Posts

Showing posts from August, 2009

Sepi

Image
Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir sajaAku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahuSejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiriOh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diamWoo.. sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiriOh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

Setahun sudah

Image
Pada tanggal 17/8 aritu, genap sudah usia blog aku setahun ... baru setahun jagung .... kihkih

Hari ni dah 29/8 ... lama tu kan baru nak post berkenaan bday blog aku ... Actually, aku agak bz dgn aktiviti2 U time tu ... dengan nak test nya lagi ... plus connection uSpot tak berapa bagus ... So, dats xplain why ...

Anyway, tak de apa sangat pun nak dikhabarkan tapi sedikit menyentuh perihal blog aku yang kekadang berilmiah and most of the time not! hahaha ...

Something dat doesn't come out from my mouth ... Well, idea ayat tu sebenarnya random je, aku pun tak fikir panjang sangat pasal theme blog aku masa mula2 aku create dia ... Tapi bila dah lama2 tu cam biar jela, dah malas nak tuka...As far as i concern, semua benda yang ada dalam blog aku nih pun mmg most of them are something yang tak terluah kat luar pun ... Kadang2 bila tengok balik dah cam menulis dalam diari ... kihkih =P
Tempat nak melepaskan geram pun iya jugak ... Which i should not practice it anymore ...

Hurm, apart from …

Down With Me ...

Image
& Pengyou =)

Dengar lagu nih dulu...huahuahua =P



Lama kan tak update??? Lamakah? =P

Malas nak type...Juz check out picture jela yew... huhu


FINISHING SCHOOL

Picture ni masa Finishing School aritu...sangat best walaupun pada mulanya macam nak tak nak je + tak suka giler ... Dahla parent aku ada sini masa tu...so, hangin tak dapat balik nengok diorang but still malam tu dapat kuar makan sama2 ngan diorang ... huhu =)

Gadis2 ayu ... hahaha =P






This one if im not mistaken kat Nicole, Alamanda ... hahaha ... dalam fitting room pun menjadi...tapi ni lah antara shopping paling bertenang penah aku tempuh ... tak kelam-kabut ... salesgirl tu pun layan je kitorang nih...



Amik baju tak hingat! hehe


Balik daripada Alamanda tu, tersesat...huahua....mmg sangat klaka tapi best sebab sesat pun lalu jalan2 yang best...mmg cantik memalam kat sana


SNAP-A-JOB

Now, beralih kepada event Snap-A-Job yang tarikh kejadiannya pada 23 Julai 2009 (kalau tak silap jugak) ... Buat kat PWTC, student UPM sampai paling awal..…

Pemalukah?

Image
OMG! we share the same emotion .... haha =P

Network student, please briefly explain what this is??? huhu ... One of the topic dalam subject Parallel Computing, which Dr. MO asked me to take but ..... =S

Holiday??? =\

Image
Akhirnya pulang ke sarang...

Begitulah, sekian!

Hahaha...

Bila dah sampai kl, aku mula terfikir apa motif aku balik Penang yang tahap sekejap giler aku kat sana tu...Dahlah perjalanan yang jauh dan sangat memenatkan lepas tu, nak balik kl dah parent aku hantar - menyusahkan diorang, sengal kan??? Lebey baik aku gi bercuti kat Melaka ngan kawan aku, tak gitu???(idea tersebut berjaya diterokai sebaik aku sampai di bumi Penang - sangat sengal!)

Waaa~
Percutian yang membuhsankan itu akhirnya tamat...Beg aku yang berat dengan buku, kononnya balik umah nak study ler....ends up satu buku yang aku bawak balik tu tidakku sentuh (memang sengal~!) Apatah lagi untuk membuat assignment yang kena hantar pada hari selasa ni (bukankah itu esok? Lagi sekali sengal~!)

Kat rumah, aku menghabiskan pembacaan novel yang tak sempat habis dalam train =P ... Novel Anis Ayuni, Sungguh Aku Cinta ...Dah bape lama aku tinggal kejaan membaca novel ni ... huhu ... tapi sebab fikir naik keteapi lambat sampai so aku pinjam…

Squidward??? =P

Image
Today entry will be out of course from my main blog character ... it should be something that doesn't come out from my mouth but this one i think i can talk about it with anyone...huhu

So, while i was browsing about ipv6 ... if you don't know what is ipv6, then let me explain a little bit about it...Hurmm, its not like im master enough to elaborate about it, its networking thingy but im more on computer system thing like system developing, websites (ye ke???hurm....) but anyway i just interested to know more about this ipv6 so i search about it-lah!

ipv6 is a short term for Internet Protocal Version 6 ... As for now we were using ipv4 ... ipv4 seems to have an addresses problem and that is why they (the IETF) introduce ipv6 which can help on improving the ipv4 addresses problem. Not only that, ipv6 offers improvements on routing and network autoconfiguration.

The entire purpose of IP is to provide unique global computer addressing to ensure that two computers over the internet c…

just a little bit

Image
i know that its late
and maybe i shouldn't be so into you
its just that tonight
i'm so taken i've fallen for you
when i look in your eyes i can see
a million possibilities
and i know you'll be leaving me soon
but tonight....

come a little bit closer
let me hold you baby
i will be good to you
and we can try to forget tomorrow
make it last forever tonight

So if you must go
know that i'll be missing you, wishing you closer
so lets make the most of this moment together we never forget
and its breaking my heart cause i know
that tomorrow you'll be miles away
and i catch myself wanting so much more
tonight...come closer

So if you leaving me now
baby i don't know how i will ever get over you
because you open my eyes to this love that's inside
oh,baby,babydon't ever leave me....



p/s: glad to know i'm missing someone =D