Posts

Showing posts from January, 2010

Women are so much better at financial planning ...

Image
...than men (ooOppps, no offend guys!) Silalah baca ...

Dan was a single man living at home with his widowed father
and working in the family business.

When he found out he was going to inherit a fortune
when his sickly father died, he decided he needed to find a wife
with whom to share his fortune.

One evening, at an investment meeting, he spotted the
most beautiful woman he had ever seen. Her natural beauty
took his breath away.

"I may look like just an ordinary man," he said to her, "but soon,
my father will die and I will inherit $200 million."

Impressed, the woman asked for his business card and
three days later, she became his stepmother.



Okay, adakah anda faham cerita di atas? Blur??? Pening2 lalat??? Entahlah aku faham ke tak??

Bacala sekali lagi sampai faham ... lalalala~

So, get it??? As for me, one word to describe this guy "I-D-I-O-T" ... Obvious mistake yang dilakukan - Meng'expose' harta yang akan diperolehinya kepada perempuan yang baru nak dikena…

~ Simple post, Delivering?? words~!

Entry untuk hari ini ...

Selepas solat magrib tadi, tetiba tersinggah di kepalaku aku tak de azam baru or i don't think i wanna call it 'azam' - Something yang aku nak buatlah untuk tahun baru 2010 ni - TAKDE LAGI??? Yes! Tak sempat nak adakan ... hahahaha (alasan tak boleh pakai!)

Hurm, last week me and my girl beramai2 ke Sg. Gabai ... Hajat nak mandi sungai dah tercapai ... Bukan dekat Gabai je, ari khamis baru ni laks pergi satu group bebudak sistem ke Sg. Congkak ... Aku tak tau lak Sg. Congkak tu sangatla best ... Bukan kata Sg. Gabai tak best cuma banyak batu and one more thing kena mendaki laks dulu - dasar pemalas nak memanjat! hahaha =p

We all have fun - kalau de masa nanti i'll post our gambar masa kat sana dalam blog ni ...

Anyway, back to citer apa yang aku teringin sangat nak buat utk tahun 2010 ni ...Well, i was thinking, aku selalu kuar ngan kawan2 and aku tak pernah kuar alone ... you know, hang out dengan diri sendiri ... Aku pun tak tau kenapa aku tak p…

Two stories, Different places

If only ....

1st Story

Hell no! This is not a love story ... but if i continues it with the sentence above it can get me there (the love2 situation) ... So, it was in Madain Salleh Madinah ...

It just to show the different between when you want something to happen and how you actually put a lot of effort to make sure it never going to happen.

So, here it goes ...

The bus about to move to our next destination ... Unfortunately, my father are not in the bus yet ... So, what did i do?? I get back in the Hotel and try to find him unknowingly, someone actually was trying to approach ...

Well, i'm sort of forget how he approach because i was busy looking for my father ... All i ever remember, he introduce himself (poor guy, he didn't actually knew i wasn't paying attention to him at all - Yerlah, AKU TENGAH CARI AYAH AKU KOT! Bas sedang menunggu tu) ... Bla...bla....bla... Here when i do the most dumbest thing ever i never done so quick in my life EVER! - I gave away my number ... I …

Dedicated to my future daughter (awal gila, ek) =P

...and also to my nieces (^_^)


You take a deep breath and you walk through the doors
Its the morning of your very first day
you say hi to your friends you aint seen in a while
Try and stay out of everybodys way
its your freshman year and youre gonna be here
for the next four years in this town
hoping one of those senior boys will wink at you and say
you know I havent seen you around, before

Cause when you're fifteen and somebody tells you they love you
you're gonna believe them
and when you're fifteen
feeling like there's nothing to figure out
well count to ten, take it in
this is life before you know who you're gonna be...
fifteen

You sit in class next to a redhead named Abigail
and soon enough you're best friends
laughing at the other girls who think they're so cool
we'll be out of here as soon as we can
and then you're on your very first date and he's got a car
and you're feeling like flying
and your mommas' waiting up and you think he's the one
and you…

Picture = Picture (^_^)

Image
Since aritu cakap nak show picture semasa di sana, so here they are (^_^)

Letak sikit2 saja coz most of the picture already uploaded in my facebook =D



Di malam ari ... (Tak penah sunyi pong) Even di pagi2 buta hari =p


Di Jabal Rahmah, Padang Arafah .... Best betul kat sini ... Doa minta jodoh yang BETANGGUNGJAWAB, SETIA, hensem, arkitek (tetiber tulisan kecik), BERIMAN, BAIK AKHLAK (sambung balik tulisan besar), BLA...BLA...BLA .... =p
gurau je....tapi bertanggungjawab, setia tu betullah tu ... huhu

Masa tengah nak doa kat atas tu, punyalah sibuk bebudak dan separa budak suh amik photo ... "photo....photo..." Kalau tak sabar dah lama kena lempang free2 je ... Ada sorang ni, siap boleh berkasar pulak dengan aku ... Tapi takpe CUBAAN~ (buat tak tau je)


Menurut my Mom, masa dia pergi Haji dulu around 1994 tak silap ... Tak ada tangga untuk naik ke puncak bukit sekarang je baru dibuat tangga ... Dulu ayah aku ler yang carry mak aku sampai atas nun (How, Shweet~!) - Nak jugak orang car…

Hatiku Tertinggal di Masjidil Haram

Image
Satu perjalanan yang panjang ...
Terubat di kala menjejakkan kaki ke Masjidil Haram ...
Lambaian kaabah yang kian hampir, semakin mengusik naluri di kala subuh hari ...
"Itu dia!" jeritan kecil hati ... di pipi mengalir air mata, tenang sekali di hati
Sampai juga aku ke sini ... Menghadap baitullah
Berdoa padaNYA, mencium hajarul Aswad ... Segala masalah, segala rasa kekecewaan yang pernah membalut diri terlerai ...
Aku melayang seakan kapas ... ringan dan damai


Starting yang agak emosi ... Honestly, aku masih rasa sedih meninggalkan Mekah, meninggalkan BaitullahilHaram ... Setiap kali terpadang gambar2 makin sayu jadi hati ... Aku mahu kembali ... AKU AKAN kembali lagi ke sana!

Walaupun cuma 6 hari di sana tapi rasa macam panjang sangat masa tu ... Kuasa ALLAH kan kita mana tau ... Setiap hari mesti ada rasa nak ke masjidilharam ... Rasanya sepanjang aku berada di sana, aku balik hotel untuk makan dan tidur ... Dekat sana, subuh pukul 5:30 pagi tapi pukul 1 or 3 senang2 je boleh ba…