band (Indonesian Band - Noah formerly known as Peterpan) ... Ngapain???

Now, want to share one song which go along with my mood now ... hehehe 

Hopefully, anda-anda pun enjoy the music ...


Aku memang 'soul' betul dengan lagu-lagu One Republic ni from kenal diorang dengan lagu Apologize, tak silap dalam tahun 2007 lagu tu. Memang layan, and then come their others song if I lose myself, All the right moves, Good Life, and so on.
What I love most about their music is the music itself and the lyric just go together with the song. For example this song, really enjoy the music and the lyric!!

Lately, I've been, I've been losing sleep Dreaming about the things that we could be
But baby, I've been, I've been praying hard,
Said, no more counting dollars
We'll be counting stars, yeah we'll be counting stars

I see this life like a swinging vine
Swing my heart across th…

Life is hard die even harder ...

Ola ~
Semangat pulak update blog ni lately walaupun post sebelum2 ni (within this year) entah apa2kan. Dah setahun tak update bila update merapu plak tu. Lari tajuk plak tu. Maafkan saya~~~~ (-_-!
Sewel sikit beberapa hari lepas but say no more...I'm back! 
Let's get started with the new entry. Kali ni punya entry Inshaa ALLAH berilmiah sikitla. Mungkin jugak banyak ilmiahnya. After what happened to me past couple of weeks, another new lesson learned. ALHAMDULILLAH. In learning to stay grateful and enjoy life.
As normal human being, we do make mistakes. Mana taknya manusia ni adalah makhluk ALLAH yang pelupa dan keras kepala plak tu. Pelupa dan keras kepala satu kombinasi yang tak bagus TAPI tak bagus tak bermakna tak boleh diperbaiki kepada yang bagus, correct?
Aku mengalami satu keadaan, di mana aku cuba menolak yang betul dan menerima yang tidak betul ...  faham ke tak tu??? HAHAHA
Biasanya kita akan mengalami keadaan tersebut sekiranya kita berada di dalam suatu situasi di mana …

How SWEET are you?

Assalamualaikum dan Selamat Malam ...

Last Saturday aku pulang ke Penang my HOMETOWN!!! secara mengejut ... Tak mengejut sangatlah sebab supposedly memang kena balik because of cousin wedding but then last minute cancel and last minute jugak resume ... YEA, saya sangat tak stabil past couple of days ... URGH~!!!!
I did it again!!! My poor heart ... hang in there buddy, I'll save you ... I promise no more after this ... You'll be with me and only with me ... HEH ~ Sangat poyo!
Okay, so what about it ... going back to hometown ... Something to reminicse ... Biasalah kenangan mengusik jiwa ... Kuikuikui :p
Masa aku dekat sana, dah last day pun ... I go thru my laci (well, my father did asked me to clean up my stuff dekat meja tu ... lots of paper he said!!!) ... I kept everything as my personal things ... Sayang nak buang so I keep it, sometimes I even keep unnessary things. >_<
I come to my diary!!!
Dulu memang suka na menulis dalam diari ... Dekat 5 diari jugakla ... zaman2 ten…

SAHABAT

Sahabat,
Tidak pernah luput dari ingatan,
Tidak pernah lenyap ditelan zaman,
Tak kira masa dan ketika,
Engkau sentiasa ada,
Terkadang seakan terbaca fikiran,
Menerpa diri mengukir senyuman,
Indahnya persahabatan,
Berlandaskan syariat dan hukum tuhan,

Sahabat,
Ada tikanya kita bermusuhan,
Bukan untuk selamanya tapi cuma memberi pengalaman,
Agar nanti kita saling berfahaman,
Erat terjalin murni ikatan,
Lebih manis perjalanan,
Lebih kuat menempuh cabaran

Sahabat,
Hidup ini susah dan payah,
Banyak cubaan dan ranjau kehidupan,
Pilihlah yang terbaik usah mengalah,
Engkau sentiasa dalam ingatan,
Doakan aku selamat di perjalanan,
Dunia ini banyak cabaran,
Terkadang teralpa tersungkurku ke hadapan,
Bawalahku pulang ke jalan kebenaran,

Sahabat,
Andai ditakdirkanku pergi dahulu,
Penantian sentiasa bersulam harapan,
Bertemu kita di sana jua,
Wajah bercahaya indah rupa,
Jannah menanti tempat berkumpul kita,
Moga doa ini dimakbul olehNYA
Persahabatan ini moga sentiasa terpelihara.


ALHAMDULILLAH...


I always been blessed with so many…