Posts

Showing posts from January, 2009

Mwah Holiday (updated)

Image
Diam tak diam dah seminggu dah aku bercuti kat JB nih...Spent time ngan akak ipar aku together wit her children...My two nephews masuk jawi atau dalam bahasa mudahnya bersunat...Inilah pengalaman pertama aku menghadapi org bersunat...wahahaha...Betullah, dah aku jarak dengan abg aku sebelum aku pun 5 tahun tak sempat jew aku nak tgk macam mana proses bersunat dari mula sampai habis...
For my two nephews ni, fuh~! wut a drama...Dah boleh mengalahkan org sakit nak beranak aku tengok...Disebabkan terlalu havoc aku pun rakamkanlah saat anak sedara aku yang si abg (Aniq) kena sunat...Tuhan jelah yang tau keadaan rumah masa tu dah macam rumah penyekasaan.
Sepatutnya dia sunat kat klinik tapi disebabkan adik dia (Zickry) selepas kena sunat kat sana kuar menangis dia terus tak nak buat... Doktor pun naik give up pujuk last2 dia kata tunggu jelah dia darjah 5 baru buat...Oh, by the way, anak sedara aku tu yang abg baru darjah 1 (7 thn) and adiknya tadika (5 thn). Adik tu nak masuk realx je...dia…

Tag Lagi ...

tag daripada EmAChAn

7 CIRI-CIRI WANITA/LELAKI IDAMAN ANDA:Tinggi daripada aku (sememangnyew!) tapi tak delah melampau2 tahap ketinggiannya.
Body kenalah mantop....Ingat laki je nak body ppuan mantap (Wah~! there goes my mouth!)
Kulit tu kalau boleh biarlah berwarna kalau putih jew cam .... ummm.... ummm....Lu pikirlah sendiri!
Ilmu agama dia kalau boleh tinggi daripada aku...Kalau setaraf je camno? Tak leh lew nak jadi IMAM aku...Sigh~! (Unless he's not originally a Muslim lor)
Caring and so damn romantic (ngeeee~). Berwawasan dan punya cita-cita .... When I look at him I will say "Mamat ni so charismatic, siutttt." (p/s: u dun hav to be a politicians to look like one..hakhak)
Memory dia will never drain when it comes to our important date kecuali birthday dia, so bila aku wat suprise best skit (haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ....)

7 CIRI-CIRI WANITA/LELAKI IDAMAN YANG ANDA TAK SUKA:Self-centered! Ingat dunia ni revolve around dia je...ase nak pelangkung laki cam ni...
Bukan pendengar …

No Doubt - Don't Speak

Rules and Regulations

1. Put your iTunes on shuffle or any music library list (eg. WMP; Winamp and etc)
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS!
4. Tag your friends. ----> Yang membaca silalah buat but A COMPULSARY for GENG 9 SETENGAH!


IF SOMEONE SAYS "IS THIS OKAY" YOU SAY?
Aizat - Hanya Kau Yang Mampu (gud start, dont u think?)

WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
Hinder - Lips Of Angel (Thank you!)

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Avril Lavigne - I'm With You

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Brian McFadden - Like Only a Women Can

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Brandy ft Monica - The Boy is Mine (Club Version) (Ada kena -mengena kew? Ernmmm..???)

WHAT IS YOUR MOTTO?
Andhika Pratama - Senyumlah (Hehehe...metui2!)

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Elyana - Niat (Motif!?)

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Alicia Keys - No One (Salah ni! Ngeeee~)

WHAT IS 2+2?
Ramlah Ram - Ketentuan

WHAT DO YOU THINK…

WOW!

Taken from his own blog,

http://www.chedet.co.cc/chedetblog/

Dear Mr. President,

I did not vote for you in the Presidential Election because I am Malaysian.

But I consider myself one of your constituents because what you do or say will affect me and my country as well.

I welcome your promise to change. Certainly your country, the United States of America need a lot of changes.

That is because America and Americans have become the best hated people in the world. Even Europeans dislike your arrogance. Yet you were once admired and liked because you freed a lot of countries from conquest and subjugation.

It is the custom on New Year's day for people to make resolutions. You must have listed your good resolutions already. But may I politely suggest that you also resolve to do the following in pursuit of Change.

1) Stop killing people. The United States is too fond of killing people in order to achieve its objectives. You call it war, but today's wars are not about professional soldiers f…

Human Train???

Image
Gosh! How do they live over here? I'm so grateful to be where I am today...PLEASE! 'someone' be more CONCERN of what you have and stop nagging and damn TAMAK HALOBA to conquer the world if at the end you still have to be under someone else foot! Learn from what you see all over the world, please ... (Makin pandai makin menyusahkan idup orang lain plak! Bukan nak buat kebaikan...some peeps!)

Hate to watch news nowadays...all brings only depression never tranquility ... PLEASE PRAY A LITTLE HARDER ... When will all come to an end?




HAPPY NEW YEAR!!!

Walaupun lambat tapi still ada, rite? wink~!


2009Hny - Click here for more free videos