Posts

Showing posts from November, 2009

Selamat sampai

Setelah dekat seminggu duduk melepak kat KL then pergi beraya haji di JB for 3 days, finally balik ke Penang ... Satu perjalanan yang sangat memenatkan ... Masa nak balik ke Penang singgah ke Perak to attend adik kawan aku punya wedding kat Tanjung Tualang ... Perjalanan yang agak mengerikan sebab ayah aku tersalah masuk jalan laluan motor ... Aku pernah pergi umah kawan aku ni cuma aku terlupa jalan yang agak curam tu for motor - Orang sana pun tak letak apa2 sign yang mengatakan "Laluan Motor" or "Motor Only" etc ... So, dengan penuh keyakinan kitorang drive naik sampai atas (kereta mmg muat sampai atas, tapi once dah berada di atas - plg curam that's where jalan makin menyempit ... Aku cakap kat ayah aku, turun jela tapi ayah aku cakap try je naik sampai atas - ayah aku ni, keta kite bukan 4WD ... wuuuuu~ Aku pun ikut je, dah sampai atas tu, keta cam dah berat - yelah curam tuh! ... Then, berjayala naik ke atas cuma tak perasan ada batu besar di kiri dan kan…

Dear Aishah,

It's hard to explain
Inherently it's just always been strange
Neither here nor there
Always somewhat out of place everywhere
Ambiguous
Without a sense of belonging to touch
Somewhere halfway
Feeling there's no one completely the same

Standing alone
Eager to just
Believe it's good enough to be what
You really are
But in your heart
Uncertainty forever lies
And you'll always be
Somewhere on the
Outside

Early on, you face
The realization you don't
have a space
Where you fit in
And recognize you
Were born to exist

Standing alone
Eager to just
Believe it's good enough to be what
You really are
But in your heart
Uncertainty forever lies
And you'll always be
Somewhere on the
Outside

And it's hard...And it's hard...And it's hard

Irreversibly
Falling in between
And it's hard...And it's hard
To be understood
As you are...As you are
Oh, and God knows
That you're standing on your own
Blind and unguided
Into a world divided
You're thrown
Where you're never quite the same
Althoug…

Overwhelm cum despair

Overwhelm

Story 1

Today, my sis-in-law (SIL) yang kat Arab nun selamat melahirkan her 4th child - another boy ... It seems like the princessa of the family stay in her thrown still (hahaha) but she was hoping she'll have a baby-sister ... No problemo, looking at the bright side kakak, you the only girl thou - Like me (I have so much priviliges to enjoy!)

Thou, they are so afar and up till now I still have no idea what's the new born name, hurmmm...I'm still happy coz If ALLAH's will I'm going to be there on 19th of Dec .... weeee~
Can't wait to perform my umrah and doa banyak2 kat sana ... hurmmm, hopefully everything go as smooth as it can be - No period for me plzzzzzzzzzzzz (from 19/12 - 30/12)

Story 2

I finally finished (well, seems like it) what I was doing to my blog ... How was it? I don't know but I pretty like it this way minus the nuffnang where I don't really get it - but doesn't matter, I'll fix it later and also other things which I want …

Under Construction

Image
BLOG CURRENTLY UNDER CONSTRUCTION ...

HARAP BERSABAR YEA KENGKAWANKU SAYANG~ (^_^)



SIGN

Have you heard this song before by Leona Lewis??? seen its video?? must watch actually ...





So, how was that???
Sad? weird? blur? i dun give a damn?

Apa2pun pendapat korang but to me, the storyline mmg best and really enjoy the video ...

What if the situation there happens to you? How you deal with it?

Trust me, I have experienced those misinterpret sign of the one who we actually close with or feel some kind of connection with him/her and when it happened of coz kiter rasa cam nak bunuh2 je orang tu but one thing we forgot, salah kita juga sape suh gatai terasa lebih?

Zaman sekarang to me, i dun think i'm willing to buy any guy sign anymore because it can have the other side meaning ... Maybe they don't feel anything at all, they just trying to be nice but WE misinterpret them...Cepat sangat mentafsir sesuatu yang belum tentu.

I once had a friend yang suka sangat consider all guy he had talk to, actually suka kat dia ... This type of person susah nak handle sebab dia dah masuk kate…

Dark Waltz

Image
We are the lucky ones
We shine like a thousand suns
When all of the colour runs together

I'll keep you company
In one glorious harmony
Waltzing with destiny forever

Dance me into the night
Underneath the moon shining so bright
Turning me into the light

Time dances whirling past
I gaze through the looking glass
And feel just beyond my grasp is heaven

Sacred geometry
Where movement is poetry
Visions of you and me forever

Dance me into the night
Underneath the moon shining so bright
Turning me into the light

Dance me into the night
Underneath the moon shining so bright
Let the dark waltz begin
Oh let me wheel - let me spin
Let it take me again
Turning me into the light

p/s : Song sang by Hayley Westenra

Darn, i lurve dancing

Malam Selasa yang tak begitu mengujakan ... turn on the TV, beralih dari satu siaran ke satu siaran ... Astro movie nih time2 aku dah tak de xam, tak de keje nak wat tak de plak cite yang best2 ditayangkan (hangin sungguh~!) ... So, keep on mengalihkan siaran, tv3 ngan citer Tari Tirana (i dun really follow that series - so, tak tau mana haluan cite, malas nak tgk .... heeee) ... Lastly, end up kat channel 701 (AXN) - So You Think You Can Dance season 4 (2009) Top 20 .... Waaaa, dah lama tak tengok, sangat suka dance2 stuff nih ... Aku rasa yang aku tengok tu yang dah tinggal yang hebat2 belaka .... Serius, lawa giler tarian diorang .... Some of them, has become my favourite ... there's broadway, jive, chacha, tango, disco, smooth waltz and etc - me Loike~



This one we call it jive - i dunno but i just love them both =D



There goes Cha-cha - One of my favourite dance routine =D



Smooth Waltz - So romantic...music dia saja dah buat aku melayang2 di awangan...heeee



Broadway! Never try this…

im ur biggest fan!!!!

Bercerita pasal tajuk yang berkaitan dengan yang sedia ada di atas nun ... What exactly be if i really meet the one that i really adore, my idol??? So, far aku rasa cam tak de lagila unless for our ex-prime minister tok det ... heeee and of coz as for me Saidatina Aisyah r.a (our prophet's wife) - Setakat ni apa yang aku follow tahap kejelesan yang kuat ... wahahahaha tu je ... Bukan senang nak jadi cam Siti Aisyah, Seorang wanita yang penuh ngan ilmu ... Aku byk gak ilmu, ilmu keluh-kesah memanjang.

Kalau nak diikutkan masa zaman nabi dulu belum ada lagi institusi pengajian tinggi tapi dah ada orang2 bijak pandai macam Aisyah ni ... Lafaz ucapannya menjadi bahan kajian dalam bidang sastera, fatwa- fatwa syariah yang dikeluarkan dikaji di institusi-instusi perundangan, hidup dan hasil pengkajiannya diteliti oleh para mahasiswa dan pendidik dalam pengkajian sejarah Islam sejak seribu tahun yang lalu...Mampu ke aku nak sampai tahap macam tu???

Khazanah pengetahuan yang dimiliki Saida…

I AM ... nur aishah (^_^)

First of all, this song has got nothing to do with me...well, a bit ... Another beautiful song from Beyonce . title Broken Hearted Girl taken from her album I AM ... Sasha Fierce (huhuhu, that's xplain tajuk post kali ni =P) Anyway, what i like most about its video is the rewind part (cantum2 bunga tu....heee...beautiful)

Lagu ni macam lagu frust je kan at firts? But, the way she express in the second half of the song macam bersemangat sikit menjadikan lagu ni not in the sad mode dah =P ... Apa2pun lurve this song! Go BEYONCE!

One Sweet Day

Finally, puas hati dapat kuar tgk wayang and main boling....hoiyaaa, dapat kalahkan eja in 2nd game...weeee~

Walaupun, masa menunggu jejaka2 kacak datang - korang memang mengalahkan perempuan bersiap! , hampir2 nak terlepas starting citer 2012 nun ... Sorrylah, ter'emo' ngan korang, can't help it - it's juz its time =P

Ceritanya suppose to be, after examination on 12th of nov - approx time after magrib nak kuarla tgk midnite and overnite di luar tapi semuanya gagal akibat daripada orang2 yang sepatutnya melibatkan diri tiba2 menarik diri sorang demi sorang plus hujan lebat plus abg aku pun tak berapa nak bagi (hahahahaha - ada ke suh tanya ayah aku dulu, confirm jawapannya NO! buat lawak lak dia)
Plannya, nak tgk wayang kat Sunway Pyramid and lepakking kat area bdr tun razak - Sound so not me, aite? (camla korang tau aku ni camne...huhu) For once, aku lupa aku ni so well-protected ... Dimulakan dengan hujan yang lebat macam dah tak nak berenti after exam, petanda 1 semua …

We should keep our distance we juz friend

Persoalannya

Kenapa bila kita rasa dekat dengan seseorang tiba-tiba dia menjauh?

Kenapa bila kita tersayang seseorang ada sebahagian hati yang menghalang dan ada sebahagian lagi yang menyokong?

Kenapa bila cinta tu berputik dalam jiwa tiba-tiba hubungan tu jadi sukar?

Kenapa bila kita cuba meninggalkan orang yang kita 'ter'sayang hati kita rasa kosong? Walhal kita bukannya beria-ia sangat pun.

Kenapa bila persahabatan bertukar kepada sesuatu yang lebih serius hubungan jadi hambar?

Kenapa kita mesti melarikan diri dan menyorokkan diri bila kita 'ter'sayang seseorang tu? Susah sangat ke nak luahkan?

Kenapa mesti ambil kisah apa orang lain fikir? Dah tak boleh nak berfikir sendiri ke?

Kenapa setiap kali kecewa kita akan menyalahkan diri sendiri dan rasa diri kita yang bersalah?

Kenapa cepat sangat ambil keputusan melulu, bila dengar perkhabaran yang tak baik tentang seseorang yang baru kita nak dekat?

Kenapa? Kenapa dan kenapa?

Kalau ada yang nak tambah bilangan kenapa, sila buat d…