Posts

Showing posts from 2009

Decepticon VS Optimus Prime

Salam MAAL HIJRAH semua!!!

Alrite, any new resolutions??? Hurm, most of us today buat azam time tahun baru ROMANIAS (bak kata mak aku) hehe ... Kira tahun baru kalendar Rom, kihkih
Apa2pun, janji ada azam dan matlamat diri yang boleh membangunkan minda dan diri korang memasing - Agama kita pun dah mengajar,right? we must be a better person each and everyday ... Hari ini mesti lebih baik daripada semalam =D (grin~)

Alrite, lets start my new entry for today ... Supposedly, i shouldn't be online at all - as what i had write out on my status kat FB nun =P ... Takpe, i juz view a few comments and not replying to any ... Plus, blogging not include ... So, since today kita meraikan MAAL HIJRAH(1431 H) - which is TAHUN BARU umat Islam seluruh dunia (Okay, kenapa aku membesarkan tulisan seakan penegasan ... Hari tu, my cousy tengok Cyril the magician kat channel AXN ... I don't expect him to be Muslim-Malay (hopefully) ... This guy have come out with the most stupid statement which is AI…

Worries for the 'future'

Assalamualaikum (uish, 1st time rasanya bagi salam sebagai pembuka bicara kat blog =p)

Okay, today's entry adalah rentetan (is that a right word??) - kira macam diilhamkan daripada berita yang aku dengar kat radio IKIM tadi about gadis remaja (dah tak gadis dah) berumur 14 tahun yang merakamkan ke, dirakamkan ke atau terakam secara sendiri (aku pun tak pasti) melakukan hubungan seks dengan 5 orang lelaki berumur 20-an secara bergilir-gilir .... Perbuatan dia tu telah terbongkar oleh ibu bapa perempuan tu apabila salah sorang family members meninjau handphone tersebut ... Sumber dipetik daripada Berita harian - bertarikh hari ini.

Okey, bila mendengar berita2 macam ni datang satu perasaan yang agak mencuakkan diri aku yang sememangnya cepat cuak dengan berita2 yang tak bape sedap didengar ni - (Nak bawak evo tapi cepat cuak ... apakah? kihkih)
Adakah ini salah ibu yang mengandung??? heeeee
Adakah sebab ibu bekerja so jarang berada di sisi anak-anak membuatkan mereka lebih gemar melepa…

I think this is funny

We are becoming lesser by the day

Our telephone - Cordless

Our cooking - Fireless

Our youth - Jobless

Our food - Fatless

Our labour - Effortless

Our conduct - Worthless

Our relation - Loveless

Our attitude - Careless

Our feelings - Heartless

Our politics - Shameless

Our education - Valueless

Our follies - Countless

Our arguments - Baseless

Our Job - Thankless

Our Bosses – Brainless

Our Income - Very less

Our emails - useless

(including this one)!


got this from chain email ... something funny should be share ... =D

How, i'm very divastated right now ... In a 50/50 situation on a break up with my sweet pie ... MISTSUBISHI LANCER EVOLUTION

Life is unfair - Wuuuuuuu~ (T_T)

Aku nikahkan dikau...

Image
...dengan MITSUBISHI LANCER, RM300k ++HUTANG~


This Hot Guy does for sale ... gagagaga~


Love the interior ... I Love everything about you~ =D



Gosh! love those behind too ... heeee



Ini yang eden marah nih ... ape kes, polis dulu pakai mitz before aku ... ish3 ... TAK ACI~ wuuuuuu

Watch my SAYANG in action Click Me!

Hantaran + Mas kawin (ToT)


EnjoY!!

Dedicated to you

Image
I don't know where to find you
I don't know how to reach you
I hear your voice in the wind
I feel you under my skin
Within my heart and my soul
I wait for you
Adagio

All of these nights without you
All of my dreams surround you
I see and I touch your face
I fall into your embrace
When the time is right I know
You'll be in my arms
Adagio

I close my eyes and I find a way
No need for me to pray
I've walked so far
I've fought so hard
Nothing more to explain
I know all that remains
Is a piano that plays

If you know where to find me
If you know how to reach me
Before this light fades away
Before I run out of faith
Be the only man to say
That you'll hear my heart
That you'll give your life
Forever you'll stay

Don't let this light fade away
No..no...no..no
Don't let me run out of faith
Be the only man to say
That you believe, make me believe
You won't let go
Adagio




p/s : Lara Fabian - Adagio

Never meant to be so cold

Image
Hari ni antara hari paling lazy aku ... duduk dekat dalam bilik sambil mengonlinekan diri - Facebook, yahoo mail, youtube, blogging ... Then, check out novel aku yang 90% siap itu - Dah lupa jalan citer, dah kena baca dari mula balik (296 pages - waduh2!!!)Tapi bukan itu cerita untuk entry kali ni ... Aku nak citer pasal ROCK KAPAK OMPUTIH!! harhar =p



Since i've been checking out youtube dengan lagu2 latest lately (lagu si Lady Gaga - Bad Romance tu mmg menakutkan ... Napelah dia suka wat videoclip yang camtu??) tapi tiba2 aku teringat one group rock yang aku penah listen to their music ONCE UPON A TIME ... haha ... Staind
Haih~ bila teringat balik masa tu, mmg sangat layan lagu2 diorang ni ... 2 of their songs are my favourite - So Far Away dengan Outside...




Aku masukkan dalam entry aku lagu Outside tu ... best tak??? best kan????? heeeee =D

Ada lagi satu - This one ada kenangan ar but tak leh lak nak embed dalam ni ... Song from Crossfade tajuk lagu Cold ... Aku suka betul lagu ni (…

kawin : kawin : kawin

Image
Since sekarang ni musim cuti sekolah maka kita pun akan mendapatlah jemputan2 ke kenduri kahwin ... Seperti biasalah, aku suka pergi becoz aku nak makan je ... lalalalalala~ Dan of coursela aku suka tengok plan wedding orang, huhu ... yer ar nak kasi sikit2 idea yang munasabah untuk wedding sendiri pulak nanti =p

So, baru2 ni aku chat dengan sorang kawan lelaki ... Dah lama kitorang tak chatting together2 ... Dia kira adik2 ar (muda setahun dari aku) ... So, borak2 dia pun cakap le dia dah nak kahwin march next year (tertelan air liur kelat) - Dalam hatiku berkata, "Awalnyalah hang nak kawin...." huhuhu ... tapi dekat dia aku cakap le "Ha, ye ke??? oklah tu" - Hipokrasi (kua...kua..kua...) Hai, sedih sungguh aku macam ni ... Tapi seriously, best ke kawin awal ni??? Especially utk lelaki, best ke korang????

Aku ni bukanlah nak pesimis pada lelaki2 yang kawin awal ni tapi kan at the age 23,24 to end up zaman bujang korang, are you ready and willing to commit your whole…

Back to What you Know

Image
I don't know where to begin
Fighting a war I can't win
Fighting a memory
Something that use to be
Hurmmm

No matter how hard I fight
All of my strength and my might
Keeps defeating me
It just keeps defeating me
Urrmmm

So what I'm trying to say
I know what's happening
Your body is here with me
But your heart and your mind is still with her

Go back to what you know
Go back to where you know your heart is boy
Just be honest
(This is impossible)
This is impossible
We'll never work cause you don't want it babe
You belong with her so go back to what you know

Telling me things of you two
Killing me when she was with you
And how she was oh so sweet
The way that she use to treat you
(Seems you just can't) Keep her out of your mind
Obvious to me that I'm
Not where you want to be
Baby you don't want me
No no

So what I'm trying to say
I know whats happening
Your body is here with me
But your heart and your mind is still with her

GO BACK TO WHAT YOU KNOW!

And if that's really what you want

ENOUGH!

J'veux ton amour
Et je veux ton revenge
J'veux ton amour
I don't wanna be friends

it means

I want your love
and I want your revenge
I want your love
I don't want to be friends


Perasaan untuk melepaskan sangat sukar ... TIDAK DINAFIKAN but for someone yang less important, it's so damn easy but how about those yang soooo dear to our heart??? Akan hadirlah cerita2 kisah hidup yang dulu yang without we realizing it we bring it forward with us ... Ain't we suppose to leave it behind??? Ada yang cakap untuk pengajaran tapi kalau dah terlalu detail kite membawa sekali kisah2 silam itu bersama2 - Entahlah, i dun feel like we really2 moved on and let it pass us.

I take me as an example - Dalam tak sedar, sometimes it feels like I'm doing certain thing to show 'him' I'm so moved on tapi bila cerita dekat one of my friend - "No, u don't ... kalau ko dah lupa, ko tak perlu nak menunjuk2 dekat dia." Itulah responnya ... Tapi ya ke???

A little satisfac…

Please forgive me ~

" ... forgive me if i can't stop loving you" (^_^)

Such a beautiful song indeed ... Ingat lagi lagu Bryan Adam - Please forgive me ... Waaa~ Sangat suka lagu ni ... Antara lagu tangkap lentok aku di zaman muda remaja ... Sekang pun muda gaks tapi lagu nih mmg lama dah ... Aku dulu lagi dah suka dengar lagu Inggeris ni ... huahua - Tak tahan lagu jiwang laks tu, Muahahahaha ...

Hari tu, masa tengah drive bukak ler radio, sekali kuar lagu ni (dah pertengahan la) - Lamanya tak dengar!!! Apa lagi kasi naik ler volumennyew ...

As for me lagu ni takdela mempunyai apa2 kenangan yang indah bersama, kan...in fact it's a sad song (macam tak penah berlaku benda2 sedih je dlm hidup aku,kann?? hah!) Tapi lagu ni lelaki tu yang minta maaf - hurm, as far as i concern tak de sorang lelaki yang aku kenal and ter'couple' secara tak sengaja yang ada buat salah nak minta maaf kat aku - NONe, ZERO! well, aku take it this way la ... sentiasa positif,kan...harhar...Diorang ni, mest…

BULAN BARU

Giving my most happy face =D

Walaupun, sangat banyak masalah nak tengok cite New Moon tapi still dapat jugak akhirnya menegokin citer tersebut grin*~

Well, daripada nak tengok ngan 'special' someone-tak-jadi sampai last2 kepada kengkawan aku semuanya tak berlaku finally ngan budak jugak jalan ... kuakuakua

Funny how thing work out

So, tengok ler dengan perasaan yang sangat teruja (Edward~ heeee)
Movie start kul 2:10 ptg ... Kuar umah kul 1:35 (selambakan? yer ar, lunch dulu...solat dulu) ... Shopping mall tu pun tak jauh dari umah aku ... Tapi unfortunately, keta lak kehabisan minyak time tu dah 1:50ptg ... Tetiber kadar adrenalin meningkat - dah cam Amazing Race ... Habis je isi minyak terus, nak masuk tempat parking ... Sekali tersalah masuk jalan pulak tapi last2 dapat gak ler masuk balik jalan ke parking and time masuk tu 2:05 ... ada lagi 5 minit untuk beli tiket dan berkejaran ke bilik teater ... WAAAAA~ beratur agak panjang ... Bila dah giliran aku, beli - amik balance (alah…

Tidak Sia2 Aku Diuji

Image
Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala

Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNya pasti

Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tiap satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui



Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala

Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNya pasti

Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tiap satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui

Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji


Ada hikmah yang pa…

Selamat sampai

Setelah dekat seminggu duduk melepak kat KL then pergi beraya haji di JB for 3 days, finally balik ke Penang ... Satu perjalanan yang sangat memenatkan ... Masa nak balik ke Penang singgah ke Perak to attend adik kawan aku punya wedding kat Tanjung Tualang ... Perjalanan yang agak mengerikan sebab ayah aku tersalah masuk jalan laluan motor ... Aku pernah pergi umah kawan aku ni cuma aku terlupa jalan yang agak curam tu for motor - Orang sana pun tak letak apa2 sign yang mengatakan "Laluan Motor" or "Motor Only" etc ... So, dengan penuh keyakinan kitorang drive naik sampai atas (kereta mmg muat sampai atas, tapi once dah berada di atas - plg curam that's where jalan makin menyempit ... Aku cakap kat ayah aku, turun jela tapi ayah aku cakap try je naik sampai atas - ayah aku ni, keta kite bukan 4WD ... wuuuuu~ Aku pun ikut je, dah sampai atas tu, keta cam dah berat - yelah curam tuh! ... Then, berjayala naik ke atas cuma tak perasan ada batu besar di kiri dan kan…

Dear Aishah,

It's hard to explain
Inherently it's just always been strange
Neither here nor there
Always somewhat out of place everywhere
Ambiguous
Without a sense of belonging to touch
Somewhere halfway
Feeling there's no one completely the same

Standing alone
Eager to just
Believe it's good enough to be what
You really are
But in your heart
Uncertainty forever lies
And you'll always be
Somewhere on the
Outside

Early on, you face
The realization you don't
have a space
Where you fit in
And recognize you
Were born to exist

Standing alone
Eager to just
Believe it's good enough to be what
You really are
But in your heart
Uncertainty forever lies
And you'll always be
Somewhere on the
Outside

And it's hard...And it's hard...And it's hard

Irreversibly
Falling in between
And it's hard...And it's hard
To be understood
As you are...As you are
Oh, and God knows
That you're standing on your own
Blind and unguided
Into a world divided
You're thrown
Where you're never quite the same
Althoug…

Overwhelm cum despair

Overwhelm

Story 1

Today, my sis-in-law (SIL) yang kat Arab nun selamat melahirkan her 4th child - another boy ... It seems like the princessa of the family stay in her thrown still (hahaha) but she was hoping she'll have a baby-sister ... No problemo, looking at the bright side kakak, you the only girl thou - Like me (I have so much priviliges to enjoy!)

Thou, they are so afar and up till now I still have no idea what's the new born name, hurmmm...I'm still happy coz If ALLAH's will I'm going to be there on 19th of Dec .... weeee~
Can't wait to perform my umrah and doa banyak2 kat sana ... hurmmm, hopefully everything go as smooth as it can be - No period for me plzzzzzzzzzzzz (from 19/12 - 30/12)

Story 2

I finally finished (well, seems like it) what I was doing to my blog ... How was it? I don't know but I pretty like it this way minus the nuffnang where I don't really get it - but doesn't matter, I'll fix it later and also other things which I want …

Under Construction

Image
BLOG CURRENTLY UNDER CONSTRUCTION ...

HARAP BERSABAR YEA KENGKAWANKU SAYANG~ (^_^)



SIGN

Have you heard this song before by Leona Lewis??? seen its video?? must watch actually ...





So, how was that???
Sad? weird? blur? i dun give a damn?

Apa2pun pendapat korang but to me, the storyline mmg best and really enjoy the video ...

What if the situation there happens to you? How you deal with it?

Trust me, I have experienced those misinterpret sign of the one who we actually close with or feel some kind of connection with him/her and when it happened of coz kiter rasa cam nak bunuh2 je orang tu but one thing we forgot, salah kita juga sape suh gatai terasa lebih?

Zaman sekarang to me, i dun think i'm willing to buy any guy sign anymore because it can have the other side meaning ... Maybe they don't feel anything at all, they just trying to be nice but WE misinterpret them...Cepat sangat mentafsir sesuatu yang belum tentu.

I once had a friend yang suka sangat consider all guy he had talk to, actually suka kat dia ... This type of person susah nak handle sebab dia dah masuk kate…

Dark Waltz

Image
We are the lucky ones
We shine like a thousand suns
When all of the colour runs together

I'll keep you company
In one glorious harmony
Waltzing with destiny forever

Dance me into the night
Underneath the moon shining so bright
Turning me into the light

Time dances whirling past
I gaze through the looking glass
And feel just beyond my grasp is heaven

Sacred geometry
Where movement is poetry
Visions of you and me forever

Dance me into the night
Underneath the moon shining so bright
Turning me into the light

Dance me into the night
Underneath the moon shining so bright
Let the dark waltz begin
Oh let me wheel - let me spin
Let it take me again
Turning me into the light

p/s : Song sang by Hayley Westenra

Darn, i lurve dancing

Malam Selasa yang tak begitu mengujakan ... turn on the TV, beralih dari satu siaran ke satu siaran ... Astro movie nih time2 aku dah tak de xam, tak de keje nak wat tak de plak cite yang best2 ditayangkan (hangin sungguh~!) ... So, keep on mengalihkan siaran, tv3 ngan citer Tari Tirana (i dun really follow that series - so, tak tau mana haluan cite, malas nak tgk .... heeee) ... Lastly, end up kat channel 701 (AXN) - So You Think You Can Dance season 4 (2009) Top 20 .... Waaaa, dah lama tak tengok, sangat suka dance2 stuff nih ... Aku rasa yang aku tengok tu yang dah tinggal yang hebat2 belaka .... Serius, lawa giler tarian diorang .... Some of them, has become my favourite ... there's broadway, jive, chacha, tango, disco, smooth waltz and etc - me Loike~



This one we call it jive - i dunno but i just love them both =D



There goes Cha-cha - One of my favourite dance routine =D



Smooth Waltz - So romantic...music dia saja dah buat aku melayang2 di awangan...heeee



Broadway! Never try this…