Posts

Showing posts from December, 2014

Anjaana Anjaani

Image
Assalamualaikum and Good Morning,
Dear all you beloved ... 
As per above subject ... Today is totally on movie review thou the movie actually wayyyyy back in 2010, still I just watched it last Wednesday so I'm gonna put it here this year 2014 ... HAHAHA
Punca tiba-tiba nak menonton cerita ini ... As I was, relaxing in front of the tv selecting channel then come to this Hindi movie which sounds like a good movie so I browse the info of the movie and to my surprise, the synopsis of the movie lead me to stay and watch the movie till the end coz it sounds so ridiculous I have to watch! THE END! :p 

Okay, so the movie snippet up there in the picture not really what it is. Yeah, it's about two couple planning on suicide but there's somehow a good message comes with it. Well, thou the good message is like only quarter of the movie or maybe less. But hey! my point is for the main message "DO NOT COMMIT SUICIDE" part. There are still other good messages. Go check it out to fi…

Bereket-reket ke hulu ... bendul~

Image
"I don't wanna know ... If you're playing me keep it on the low coz my heart can't take it anymore" - Mario Winans, I don't wanna know

Heh, tetiber ternyanyi plak ... Dahla lagu takde kaitan ngan tajuk entri. Minggu yang sangat emosi mempelajari sifat manusia yang sangat biodiversiti (Sangat takde kaitan juga penggunaan istilah tersebut) dan bermuhasabah diri. Makin dekat nak pegi nih, makin banyak pulak ujian ... Takpe, redha je ... Anggap je DIA sedang 'teasing' - Teasing tu maknanya, bergurau2 gitu a.k.a usik-mengusik (ciku~ciku~ciku~ci~)
And another thing about the new whatsapp, 
Heylaaaa tick biru ... Selagi tak baca mesej tu, selagi tula dok pop up kat hp ... At the end, sebab annoy ngan keadaan ttbe muncul kat notification hp terpaksalah baca juga - Lagi sekali topik menyimpang ... saya suka, saya suka (^___________^)

Berbalik ke topik asal, 
Nampak tak gambar di bawah? Itulah dia kisah pada kali ini - Gamba nak hebat je ... kahkahkah

Tahniahlah kepada…

14teen going 15teen

Image
Assalamualaikum W.B.T

Selamat hari Jumaat yang indah lagi penuh barakah ... (^__________^)Y
I have a TEENAGE KID!!!
MAYDAY ... MAYDAY ... MAYDAY ~
Okay, shouldn't put it that way ... HAHAHA ... Sounds like a very big problem to have one. No-lah, it's such a wonderful feeling actually to experience the development process of a teenage girl.
Alhamdulillah, one of my #gegulahati dah semakin nak meremajakan dirinya ... Silalah refer gambar di bawah >_<



Special request, hokey!!!

Nasib baiklah maksu awak ni sporting habis kakak ...

As long as you didn't do anything crazy, I will support you.

Biasalah, anak perempuan sekarang berbeza dengan anak perempuan dulu2 ... Sekarang banyak pengaruh dari Korea - cute and skinny fashion (heh~!). Tengoklah cari barang pun brand made from Korea. Funny-lah kakak ni ... 

Seingat aku, dulu aku sangatlah tak more to benda2 make up ni tapi more tu menggatai nak pakwe (LoL!) - I wish i had an option back then, I surely choose to get my hand dirty with …

3 dalam 1 ... Dimulakan dengan BISMILLAH

Image
Assalamualaikum pembuka bicara ...
Dah macam jadi rutin pulak sekarang ni, sampai ofis update blog ... Teringat zaman-zaman LI, macam tula :p
Kisah #1 : CENGKODOK (bukan ejaan sebenar) PISANG!!!! yum!

Aku memang peminat pisang yang tegar ... Especially bila diolah menjadi kuih2an dan kek2an :p ... Sebagai contoh, cekodok pisang ni ... Dalam minggu ni juga aku telah menyampaikan hasrat kepada salah sorang chef yang hebat di jabatan aku ni, 
"Tetiba tekak teringin nak makan cengkodok pisang ...", begitulah lebih kurang perbualan yang aimless kekadang tu. Tetiba je terkeluar ... 
Dengan tidak semena-mena, chef berkenaan telah mengepos gambar cekodok yang sudah siap digoreng di IG (Instagram-lah!) beliau sambil menyebut namaku ini ... KAHKAHKAH
Rasa macam ada mak kat sini ... sob,sob T.T ... Tengkiu kak Jeni a.k.a Noor Zaini bt Talib (Amik sebut full name lagi ... haha) - Itu pun kalau anda membaca blog ini :p
Dulu, masa kat ofis lama ada jugak "mak" kat sana, tapi sebab berl…

Bonus Teragung ...

Image
ALLAHUAKBAR ...

Aku kembali dengan izinMU ... dengan kecintaanku kepadaMU ... dengan penuh pengharapan kali ini lebih baik daripada yang sebelumnya.


Labaiyk Allahuma labbaiyk ... Labaiyk laa shareeka laka labaiyk ... innal-hamda, wanni'mata, laka walmuk, laa shareeka laka.
"I'am here at YOUR service ... O' ALLAH, I'm here at YOUR service, I'am here at YOUR service, You have no partner, I'm here at YOUR service ... Surely the praise and blessings are YOURS and the dominion. You have no partner."


-ToOdLeZ-