Posts

Showing posts from October, 2010

Apalah sangat bercinta

I love you tapi takut nak bagitau, takut nanti you tak terima dan I pulak dapat malu tapi kalau I tak bagitau, in case you pun ada hati kat i (sama2 malu nak bagitau) sampai bila pun kita takkan tau perasaan masing2. Takpun, kalau i tak bagitau, macam mana nak hidup dengan tenang tetambah kalau tau you disambar orang lain.

Rasanya, ramai kot yang berperasaan macam statment kat atas tu. Aku pun tidak terkecuali .. Ooopss!

Tapi kalau nak difikirkan, apalah sangat dengan nak meluahkan perasaan bagai. Kita perempuan, biasalah ada sifat malu tu, yang tak ada sifat malu tu yang perlu dihairankan. Jadi normal untuk tidak memulakan sebarang persoalan tentang menjalinkan hubungan dengan seorang lelaki. Mungkin ada yang dilafazkan secara gurauan (tapi really mean it) but still, pihak yg lagi satu tu pasti menganggap itu satu gurauan.

"wei, ko ni pehallah bujang lelama, kawin ngan aku jela. Nak jadi bujang terlajak ke?"

Ok statement kat atas tu tiada kaitan dengan aku.

What i was trying to …

I could fall in love

I could lose my heart tonight
If you don't turn and walk away
'Cause the way I feel I might
Lose control and let you stay

'Cause I could take you in my arms
And never let go

I could fall in love with you
I could fall in love with you

I can only wonder how
Touching you would make me feel
But if I take that chance right now
Tomorrow will you want me still

So I should keep this to myself
And never let you know

I could fall in love with you
I could fall in love with you

And I know it's not right
And I guess I should try to do what I should do
But I could fall in love, fall in love with you
I could fall in love with you

Siempre estoy sonando en ti
Besando mis labios, acariciando mi piel
Abrazandome con ansias locas
Imaginando que me amas
Como yo podia amar a ti.

So I should keep this to myself
And never let you know

I could fall in love with you
I could fall in love with you

I could fall in love, I could fall in love
With you...



Hatiku bukan di sini

Dah sampai di Kuala Lumpur dari Pulau Pinang.

Sangat teruja sebab nak jumpa kawan-kawan. Nak melakukan aktiviti2 yang pernah dibuat bersama.

Kelmarin pergi Serdang jumpa nyang tiri aku, tak beraya lagi dengan dia...So pergilah melawat dia kat sana. The only granny I have. So, rasa macam nak jengok selalu tu ada sebab aku tak pernah ada peluang berbuat demikian dengan tok dan nek aku dulu =(

Dalam perjalanan ke sana lalulah tepi UPM. Tak taulah kenapa aku rasa sangat belong there. Maybe because aku study kat sana, 3 tahun kat sana tapi perasaan ni tak macam aku di KPTM dulu. Rasa sedih lalu sekitar ladang. Masa nak pegi amik jubah ari Sabtu aritu masuk main gate pun rasa cam sangat sayu, kenapa nak emosi ni?

Tapi bila bercakap pasal bekerja di KL, aku jadi macam acuh tak acuh. Aku rasa i dont belong here. Tak taulah, nak kata aku tak biasa keadaan kat KL ni aku spent my teenage life kat sini kowt ... Sedikit sejarah aku, aku stay di Penang sampai aku form 2 je, itu pun setengah tahun. Afte…