Posts

Showing posts from May, 2009

Ah-long Bukit Beruntung

Salamz...

Post arini agak menarik buat aku sebab aku tiba-tiba teringat ... Nih semua kawan aku la yg ingatkan aku...Myradona..huhuhu...

Kalau korang ingat Ah-Ha mst korang ingat pasal vd diorang yang pasal Along - Bukit Beruntung...Aku nak post link dia kat sini...enjoy!




p/s : Aku tak leh blah mamat yang kena blasah tu, siap leh ketawa...huahuahua

Beware of the Dog

Stop! you better shake him off before he gets yah
He dirty to the bone
Beware of the DOG!




He only build you up and then forget yah...
He dirty to the bone
Beware of the DOG!

p/s : Suka-suka nak post...dengar kembali lagu2 yang penah hit dalam list music aku...hurm, best!

Weeee~ dats refreshing! - #5

Buat pertama kalinya aku datang keje tapi tak buat apa tapi menghabiskan masa membaca blog seseorang dari awal penulisan blognya sampai la habis....giler taks...

Memandangkan emosi yg agak tidak stabil idea untuk menulis report tidak berapa nak ada...Jadi aku meneruskan hari ini dengan membaca blog seseorang tu....giler ah! aku pun tak budget akan khatam blog org bermula dari penulisannya pada tahun 2005 - 2009...

Aku nak bercerita pasal blog org tuh....Blog yang aku start dengan agak nak menagisla jugak sebab so touching...waaaaaa....dah la ngan emosi tak stabil nih...mmg sedey....then, aku mula tergelak sorang2 cam org gila...akak yang ada kat sini pun heran tgk aku...mesti diorang pk aku nih buat apala....wahahahaha...tapi serius...Aku suka sangat baca blog dia nih....I lurve the xtvt and the fun they had dlm menjalani xtvt tersebut....

Bestnyew jugak baca blog org dari mula sampai habis nih....sedikit sebanyak kita boleh tahu macam mana orang tu (tak byk skit je)...Dalam kes dia nih,…

Semalam...

Semalam yang sangat emosi...Tiba-tiba je aku menangis sebab terkenangkan sesuatu dan terfikirkan sesuatu...How they juz so damn easy to say those words and never really feel anything at all...Kawan aku call pun aku tak boleh nak cakap, kesian dia terpaksa call arinilah kalau nak diikutkan...Cuak jugak dia tetiber dengar suara aku cam2...

Rasa lelah, rasa dah penat hidup pun sama...am I ready to go? Leaving this world...Akan aman ke aku kat sana? Dalam hati, "Beranganlah aisya oiii, macamla baik sangat nak mendapat ketenangan kat sana!"

Susah jadi perempuan....itulah yang aku fikir sekarang...yeah,yeah aku tau perempuan senang dapat pahala tapi jangan dilupakan dia gak punca besar kepada dosa kaum yang lagi satu...Macam mana nak ubah perangai diri sendiri?

Aku berborak dengan one of the kakak dekat sini...Dia very muslimah jauh beza dengan aku....She's 45 and still single...Aku bercerita dekat dia pasal abg aku datang bawak hadiah baju t-shirt muslimah untuk aku...Baju tu …

Terlebih masa

Image
Tattoo your name across my heart...
So it will remain...
Not even death can make us part...

Tag Cik Aida lagi!

Image
1. Pastikan jantina anda ialah perempuan
2. Copy badge sebagai award anda
3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan


- sebab we are so unique...diciptakan dengan penuh seni =)
- sebab kita bakalan jadi ibu, syurga di bawah tapak kaki ibu...special wooo~! wink *~
- sebab kita diberikan 'cuti' seminggu tetiap bulan...(nak jugak masukkan tuh)
- sebab kita pelengkap kepada lelaki... (im so touch!)
- sebab kita merasakan pelbagai perasaan, dari saat kita menjadi seorang anak perempuan kepada ibu bapa, isteri kepada seorang suami dan ibu kepada anak-anak...(tisu~ )
- dosa seorang perempuan ditanggung oleh bapa dan juga adik-beradik lelakinya sebelum kawin dan oleh suami selepas kawin...hehe...ayat stress utk kaum lelaki =P
- sebab tangan yang menghayunkan buaian mampu menggoncangkan dunia...siapa tu? kaum perempuan~ (pandai anak2...hehe)

Tag Cik Aida!

Image
Tag ini adalah hak milik orang lain tapi telah ditag ke saya melalui cik Aida...huhu =)

Jenama & gambar handphone anda.


Nokia 5300 xpress music...yang dibeli sendiri menggunakan duit ayah aku...hikhik =P


Sudah berapa lama anda menggunakan handphone tersebut?
- since penghujung tahun 2007

Apakah wallpaper yang terpampang di skrin handphone anda? Dan terangkan mengapa anda memilih wallpaper tersebut.
- My pic sbb aku rasa nak letak pic aku...suka hatila hp aku...weeekkkk~!

Sila masuk ke ‘contacts’ dan pergi pada huruf M. Berapa kenalan anda yang namanya bermula dengan huruf ‘M’?
- 15 orang

Siapa ‘M’ yang terletak di nombor 3? Hubungan anda?
- Malena...my coursemate

Sekiranya diberi peluang, nombor telefon artis mana yang anda mahu? Kenapa?
- Robert Pattinson....nak dgr dia cakap jer...hehehe =P

Berapa jenis handphone yang anda telah guna, selain handphone yang terkini?
- 1st, Nokia 3315. 2nd, Motorola(currently) & xpress music tuh...before tuh, samsung apatah yang murah sikit...2nd hp =P

Rangk…

Sorry, can't buy yur helo

Image
I'M NOT FOR PLAYER!



p/s:If you are, go get urself a bitchy slutty gurl! Thank you...

Weeee~ - #3

Image
Hari nih, aku meredah hujan plak...huahuahua...lupa nak bagi salam...Assalamualaikum... =) Selamat Pagi kengkawan bloggersku sekalian...Kereta aku yang kecik lagi comey tu tak terbuang ke tepi kira okeyla tuh...Maknanya aku dah sedar diri keta aku tuh kecik comey cam tuan dia, wahahahaha...kat lopak air kena bawak slow2...
Keadaan dalam unit ICT nih cam biasa sejuk tahap gaban kalau tak pakai baju sejuk alamat boleh kena cold feet (tak de kaitan...kahkah)


Hari ni Supervisor aku a.k.a bos aku gaks cuti, buku log aku kat dia...agaknyew dia nak amik masa menghayati buku aku tuh...aku kan menulis lam buku log tu cam karangan...nasib baik ada divider kalau tak mmg aku terlajak tulis habis satu buku tuh...huahuahua


muka bangga

Sejak aku masuk ICT nih (Politeknik Sbrg Perai), aku memang suka environment dia sebab orang kat sini sangatlah peramah dan pemurah...Setakat ni saja aku dah disponsor KFC, Pizza hut, nasi lemak, kuih2an di petang hari, minuman yang di pantry...coming soon Secret Recipe, …

Aku yang tengah buhsan... - #2

Image
Dah minggu kelima dah LI rupanya....macam sangat sekejap masa berlalu....Sistem aku pun dah siap dan itulah yang menyebabkan aku kebuhsanan tahap dewa sekang nih...aku nak suruh diorang ajar aku (SURUH...kahkah) benda lain...ajar PHP ke, guna joomla ke...ajar apa yang patut pasal server ke...Masalahnya sekarang, keadaan bilik unit ICT nih tengah macam tongkang pecah sebab diorang plan nak renovate bilik nih....melengkapkan dengan perabot2 baru dan buat tambahan sikit dekat belakang berhampiran dengan pantry (Aku citer camla korang leh imagine kan... =P ) ... Aku ase aku dah menguap untuk ke seratus kali gamaknyew



Hari ni kes pertama aku tersangkut dalam kesesakan jalanraya on the way nak gi keje...memang aku rasa cam nak termuntah dalam kereta tuh...Aku alergi laks duk lama2 dalam keta...huahua...ntah sejak bila ntah aku ada tabiat tuh...Rasanya ada accident besar2an kat tol nak masuk ke bridge tapi effect dia sampai ke Jalan Sg.Dua nak ke Permatang Pauh....melampau betul! Aku dah la b…

Broken hearted girl - Beyonce

Image
You’re everything I thought you never were
And nothing like I thought you could’ve been
But still you live inside of me
So tell me how is that?

You’re the only one I wish I could forget
The only one I’d love to not forgive
And though you break my heart, you’re the only one
And though there are times when I hate you
Cause I can’t erase
The times that you hurt me
And put tears on my face
And even now while I hate you
It pains me to say
I know I’ll be there at the end of the day

I don’t wanna be without you babe
I don’t want a broken heart
Don’t wanna take a breath with out you babe
I don’t wanna play that part
I know that I love you
But let me just say
I don’t want to love you in no kind of way no no
I don’t want a broken heart
And I don’t wanna play the broken-hearted girl…No...No
No broken-hearted girl
I’m no broken-hearted girl

Something that I feel I need to say
But up to now I’ve always been afraid
That you would never come around
And still I want to put this out
You say you’ve got the most respect for me
But s…

Talkin bout car...

Image
Red Hot - Mitsubishi Lancer 2007

Rear Look - Niceee


Ada yang cakap mata lampu dia cam Mazda...hurm, ala copy cat sikit2 pe salah...kihkih...hybrid =P












Different Color...okey gak color nih...


Mitsubishi Lancer 2009 - Lancer GTS








Hurm, cun ah....I dunno much bout car but I lurve the speed and how they curve the body....Doesnt matter terdapat banyak copycat from Mazda, Merz, Alfa, etc .... I juz lurve this car... =P

Jom Tengok!!!

Ini Tag Dari EmaChan Daripada AjaQ Sebelum tu adalah lagi sape ntah....huahuahua


1. Apa perasaan sekarang?
-Riang gumbira dan berbunga-bunga....perasan tahap gaban....menci kena disuruh2....Hepi sistem dah siaaaapppppp! wuhoooo~! (aku suka kombinasinya)

2. Saya nak makan
-Secret Recipe : WCM (White Choc Macedemia) ... lapar~ =(

3. Saya tak suka
-Stamina yang makin berkurang sebab dah jarang jog pagi sebab kena kerja....MENCI!!! tak dapat stalking org lagi... huh~!

4. Impian saya
-Nak ada umah impian...jadi bisnes women....wife sejati + solehah + ibu penyayang (tak mau kasi org gaji!) camne tu? hurmmmm.....

5. Haiwan yang saya tidak suka
- lipas terbang dan haiwan yang kena samak kalau pegang. (Aku setuju dengan Ema!) tapi aku nak tambah...binatang kaki kurus kering dan boleh terbang...haih~!

6. Saya Harapkan
- Saya akan bertemu cinta sejati (wah~!) dan berjaya mendapat degree 1st class (InsyaALLAH~)

7. Jika boleh di putarkan masa..
- Nak betulkan kesilapan yang lalu.

8. Saya pada 10 tahun akan datan…

Tag EmaChan No3

Ini Tag Dari EmaChan Daripada AjaQ Sebelum tu adalah lagi sape ntah....huahuahua

1. Apa perasaan sekarang?
-meditating. sebab baru lepas solat gak. tadi dah puas berjimba di kfc mines, celebrate besday pijort (intern-mate). happy besday my lil' sis~!!

2. Saya nak makan
-Dominos pizza dan masakan saya sendiri.

3. Saya tak suka
-pewot makin buncit sebab makin kuat makan.

4. Impian saya
-ialah menamatkan sessi pengajian dgn jayanya serta dapat keje yg saya suka dan kawen cepat-cepat (owh..saya mmg gatal).

5. Haiwan yang saya tidak suka
- lipas terbang dan haiwan yang kena samak kalau pegang.

6. Saya Harapkan
- muka saya tak akan lepas dari senyuman dan mesti gelak setiap hari supaya dapat menceriakan semua orang yang sedang berduka.

7. Jika boleh di putarkan masa..
- saya tak akan percaya orang separuh mati dan lebih bersyukur pada setiap anugerah dan cubaan yang diberiNya.

8. Saya pada 10 tahun akan datang...
- mesti akan lebih vogue dan mantap bersama suami kacak lagi bergaya (buncit sekali) dan a…

Bengong kejap ... sigh~! - #1

Hari ni abg aku yang kat KL tu, the 3rd one balik...Dia msg aku malam dalam kul 12 lebih, time tu aku dah diulik mimpi dah tapi still aku tgk gak msg tuh sbb I was msging wit someone....yang bestnya tuh, aku baca lepas tu aku letak hp tuh, sambung tido...aku cam terbawak masuk lam mimpi, kahkah....esok paginya tu, macam kilat sambar aku terkejut bangun tgk hp, aku terlupa nak gitau ayah aku yang abg aku akan sampai dalam kul 4 pagi camtu....Dari luar, dah dengar ayah aku hidupkan enjin keta, sah ayah aku dah nak gi semayang subuh, aku cepat2 gi bukak tingkap panggillah ayah aku....waaaaaaaaaa, aku kena gelak jer, ayah aku ngan mak aku sekali gelak....abg aku dah selamat kat bilik dia siap tido lagi, dia sampai kul 3 lebih camtu....MALUNYA aku!!! dah la ngan muka baru bangun tido, rambut mengerbang....kepala aku ar yang biol kejap bangun mengejut camtu....MENCI!!!!
Hampeh sungguh ar abg aku nih...lagi best, aku leh lak g call dia yang dah sedia ada dalam umah tuh, dia hang up....kureng …

Someone...

Image
...hit my heart hard...



...and it so damn scary

Somebody pinch me!

Image
SWEET DREAM



(Turn The Lights On)

Every night I rush to my bed
With hopes that maybe I’ll get a chance to see you
When i close my eyes
I’m going out of my head
Lost in a fairytale
Can you hold my hands and be my guide

Clouds filled with stars cover your skies
And I hope it rains
You’re the perfect lullaby
What kinda dream is this?

You could be a sweet dream or a beautiful nightmare
Either way I, don't wanna wake up from you
Sweet dream or a beautiful nightmare
Somebody pinch me, your love's too good to be true
My guilty pleasure I ain't going no where
Baby long as you're here
I’ll be floating on air cause you're my
You can be a sweet dream or a beautiful nightmare
Either way I, don't wanna wake up from you

I mention you when I say my prayers
I wrap you around around all of my thoughts
Boy you're my temporary high
I wish that when I wake up you’re there
To wrap your arms around me for real
And tell me you’ll stay by side

Clouds filled with stars cover your ski…

HeAr Me

Image
There will be no end for :

A day without thinking of you
























A day without hoping on stalking on you




















A day without have this in mind....say it!!!

























For I think you have found thekeyto my heart



Rasa....perasaan....merasai....rasakan

Rasa macam tak best...
Rasa macam sedey...
Rasa macam hilang daya harapan...
Rasa macam lelah...
Rasa macam dah penat sangat...
Rasa macam susah nak bernafas...
Rasa macam ....

Susahnya menjadi perempuan...Sometimes its so damn easy for certain peeps...aku dalam kategori tu ke????? Tak....Tak....!!!! menci!!!!

Macam rasa buhsan cakap pasal nih tapi ntahla rasa macam nak tulis juga something kat sini malam nih...Bukak Blog rakan2 blog yang lain semua pun tgh emo....wah~! sekang tgh musim emo sedunia ke ape?

I'm getting tired of these...menunggu bulan jatuh ke riba....haih~! tinggi betul cita2...I can't even get someone so damn near to approach me...inikan pulak bulan...Diibaratkan begitulah...

I dunno why...Its like I have to get thru this kind of emotion like "let's juz follow the flow" or "Biar jela...malas nak gaduh2" or "Nanti baikla tu..." or "Aku akan dapat gak tapi cuma cepat atau lambat je"...all those sound like too depending on the ho…

Sentap tak sentap?

A nasyid song sang by the Arabian nasyid singer Meshary Alarada...aku suka la lagu dia...kat M'sia nih plak nasyid dia nih dinyanyikan oleh Ustaz Akhil Hayy...I kinda appreaciate the lyric and the music...Both blend well together and very touching kalau dengar betul2 ar.