Posts

Showing posts from December, 2009

Decepticon VS Optimus Prime

Salam MAAL HIJRAH semua!!!

Alrite, any new resolutions??? Hurm, most of us today buat azam time tahun baru ROMANIAS (bak kata mak aku) hehe ... Kira tahun baru kalendar Rom, kihkih
Apa2pun, janji ada azam dan matlamat diri yang boleh membangunkan minda dan diri korang memasing - Agama kita pun dah mengajar,right? we must be a better person each and everyday ... Hari ini mesti lebih baik daripada semalam =D (grin~)

Alrite, lets start my new entry for today ... Supposedly, i shouldn't be online at all - as what i had write out on my status kat FB nun =P ... Takpe, i juz view a few comments and not replying to any ... Plus, blogging not include ... So, since today kita meraikan MAAL HIJRAH(1431 H) - which is TAHUN BARU umat Islam seluruh dunia (Okay, kenapa aku membesarkan tulisan seakan penegasan ... Hari tu, my cousy tengok Cyril the magician kat channel AXN ... I don't expect him to be Muslim-Malay (hopefully) ... This guy have come out with the most stupid statement which is AI…

Worries for the 'future'

Assalamualaikum (uish, 1st time rasanya bagi salam sebagai pembuka bicara kat blog =p)

Okay, today's entry adalah rentetan (is that a right word??) - kira macam diilhamkan daripada berita yang aku dengar kat radio IKIM tadi about gadis remaja (dah tak gadis dah) berumur 14 tahun yang merakamkan ke, dirakamkan ke atau terakam secara sendiri (aku pun tak pasti) melakukan hubungan seks dengan 5 orang lelaki berumur 20-an secara bergilir-gilir .... Perbuatan dia tu telah terbongkar oleh ibu bapa perempuan tu apabila salah sorang family members meninjau handphone tersebut ... Sumber dipetik daripada Berita harian - bertarikh hari ini.

Okey, bila mendengar berita2 macam ni datang satu perasaan yang agak mencuakkan diri aku yang sememangnya cepat cuak dengan berita2 yang tak bape sedap didengar ni - (Nak bawak evo tapi cepat cuak ... apakah? kihkih)
Adakah ini salah ibu yang mengandung??? heeeee
Adakah sebab ibu bekerja so jarang berada di sisi anak-anak membuatkan mereka lebih gemar melepa…

I think this is funny

We are becoming lesser by the day

Our telephone - Cordless

Our cooking - Fireless

Our youth - Jobless

Our food - Fatless

Our labour - Effortless

Our conduct - Worthless

Our relation - Loveless

Our attitude - Careless

Our feelings - Heartless

Our politics - Shameless

Our education - Valueless

Our follies - Countless

Our arguments - Baseless

Our Job - Thankless

Our Bosses – Brainless

Our Income - Very less

Our emails - useless

(including this one)!


got this from chain email ... something funny should be share ... =D

How, i'm very divastated right now ... In a 50/50 situation on a break up with my sweet pie ... MISTSUBISHI LANCER EVOLUTION

Life is unfair - Wuuuuuuu~ (T_T)

Aku nikahkan dikau...

Image
...dengan MITSUBISHI LANCER, RM300k ++HUTANG~


This Hot Guy does for sale ... gagagaga~


Love the interior ... I Love everything about you~ =D



Gosh! love those behind too ... heeee



Ini yang eden marah nih ... ape kes, polis dulu pakai mitz before aku ... ish3 ... TAK ACI~ wuuuuuu

Watch my SAYANG in action Click Me!

Hantaran + Mas kawin (ToT)


EnjoY!!

Dedicated to you

Image
I don't know where to find you
I don't know how to reach you
I hear your voice in the wind
I feel you under my skin
Within my heart and my soul
I wait for you
Adagio

All of these nights without you
All of my dreams surround you
I see and I touch your face
I fall into your embrace
When the time is right I know
You'll be in my arms
Adagio

I close my eyes and I find a way
No need for me to pray
I've walked so far
I've fought so hard
Nothing more to explain
I know all that remains
Is a piano that plays

If you know where to find me
If you know how to reach me
Before this light fades away
Before I run out of faith
Be the only man to say
That you'll hear my heart
That you'll give your life
Forever you'll stay

Don't let this light fade away
No..no...no..no
Don't let me run out of faith
Be the only man to say
That you believe, make me believe
You won't let go
Adagio




p/s : Lara Fabian - Adagio

Never meant to be so cold

Image
Hari ni antara hari paling lazy aku ... duduk dekat dalam bilik sambil mengonlinekan diri - Facebook, yahoo mail, youtube, blogging ... Then, check out novel aku yang 90% siap itu - Dah lupa jalan citer, dah kena baca dari mula balik (296 pages - waduh2!!!)Tapi bukan itu cerita untuk entry kali ni ... Aku nak citer pasal ROCK KAPAK OMPUTIH!! harhar =p



Since i've been checking out youtube dengan lagu2 latest lately (lagu si Lady Gaga - Bad Romance tu mmg menakutkan ... Napelah dia suka wat videoclip yang camtu??) tapi tiba2 aku teringat one group rock yang aku penah listen to their music ONCE UPON A TIME ... haha ... Staind
Haih~ bila teringat balik masa tu, mmg sangat layan lagu2 diorang ni ... 2 of their songs are my favourite - So Far Away dengan Outside...




Aku masukkan dalam entry aku lagu Outside tu ... best tak??? best kan????? heeeee =D

Ada lagi satu - This one ada kenangan ar but tak leh lak nak embed dalam ni ... Song from Crossfade tajuk lagu Cold ... Aku suka betul lagu ni (…

kawin : kawin : kawin

Image
Since sekarang ni musim cuti sekolah maka kita pun akan mendapatlah jemputan2 ke kenduri kahwin ... Seperti biasalah, aku suka pergi becoz aku nak makan je ... lalalalalala~ Dan of coursela aku suka tengok plan wedding orang, huhu ... yer ar nak kasi sikit2 idea yang munasabah untuk wedding sendiri pulak nanti =p

So, baru2 ni aku chat dengan sorang kawan lelaki ... Dah lama kitorang tak chatting together2 ... Dia kira adik2 ar (muda setahun dari aku) ... So, borak2 dia pun cakap le dia dah nak kahwin march next year (tertelan air liur kelat) - Dalam hatiku berkata, "Awalnyalah hang nak kawin...." huhuhu ... tapi dekat dia aku cakap le "Ha, ye ke??? oklah tu" - Hipokrasi (kua...kua..kua...) Hai, sedih sungguh aku macam ni ... Tapi seriously, best ke kawin awal ni??? Especially utk lelaki, best ke korang????

Aku ni bukanlah nak pesimis pada lelaki2 yang kawin awal ni tapi kan at the age 23,24 to end up zaman bujang korang, are you ready and willing to commit your whole…

Back to What you Know

Image
I don't know where to begin
Fighting a war I can't win
Fighting a memory
Something that use to be
Hurmmm

No matter how hard I fight
All of my strength and my might
Keeps defeating me
It just keeps defeating me
Urrmmm

So what I'm trying to say
I know what's happening
Your body is here with me
But your heart and your mind is still with her

Go back to what you know
Go back to where you know your heart is boy
Just be honest
(This is impossible)
This is impossible
We'll never work cause you don't want it babe
You belong with her so go back to what you know

Telling me things of you two
Killing me when she was with you
And how she was oh so sweet
The way that she use to treat you
(Seems you just can't) Keep her out of your mind
Obvious to me that I'm
Not where you want to be
Baby you don't want me
No no

So what I'm trying to say
I know whats happening
Your body is here with me
But your heart and your mind is still with her

GO BACK TO WHAT YOU KNOW!

And if that's really what you want

ENOUGH!

J'veux ton amour
Et je veux ton revenge
J'veux ton amour
I don't wanna be friends

it means

I want your love
and I want your revenge
I want your love
I don't want to be friends


Perasaan untuk melepaskan sangat sukar ... TIDAK DINAFIKAN but for someone yang less important, it's so damn easy but how about those yang soooo dear to our heart??? Akan hadirlah cerita2 kisah hidup yang dulu yang without we realizing it we bring it forward with us ... Ain't we suppose to leave it behind??? Ada yang cakap untuk pengajaran tapi kalau dah terlalu detail kite membawa sekali kisah2 silam itu bersama2 - Entahlah, i dun feel like we really2 moved on and let it pass us.

I take me as an example - Dalam tak sedar, sometimes it feels like I'm doing certain thing to show 'him' I'm so moved on tapi bila cerita dekat one of my friend - "No, u don't ... kalau ko dah lupa, ko tak perlu nak menunjuk2 dekat dia." Itulah responnya ... Tapi ya ke???

A little satisfac…

Please forgive me ~

" ... forgive me if i can't stop loving you" (^_^)

Such a beautiful song indeed ... Ingat lagi lagu Bryan Adam - Please forgive me ... Waaa~ Sangat suka lagu ni ... Antara lagu tangkap lentok aku di zaman muda remaja ... Sekang pun muda gaks tapi lagu nih mmg lama dah ... Aku dulu lagi dah suka dengar lagu Inggeris ni ... huahua - Tak tahan lagu jiwang laks tu, Muahahahaha ...

Hari tu, masa tengah drive bukak ler radio, sekali kuar lagu ni (dah pertengahan la) - Lamanya tak dengar!!! Apa lagi kasi naik ler volumennyew ...

As for me lagu ni takdela mempunyai apa2 kenangan yang indah bersama, kan...in fact it's a sad song (macam tak penah berlaku benda2 sedih je dlm hidup aku,kann?? hah!) Tapi lagu ni lelaki tu yang minta maaf - hurm, as far as i concern tak de sorang lelaki yang aku kenal and ter'couple' secara tak sengaja yang ada buat salah nak minta maaf kat aku - NONe, ZERO! well, aku take it this way la ... sentiasa positif,kan...harhar...Diorang ni, mest…

BULAN BARU

Giving my most happy face =D

Walaupun, sangat banyak masalah nak tengok cite New Moon tapi still dapat jugak akhirnya menegokin citer tersebut grin*~

Well, daripada nak tengok ngan 'special' someone-tak-jadi sampai last2 kepada kengkawan aku semuanya tak berlaku finally ngan budak jugak jalan ... kuakuakua

Funny how thing work out

So, tengok ler dengan perasaan yang sangat teruja (Edward~ heeee)
Movie start kul 2:10 ptg ... Kuar umah kul 1:35 (selambakan? yer ar, lunch dulu...solat dulu) ... Shopping mall tu pun tak jauh dari umah aku ... Tapi unfortunately, keta lak kehabisan minyak time tu dah 1:50ptg ... Tetiber kadar adrenalin meningkat - dah cam Amazing Race ... Habis je isi minyak terus, nak masuk tempat parking ... Sekali tersalah masuk jalan pulak tapi last2 dapat gak ler masuk balik jalan ke parking and time masuk tu 2:05 ... ada lagi 5 minit untuk beli tiket dan berkejaran ke bilik teater ... WAAAAA~ beratur agak panjang ... Bila dah giliran aku, beli - amik balance (alah…

Tidak Sia2 Aku Diuji

Image
Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala

Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNya pasti

Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tiap satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui



Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala

Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNya pasti

Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tiap satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui

Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji


Ada hikmah yang pa…