Please forgive me ~


" ... forgive me if i can't stop loving you" (^_^)

Such a beautiful song indeed ... Ingat lagi lagu Bryan Adam - Please forgive me ... Waaa~ Sangat suka lagu ni ... Antara lagu tangkap lentok aku di zaman muda remaja ... Sekang pun muda gaks tapi lagu nih mmg lama dah ... Aku dulu lagi dah suka dengar lagu Inggeris ni ... huahua - Tak tahan lagu jiwang laks tu, Muahahahaha ...

Hari tu, masa tengah drive bukak ler radio, sekali kuar lagu ni (dah pertengahan la) - Lamanya tak dengar!!! Apa lagi kasi naik ler volumennyew ...

As for me lagu ni takdela mempunyai apa2 kenangan yang indah bersama, kan...in fact it's a sad song (macam tak penah berlaku benda2 sedih je dlm hidup aku,kann?? hah!) Tapi lagu ni lelaki tu yang minta maaf - hurm, as far as i concern tak de sorang lelaki yang aku kenal and ter'couple' secara tak sengaja yang ada buat salah nak minta maaf kat aku - NONe, ZERO! well, aku take it this way la ... sentiasa positif,kan...harhar...Diorang ni, mestilah malu atas apa yang diorang buat so the easiet way to take is escape la ... Hilang macam tu saja, like i never exist in your life ... Begitulah aku conclude semuanya ... but as for my ex-prince charming nih he did came back to say his sorry tapi kira makan bulan gaks la untuk dia berbuat demikian ... TAPI, bagi sorang jejaka nih ... Hurmmm, nak dengar citernyew???? heeeeee

It happened back in 2005 or 2006 tak silap ... Masa tu lagi tengah gigih berusaha mendapatkan diplomaku ... huhu ... Hurm, so it should be on 2006 la - Masa tu dah nak akhir2 sem ... So, after a break up wit my 1st so-called prince charming adalah datang an innocent angel (wah~!) pengubat jiwa yang lara penuh dengan kehampaan tahap gaban (kihkih)
And so atas layanan yang mesra lagi warmth and pampered, I accidentally misinterpret the relation (huh! why is it always happen to me...wuuuuuu~)
So, atas sebab tersalah faham tu this guy explain it all, sekali lagi i was hurt by my own ANGel!!! (how could an angel break my heart....Why didn't he catch my falling star - Toni Braxton yer kengkawan =p)

Kisah lepas tu yang best tu ... Dia SMS aku minta maaf sampai penuh inbox ... Masa tu dah ler pakai hp murahan je, terpaksa kejap2 delete semua msg ... Apabila keadaan itu terus berlaku beberapa ari - Aku pun balas ler msg dia ni "...oklah, forgive you ...rentikanlah hantar msg maaf bebanyak."
And up till now, he still hold strong to that guilt and that's what holding him back now to say anything related to emotion even if he do feel it but he just keep it to himself ... he said dia tak nak lukakan hati sesape dah ... So, alasan tu aku terimalah dengan hati yang terbuka but did he??? Itulah persoalannya ...

Namun begitu, perbuatan holding back dia tu membuatkan aku rasa macam nak siku2 dia ... Sebab feels like aku punya perasaan ni macam dimain2kan juga tapi secara halus ... Macam aku dah tak certain about everything involving him (Mcm mahu tapi tak pasti, i treat you as my girl tapi can i do that?) Benda2 macam tulah ... So, the only way is to make him go away and don't come back...So far, aku berjayalah jugak menjauhkan diri tapi tak tau ler berapa lama =p

Tapi walau apapun aku sangat rescpect dengan sikap dia yang tak melarikan diri macam tu je ... he brave enough to confront his guilt and confront ME! (that is the most important thing) Bukan susah sangat pun, paling teruk kena pun orang yang meminta maaf tu akan tidak dilayan SMSnya atau callnya tapi ala, lama kelamaan cair jugak ... Well, perempuan kannn...Selagi kesalahan korang tu munasabah dibuat orang takkan susah kot nak mendapatkan kata "saya maafkan awak" daripada si dia ... huuuu =D


Dah, itu saja citernya
Lelaki yang meminta maaf atas kesalahan dan perbuatan dia tu tak mengurangkan walaupun sedikit his so-called men hood ego ... They seem a lot more gentle and lebih considerate bila ada sedikit rasa tunduk hormat ke atas kaum yang berlawanan ngan fitrah dia tu ... So, tak perlu kot ego tu nak tinggi melangit ... To make people respect and understand you, you first have to respect and understand others (^_^)

Bryan Adam - Please forgive Me (sila Klik)

Alrite, till then

ToOdLeZ

p/s :

You're still number one I remember the smell of your skin

I remember everything
I remember all your moves
I remember you
I remember the nights ya know I still do
(heee...suker2~)

Comments

aidadidu said…
sama lah suke juge lagu ni smlm dgr again and again....syahduuu...
;(
eM. said…
kau jgn maenkan hati anak teruna org...
Aida --> hurm, mmg sangat tangkap nages lagu nih...wuuuu~

Cik eM --: Astaghafirullah, masa bilanya pulak aku memainkan hati anak teruna org ... terbalik le ko nih...ish3