Weeee~ - #3

Hari nih, aku meredah hujan plak...huahuahua...lupa nak bagi salam...Assalamualaikum... =) Selamat Pagi kengkawan bloggersku sekalian...Kereta aku yang kecik lagi comey tu tak terbuang ke tepi kira okeyla tuh...Maknanya aku dah sedar diri keta aku tuh kecik comey cam tuan dia, wahahahaha...kat lopak air kena bawak slow2...
Keadaan dalam unit ICT nih cam biasa sejuk tahap gaban kalau tak pakai baju sejuk alamat boleh kena cold feet (tak de kaitan...kahkah)


Hari ni Supervisor aku a.k.a bos aku gaks cuti, buku log aku kat dia...agaknyew dia nak amik masa menghayati buku aku tuh...aku kan menulis lam buku log tu cam karangan...nasib baik ada divider kalau tak mmg aku terlajak tulis habis satu buku tuh...huahuahua


muka bangga

Sejak aku masuk ICT nih (Politeknik Sbrg Perai), aku memang suka environment dia sebab orang kat sini sangatlah peramah dan pemurah...Setakat ni saja aku dah disponsor KFC, Pizza hut, nasi lemak, kuih2an di petang hari, minuman yang di pantry...coming soon Secret Recipe, Weeeee~
Aku tak taula....bakalan gumuxlah aku kat sini....sigh~!

So, lepas nih sesape yang nak buat LI aku rekomen tempat ni....wahahahahaha...Dahla ramai yang nak mengajar, hehehe...Supervisor very understanding dan jarang laks aku tgk dia marah2...Hari tu sekali je aku tengok dia tensen kejap, kejap2 pun aku cuak gakla nak bercakap ngan dia masa tu...actually nak suh dia check out on my system...tapi by afternoon, dia kembali ke keadaan asal...hahaha...best2...tensen jangan lama2...kiter mesti ceria selalu...aku ckp mmg terer aku sendiri tensen time nak balik petang2...aku tensen ngan golongan pembawa motor (no offend ek) ... SESETENGAHNYA, suka-suka hati nak suh orang jaga dia....kalau berbayar okeylah jugak...wit me, jgn harap aku nak jaga...huahua...aku mmg sgt kejam ngan org yang tidak menggunakan kurniaan otak dan akal fikiran yang dah diberi FOC utk digilap dan digunakan ke jln yang benar...fuh~
Tapi setakat nih, aku jaga gaks la buat pakcik2 dan makcik2....orang2 tua kiter leh wat exception sebab I think they have a lot in their mind...pikir anak dia tak bagi2 duit lagi kew, anak dia tak balik2 melawat dia ke....anak2 dia ntah jadi mat rempit ke ape..idup lagi ke idok... =P

Sebelum aku merepek meraban dengan lebih lanjut (kihkih) baik aku stop setakat nih...Aku time segar-bugar memang camni...huhuhu =P

Comments

aidadidu said…
boleh bagi idea tak nak buat karangan cmne kt dlm buku log tu?
agak bersih jugak lah buku log saye
heheheehe
kihkih....kiter masukkan apa yang dirasakan perlu...kamu2 di sana kan banyak task, apa lagi masukkan semuanya ke dalam buku log tersebut...as for me,every single page yang i wat lam sistem, i jot down lam buku log...huahuahua =P
aidadidu said…
xbyk task pn
kiteorg tak buat sistem
buat database
kdg2 seminggu buat SQL modul yg sama sbb susah hehe
takkan nk tulis benda yg sama kn
tu yg agak rongak2 tu buku log
ye kew? owh, aida tak sekali ngan bebudak tu ke? yg kat bukit Jalil asenyew, moonsyi & the gang...diorang mcm dapat byk task je...kiter wat sistem...satu sistem jela...diorang tak bagi buat byk2 sebab tak lama kat sini.
aidadidu said…
ouh tak sama ngn diorg
kite kt serdang aje
dpn stesen komuter serdang
tulah, dgr yg kt bkt jalil tu mcm tekanan aje
sian sian
tau tak pe...dilambakkan keje...melampau sungguh...kalau duduk 4bln lebeh ke kira masuk akal la jugak....2 bln lebey...biasa ar certain2 company nih suka amik kesempatan ke atas budak LI...thank god mine nop...huhu =)
aidadidu said…
aah la sungguh mengambil kesempatan
patutnye diorg suarakan bnde ni
sian kan
:(