Selamat sampai

Setelah dekat seminggu duduk melepak kat KL then pergi beraya haji di JB for 3 days, finally balik ke Penang ... Satu perjalanan yang sangat memenatkan ... Masa nak balik ke Penang singgah ke Perak to attend adik kawan aku punya wedding kat Tanjung Tualang ... Perjalanan yang agak mengerikan sebab ayah aku tersalah masuk jalan laluan motor ... Aku pernah pergi umah kawan aku ni cuma aku terlupa jalan yang agak curam tu for motor - Orang sana pun tak letak apa2 sign yang mengatakan "Laluan Motor" or "Motor Only" etc ... So, dengan penuh keyakinan kitorang drive naik sampai atas (kereta mmg muat sampai atas, tapi once dah berada di atas - plg curam that's where jalan makin menyempit ... Aku cakap kat ayah aku, turun jela tapi ayah aku cakap try je naik sampai atas - ayah aku ni, keta kite bukan 4WD ... wuuuuu~ Aku pun ikut je, dah sampai atas tu, keta cam dah berat - yelah curam tuh! ... Then, berjayala naik ke atas cuma tak perasan ada batu besar di kiri dan kanan (saja dibuat utk mengecilkan laluan hanya utk motor) - So, pepaham jela apa jadi ... Makanya, tergaritlah bawah kereta ayah aku nun - haiiii~
Bunyi yang sangat kuat okey ... Kesian keta ayah aku ni, dah penuh ngan calar-balar ... Ayah aku ni kena beli 4WD je - org lasak sesuai type vehicle camtu ... huhuhu ~
Tapi yang hangin tu, ada motor belakang ayah aku masa tu tapi dia bukannya nak hon ke, gitau tak leh masuk ke, once dah berlaku pelanggaran tu dia boleh tersenyum kat kitorang - Aku malas nak kata apa kat pakcik tu (tak habis sekolah gamaknye)

Alhamdulillah, sampai gak ke Penang ... Sampai2 umah, ada jiran aku wat kenduri korban - MAKAN LAGI!!!
Lepas tu, kenduri kat area taman aku pulak - abg kawan aku kawin pergi ler jugak tapi this one aku tak makan, juz minum je.
Dapatlah jumpa dengan kawan aku, dah lama tak jumpa dia lepas aku pindah KL setiap kali balik Penang jarang jumpa dia jadi bayangkan betapa lama tak jumpa ... She's doing her degree kat UTM, Skudai ... Baguslah, kawan2 aku semuanya dalam golongan org2 berjaya - Me loike~

Sekejap lagi (sigh~) nak kena pergi Perlis lak attend kenduri kawin adik ipar abg aku ... rasa macam dah berjalan sangat jauh ... Sekarang pun ngantuk2 lagi nih ... Penatnya!!! itu pun semalam ada hati nak ajak kawan aku tgk New Moon , wahahahaha - mau pengsan aku nanti =p

Speaking about New Moon ... Sangat nak tgk cite tu tapi tak de yang nak sama2 tengok, wuuuuu~
Nak kena tunggu weekend ni baru dapat tgk - lambat sangat =(
Ada lagi satu yang aku nak tgk - Teater Natrah tapi tak sempat sebab 29 dah balik Penang.
Macam best je tgk dalam paper aritu - Ada REMY ISHAK!!!! ummmmm~ (emma aku tau idung ko dh kembang kempis, cik aida mesti dah senyum sampai ke telinga...hahaha)
Remy memegang watak lelaki utama (Mansor Adabi - husband kepada Natrah) ... Watak Natrah dibawa oleh Maya Karin ... Teater ni diarahkan oleh Erma Fatimah ... Hari ni la teater tu start until 9th Dec ... Sedey, nak sangat tengok tapi tak dapat gaks...wuuuuu~
Tiket2 bermula dari RM30 - RM150 ... Kalau korang rasa nak tengok, yang berada di KL nun, pergi ler ... Teater dipentaskan di Panggung Sari, Istana Budaya. Enjoy them for me also ok? =D

Alrite, dah nak tertutup mata menaip ... nak p laid down sat, letih belum hilang - kepada yang menepuh jammed dari utara ke selatan nun, yang mana2 bekerja ari nih teruskan usaha menahan mata dan kepala yang bakalan tersengguk2 menjelang petang, huahuahua ... Huh! bestnyew katil dan bantal dan tilam yang empuk, (heee....)

okies y'all

ToOdLeZ

Comments

eM. said…
lalalalala~!

remy..remy...
aidadidu said…
remy saye punye! :P
hehehe...kiterkan kongsi bertiga...lalalala~ heee =p

Popular posts from this blog

Tag Lagi ...