Posts

Showing posts from 2011

Turning Page

i've waited a hundred years. but i'd wait a million more for you. nothing prepared me for what the privilege of being yours would do.
if i had only felt the warmth within your touch, if i had only seen how you smile when you blush, or how you curl your lip when you concentrate enough, i would have known what i was living for all along. what i've been living for.
your love is my turning page, where only the sweetest words remain. every kiss is a cursive line, every touch is a redefining phrase.
i surrender who i've been for who you are, for nothing makes me stronger than your fragile heart. if i had only felt how it feels to be yours, well, i would have known what I've been living for all along. what i've been living for.
though we're tethered to the story we must tell, when i saw you, well, i knew we'd tell it well. with a whisper, we will tame the vicious seas. like a feather bringing kingdoms to their knees.

Sleeping at Last - Turning Page

Beautiful lyric. Taken from Sleepi…

I'm One In a Million ... YUP!

Image
BOOST YOUR SELF ESTEEM ... Who cares what people think about you. You decide who you want to be and only you can do that. Take all the critics and make changes. BE A BETTER PERSON!! 





Till Then, -ToOdLeZ-

Say Hello Love ...

Image
Wow, its been a while...


Looking at my little chat box, many people already visited my blog. Thanks a bunch people!! 


I cant find time to write, that's why I have a very big gap between each entry. Anyhow, I would love to share something with you all today.


Love is a very great feeling that can come to one life. I couldn't agree more but of course this only apply to those who get the pure and real love. As for my case, still looking and keep looking (^^,


Along the way, I found a lot of different people. It's like a journey to know someone. Observe them, how they act, how they says thing. Sometime its also happened when we see the great side of someone but then cannot work out because of certain reason. We stop and continue with our journey to find the perfect one. Well at least, someone we can consider match with us. Okay, Perfection is a big word. No one Perfect. I got that but what I meant from this term of perfect is, someone you been dreaming for, the type of character you…

Setelah sekian lama....

Image
Assalamualaikum,


What's up everyone??? Yup! I know...sangat lama tidak menghupdate blog ini. Banyak benda sangat nak kena buat sampai tak ada masa dah dengan blog ni. So, agak boleh tabik spring ar pada mereka yang bekerja dan masih ada masa untuk berblogging...how u guys do it?? tell me!!! Share with me, please. =P


Well, sekarang aku dah mempunyai kerjaya aku yang agak menarik untuk dikongsi tapi ALLAHUALAM berapa lama aku akan bertahan di sini. Ooops! Doesn't mean i dont like what im doing tapi biasalah kita bukannya tahu rezeki kita ni kan. Alright! Right now aku dah bekerja tetap di sebuah Research Company kat tengah2 bandar KL nun. Tak sangka dalam pada aku nak mengelakkan kerja kat KL, last2 situ punca rezeki aku rupanya. Betul2 tengah bandar pulak tu. Alhamdulillah la ada perkhidmatan LRT, jadi aku tak adala mengomel setiap pagi nak kena bangun pagi dan sambil mengucap panjang dalam kereta sebab terpaksa menghadapi kesesakan lalulintas yang menjadi rutin setiap hari beker…

Songbird

Image
I found out about these song from my fav drama Glee ... 


Damn, the song gets even better when sang by Santana in Glee .... Loves her voice but I more attracted to the lyric of the song ... So, I would love to share the song here ... enjoy!!!





For you there'll be no crying  For you the sun will be shining  Cause I feel that when I'm with you  It's alright, I know it's right 
And the songbirds keep singing  Like they know the score  And I love you, I love you, I love you  Like never before 
To you, I would give the world  To you, I'd never be cold  Cause I feel that when I'm with you  It's alright, I know it's right 
And the songbirds keep singing  Like they know the score  And I love you, I love you, I love you  Like never before 
Like never before; like never before

Alright, will try to update something readable soon. Just wait for that time to come ... Actually I need some inspiration to start blogging again ... Can't find it anywhere. Hope will soon
Till then, -ToOdLeZ…

Update bout me...

Assalamualaikum...


Lama rasanya tak bukak blog dan mencoret something yang berbentuk ilmiah dan tak berapa nak ilmiah ... huhu ... Letih, Penat 


Sekang dah menjadi pemastautin di Kuala Lumpur semula ... Sangat tak berapa suka tapi terpaksa demi nak mencari sumber kewangan untuk diri sendiri ... Hairan. Kat Penang pergi banyak interview susah betul nak dapat. Kat sini kejap je dah dapat. Hairan ... Kenapakah?? 
Kalau tanya orang mesti jawapannya - "Dah rezeki kamu dekat sini..." 
Betullah tu, tak dapat dinafikan tapi agak klise, don't you think??? Apa2pun ALHAMDULILLAH dah bekerja dan tetap pulak tu...


First job kat KL start 2 weeks ago, di sebuah company kat Solaris Dutamas ... Since aku duk kat Cheras Batu 9, tumpang rumah abang aku, jadi nak travel ke sana agak jauh ... Jauh2 pun biasala dalam sejam perjalanan sebab jalan jam. Biasa ar KL .... Terasa letihla juga sebab masuk ofis pukul 830, keje sampai kul 6 ... Dalam kul 10 lebih tu aku dah ting tong ... NGANTUK kot!
Tapi y…

Saya mahu bercinta

Hari ni since tak ada apa yang nak dibuat saya pun datanglah dengan pelbagai idea gila-gila di otak ... Hari ni saya spent masa sangat lama berFB ... So unbelievable... (ceh! cam baru buat je)
Konklusinye, saya rasa saya nak bercinta ... tapi cinta ni boleh ke datang macam tu je???  Best tengok orang bercinta, berkahwin, ada baby ... membuatkan diri nak perkara yang sama tapi , tapi .... adakah saya sudah bersedia untuk semua itu?
Kalau nak ikut rasa, memang sangat berbunga-bunga sekarang. Tapi adakah rasa ini datang kerana melihat kebahagaian yang dikecapi orang yang sudah mempunyai pasangan hidup atau adakah rasa itu memang datang dari hati ... genuine gitu #kelip2mata. Kalau nak diikutkan memang lumrah kehidupan manusia untuk saling ada rasa cinta sesama insan. Cuma jangan pula tersalah langkah dalam bercinta. 
Tapi, apa yang saya perasan bila saya sangat hendakkan sesuatu itu, saya tidak akan dapat tapi kalau lite2 jer, insyaALLAH dapat. hurmmmm....
Masalah sekang ni, nak cari chenta i…

No way!!

Lama sudah tidak berkongsi lagu ... So, here it goes ... A song by Shontelle dengan tajuk Perfect Nightmare ... Currently, this song have become one of my dance song ... Love it, in term of dance music ... As for the lyric, just nice ... Bolehla buat feeling2 sengsorang...bhahahahaha ... Enjoy! (^^



Alright, till then, -ToOdLeZ-

Enlightenment #2 : Kecewakah?

Assalamualaikum W.B.T
Sebagai pembuka entri ilmiah bagi kali ini, apa kata u'olls (Oopss!) anda-anda semua menghayati ayat berikut yang saya ambil daripada surah al-Hadiid, ayat 22 - 23
"Tidak ada sesuatu kesusahan (atau bala bencana) yang ditimpakan di bumi, dan tidak juga yang menimpa diri kamu, melainkan telah sedia ada di dalam kitab (pengetahuan Kami) sebelum Kami menjadikannya; sesungguhnya mengadakan yang demikian itu adalah mudah bagi Allah. (Kamu diberitahu tentang itu) supaya kamu tidak bersedih hati akan apa yang telah luput daripada kamu, dan tidak pula bergembira (secara sombong dan bangga) dengan apa yang diberikan kepada kamu. Dan (ingatlah), Allah tidak suka kepada tiap-tiap orang yang sombong takbur, lagi membanggakan diri."
Okay, so people ... Adakah anda sedang mengalami suatu emosi atau perasaan yang mana anda rasakan seperti apa yang anda lakukan tidak pernah menjadi atau anda sering saja bertemu dengan kegagalan, anda rasa kecewa. Frust dengan diri send…

Saya Emosi

Assalamualaikum,
Entri kali ini hanya untuk meluahkan rasa ketidakselesaan dalam diri yang disebabkan oleh berita2 yang kian menyendatkan otak. Waduh2~!!! Sebelum ni Tunisia, sekarang dah ke Mesir lepas ni negara mana lagi??? Ada ura2 mengatakan Jordon pulak ... Kenapakah??? Bencana alam sekaligus ngan bencana yang diciptakan oleh manusia. 
Kita berbanjir di sini, mereka berusuhan di sana. Nak kata apa yea, ujiankah? Balakah? Peringatankah? Ramai jugak student Malaysia dekat Mesir tu yea (11,000 orang) ... Tak sangka pulak seramai tu... Macam manalah keadaan diorang sekarang ni? Jiran aku sorang ada dekat sana, baru je pergi. Dalam dok soseh2 nak blaja sampai PHD kat sana, sekali dah jadi macam ni ... =| Tak dapat nak kata apa. Tadi berita, ada pelajar Malaysia di Rusia, datang cuti2 kat Mesir tersangkut sudah di Mesir dan status mereka ketika ini masih tidak diketahui. Haiyo~!!!
Talian telefon, internet, semua alat komunikasi dan untuk berhubung disekat. Banduan seramai 5000 orang terlepas. B…

Lemon Meringue Pie : 1st Experiment

Image
TADA~!! ... My 1st horribly done Lemon Meringue Pie .... I got the recipe from si FatAussieBarstard ni.
Urgh! frust jugak pada mulanya siap emosi lagi okay kat dapur tu ... T.T Boleh emosi buat pie? hahaha
But seriously, nampak macam senang tapi kalau dah nama pun orang yang baru nak belajar memasak macam aku ni, sangatlah susah sebenarnya....Apatah lagi nak kena sukat2.

Okey, this is how a Lemon Meringue Pie should look like....Compare tgk dengan aku punya. Aku punya tu dah ada rupa pudding caramel dah.

I wish the one I made just like the photo above .... wuuuuuu~ T.T
Dari segi rasa pulak .... hurm, I don't suggest anyone to eat it .... Crust dia memang aku buat jadi, hokey~!! Tapi malangnya part penting yang sepatutnya jadi tak jadi dan bila part penting tu tak jadi maka tak jadilah keseluruhannya. Sekian. =p Lemon filling dia terlalu masam, rasa betul lemon dia tu ... Aku tak sure if that's how it should be taste ... and as for the meringue, kesilapan di situ sebab tak pukul kasi…

Saya terharu...

Image
Saya terbaca artikel berkenaan seorang tokoh daripada link yang di'attach' pada status fb seorang rakan ... Sangat terharu actually membaca bagaimana kehidupan tokoh ini sejak kecil sehinggalah berjaya menjadi orang Melayu terkaya di dalam Malaysia ini. Sumber inspirasiku.

‘‘Saya guna pesanan ibu itu supaya separuh daripada pendapatan diberikan kepada orang kurang mampu, itulah yang telah memberikan saya keinsafan.
‘‘Malah sampai sekarang, sumbangan kepada 15 keluarga tersebut terus diberikan, kalau yang meninggal dunia diganti dengan orang lain.
‘‘Tuhan sudah memberikan segala nikmat, semuanya saya dah rasa, apa lagi yang kita mahu, maka nikmat itu perlu digunakan bagi faedah kepada orang ramai terutama pelajaran.”
Bercakap mengenai kejayaan beliau pula;
‘‘Daripada keinsafan itu, kita cari rezeki macam tidak ada hari esok, saya usahakan sejak dari tahun 60-an dan telah melalui kepayahan dan kesakitan.
‘‘Dan sehingga hari ini syarikat lori dan beras yang merupakan perniagaan …

Apa yang aku cari ...

Image
...dalam diri seorang lelaki


Bukannya kacak, bukannya tampan Tapi biarlah di dalam hati ada taman
Bukan senda bukan gurauan Tapi memang itu kenyataan
Sahabat, kekasih, pelindung dan 'soulmate' Imam, penasihat, juga peng'update'
Suka mendengar, bertutur dan memberi komen Tapi bukan pula macam 'judge American Idol', Simon.
Dalam berbicara, ada tawa hingga menampakkan baris gigi Dalam ketegangan, ada pujukan pelembut hati
Bijak menegur hingga tidak menyakitkan
walau seribu kali dengar pun, 'i don't mind'
Indah sungguh bila direnung, penyejuk sang mata dan hati Sinar iman sentiasa menghiasi, tak jemu pandang berkali-kali
Bila tiada cukup terasa, seakan dunia gelap seketika Nasihatmu sentiasa terpelihara, semoga kekal sehingga ke Syurga
Heee....Terjiwang seketika...tapi tak pe kan??? ummmmmm~ *sambil memain2kan jari di keyboard =p

Till Then, -ToOdLeZ-

Enlightenment

Recently, I was checking on my facebook and suddenly I bump to a post made by a friend ... hurm, not exactly a close one actually ... Okay, doesn't matter. First of all, I have nothing against what the person may belief but sometimes it quiet annoying when you just like to bash on people's belief and good advices ... Seriously, it's a good message sent from some people who concerns a lot about Muslim's women behavior nowadays that could effect themselves and also the people of the opposite sex.
I believe some of you have seen this video: Sila klik saya, saya tak boleh klik diri sendiri
So, it doesnt matter what your belief ... Just respect others because you have no idea about the religion. I believes that every religion have their own dos and donts ... so stop judging others ...
Okay, let I explain the video...
The video touches on 2 things ... One, about how some Muslim's women loves to upload their picture in condition where they unaware of how they represent themsel…

Wajah Baru

Image
TADA~!!!!!!!
Setelah dekat seminggu lebih ditutup, akhirnya blog ini dibuka semula. Kepada anda2 yang tercuak seketika kerana menyangkakan anda di'block' daripada membaca blog saya, you all got it wrong. Blog ini pada asalnya memang tidak diwar2kan pun tetapi setelah sekian lama memikiokan hal ini, akhirnya saya membuat keputusan untuk meng'expose' alamat blog saya ini di FB (facebook) ... Gitulah .... =p
So, Apa pendapat anda tentang wajah baru blog ini? Cantikkah? Perlu diperbaiki lagikah? Tak berapa menarik? BOSAN?
huhuhu....maklumbalas anda amat dihargai ... wink~ 
 Till then,  ToOdLeZ

Reborn!

Image
What's in store for the new resolution???