Posts

Showing posts from August, 2010

Self Project #1 DELAYED!

Assalamualaikum w.b.t

(Heee, mode sopan - puasa,puasa)

Okey, unfortunetely I have bad news for myself and kengkawan blog yg mengikuti perkembangan project aku ... sigh~

Wuuuuuuu~
Kenapakah?

Okay, seperti yang telah aku terangkan di dalam entri aku yg sebelumnya ... Aku kan tengah berusaha dan memberikan diri aku 2 minggu untuk master main lagu Yiruma tu tapi sedang aku syok2 berlatih sekali ada key yang dimainkan tiada pada organ aku ... which is the high pitch ... Aku yg buta piano ini tidak langsung tahu nak alter note yang ada ... Aku agak frust jugak sebab aku dah sampai minit 1:16 dah by the time ... I need a bigger organ yang ada lebih daripada 4 octave (itulah yang dikatakan dalam internet) hehehehe =p ... Which mean im gonna need my brother punyer yang berada di KL ... So, how is that gonna happen?
Berjanggut nak tunggu pergi sana, bulan 10 lah gamaknye...dah tu aku tak tau macam mana aku time tu, adakah aku masih mahu meneruskan dengan projek tersebut? Darn! always something stop…

Self Project #1

Since aku tak ada kerja ... Daripada menganggur tak buat apa, aku plan untuk men'set up' beberapa aktiviti tak formal untuk diri aku lengkapkan dalam masa sepanjang aku tak bekerja ni la...huhuhu

By the end of all the activities, apa yang aku akan dapat adalah SATISFACTION (^______^)

So, for my number one project I will learn to play a piano!! Ahah!

Bukannya aku nak belajar sampai tahu note segala, it's just for one song only which is Lagu Yiruma bertajuk River Flows in You ... Se'best' tajuknya, lagu dia pun best juge =D
I will challenge myself to get all the note right for only 14 days ... Adakah aku akan berjaya? nantikan jela... Andai kata aku berjaya, aku akan meng'upload'kan video aku memainkan lagu tersebut ke dalam youtube dan mempertontonkan kepada anda semua...huhuhu =D

for my 2nd project, yang itu nanti dulu ... Aku kena fulfill misi project pertama.

Actually, semua project ni adalah aku punya list of things-to-do-at-least-once in-my-life =p

Okey, utk…

Bagaimana dengan bahagianku?

Pemergian aku ke JB kali ini, tidak seperti kebiasaannya. Kali ni penuh pengisian. Sesuatu yang buat aku berfikir2 sampai terpancar kot ke muka aku ni sebab anak sedara aku datang kat aku and tanya "Mak su, kenapa mak su camni (sambil wat muka sedey)?"
Aku tak dapat nak jawab sebab tiap kali nak cakap rasa nak nangis. Then, abg aku lak tanya soalan yang sama. ak simply phrase "I've seen a lot today." Bila abg aku tanya apa yang aku nampak. aku cakap "LIFE!".

Mari start cerita.

Pada hari Sabtu (31/7/2010), aku berada di umah tok aku untuk kenduri sempena menyambut Ramadan, abang aku yang organize majlis tu di umah tok aku ... Majlis ni secara tak langsung dapatlah menemukan sepupu2 semua since atuk aku pun dah takde, so jarang dah semua balik ke umah atuk aku di Larkin nun ... So, ni salah satu nak bagi semua adik-beradik berkumpul. Pagi tu merewang, and petang tu my parent and I dan jugak sorang makcik aku ni nak pergila melawat sedara mak aku dekat tmn…