Update bout me...

Assalamualaikum...


Lama rasanya tak bukak blog dan mencoret something yang berbentuk ilmiah dan tak berapa nak ilmiah ... huhu ... Letih, Penat 


Sekang dah menjadi pemastautin di Kuala Lumpur semula ... Sangat tak berapa suka tapi terpaksa demi nak mencari sumber kewangan untuk diri sendiri ... Hairan. Kat Penang pergi banyak interview susah betul nak dapat. Kat sini kejap je dah dapat. Hairan ... Kenapakah?? 
Kalau tanya orang mesti jawapannya - "Dah rezeki kamu dekat sini..." 
Betullah tu, tak dapat dinafikan tapi agak klise, don't you think??? Apa2pun ALHAMDULILLAH dah bekerja dan tetap pulak tu...


First job kat KL start 2 weeks ago, di sebuah company kat Solaris Dutamas ... Since aku duk kat Cheras Batu 9, tumpang rumah abang aku, jadi nak travel ke sana agak jauh ... Jauh2 pun biasala dalam sejam perjalanan sebab jalan jam. Biasa ar KL .... Terasa letihla juga sebab masuk ofis pukul 830, keje sampai kul 6 ... Dalam kul 10 lebih tu aku dah ting tong ... NGANTUK kot!
Tapi yang best, hari2 dapat pergi masjid wilayah ... Solat kat sana .... Hari pertama tunggu samapi magrib sekali sampai umah kul 9 lebih ... The next day tak buat dah camtu, after asar terus balik umah then singgah second masjid, masjid PGA utk magrib ... Sampai ler umah dalam kul 8 lebih...okla


1st week memang macam tak tahan tapi bila dah masuk minggu kedua dah ok dah ... Rasa seronok nak pergi keje sebab officemate semuanya bebaik belaka ... Walaupun bekerja kat company chinese tapi mmg environment dia sangat best....Semuanya ramah, friendly ... Senior aku pun baik je ... Tapi since post ni post internship aku terpaksala cari keje lain ... ALHAMDULILLAH, dalam minggu pertama keje tu aku dapat offer as permanent staff kat TNS Global ... So, aku pun pergila interview ... Tak sangka plak aku dapat ... Jadi aku terpaksala resign kat company di Solaris Dutamas tu ... Sedey2~


Susah rupanya nak bagi resignation letter tu ... Bos aku pun baik, dia pun macam dissapointed je aku nak berhenti .. Tapi aku ada reason yang kuat, offer yang aku dapat ni permanent ... She did offered me a permanent job tapi after 6 month intern ... During intern aku tak dapat apa2, just gaji je ... So, no EPF, medical benefit whatsoever! Kalau cuti potong gaji ... So, aku pun quit dan bakalan memulakan keje aku kat TNS tu next week on 3rd May ... huhuhu ... Apa yang best dah tak payah drive dah!!! Naik LRT je!!! YEAAAAA~ 


Jimat minyak kete ... boleh gerak kuar dari rumah kul 7 ... hoyeah~!!!

Tak sabar nak start keje baru =D


Hopefully everything will be okay ... 


That's all so far update tentang diri aku ... Lepas ni makin kurang masa nak online since hari2 kena menghadap coding ... Tido pun dah termimpikan coding, boleh? hahahaha ... klaka


Alright, pray for the best!


Till then,
-ToOdLeZ-

Comments

zura said…
wah!!!! kawnku dh kja la..kt KL lak tue..jgn sombong2 ngan aku na..should meet one day ok..
neway congrats ya, rezeki ko dh sememangya kt KL..take care ya..aku ada je kt KL nieyh, anything roger je k.. cheerzz
zura said…
wah!!!! kawnku dh kja la..kt KL lak tue..jgn sombong2 ngan aku na..should meet one day ok..
neway congrats ya, rezeki ko dh sememangya kt KL..take care ya..aku ada je kt KL nieyh, anything roger je k.. cheerzz
tak lupa pun....nak jumpa tu yang tak tau bila ... sebab dah start keje sabtu ahad jela time free tu pun dok lepak kat umah ... rest day =p
Susah nak jumpa org kawin takut menganggu..wahahahahha

Popular posts from this blog

Tag Lagi ...