Kelisa vs Kancil - #16

Huhu....

Hari ni aku dengan semangat baru & hepi go lucky drive la kelisaku yang comel itu...
Masa touch tol yang pertama tu nak masuk ke Highway Sg. Dua sekali ada la kete kancil ni cam dekat betul dia ngan blkg kelisa aku...Aku pun laju le lagi...meter dah menunjukkan 100km/h ... Dia dekat lagi....amboi, nak gaduh nampak! Aku ase aku yang nak terterbang bawak laju2, kancil tu cam steady je kejar aku dari belakang ... nak kata lelaki tak, perempuan yang drive ... Well, aku nih mmg tak suka org pin2 aku nih...Aku pecut sampai 115 camtula...hehehehe....tertinggal gak ler diorang kat blkg tapi yang best tu sampai kat tol Sg.Dua, ada sesuatu menampar kuat di kepala

"Cik Aisya cuba tgk meter minyak sekang....jgn nak competitive sangat!"


Kihkih....aku tak pasan minyak dah nak habis....aku pun slow balik duk kat lane kura2...kuikuikui....keta kancil tu pun over take aku....eleh, tu pasal minyak nak abis...kasi ar chance...Apa nak jadi ar ngan aku nih...kalau ayah aku tau aku bawak keta cam tu confirm dia tak bagi aku bawak keta g kay ell....hehehehe....shhhhhhh~ =P

Aku yang sebenar2nya suka bawak keta lam keadaan bertenang tapi kalau dah ada yg menganggu ketenangan aku, aku kena get rid of them ar tapi aku suka gaks bawak laju2 nih...pada aku bawak laju lagi selamat tapi kena alert ar...bawak slow ni boleh mendatangkan mengantuk dan akan berlaku le 'gejala' langgar-melanggar di jalan raya...

Sambung balik....lepas tu aku kena pin ngan 4WD laks....sampai ati tul ar diorang nih....mentang2 aku kecik, buli2 laks....road bully tol!

Past few days, aku kena kejar ngan keta ape aku tak tau tapi, aku sangat takut dengan DRIVER dia....aku lari bukan sebab aku nak race ngan dia ape, serius aku takut tgk driver dia...tak baik kutuk org tapi aku nak gak tulis kat sini she so damn scarify like a ghost...aku laju2, dia still kat blkg aku sampai nak dekat sampai umah aku laks tu....traffic light laks kena benti, dia blkg aku....napela ko sangat menakutkan....haih~! yang paling best kat second traffic lite dia kat sebelah aku laks....WAAAAAAAAA~! (nape ko ni????)...Aku tak pandang kanan langsung...kang kuar gigi taring ke, uish! menakutkan =P
Tapi sesungguhnya dia bukanlah hantu....dia je menampakkan diri dia camtu =D

Masuk kat simpang permatang pauh, dah nak sampai Poli ler nih...ada anak kucing tengah jalan, they so small....masih baby lagi tau, siannye....ikut ati nak je aku turun letak anak kucing tu kat tmpt yang selamat sikit tapi keta banyak laks arini....sedey sangat....terasa sampai sekang....mst dah arwah dah tu... Jalan depan skit ada dah sekor mati...apelah mak kucing nih....nak beranak pun pilih ler tempat yang selamat sikit, ada ke kat tgh2 jalan....haih~!

Hurm, tu je citer arini....tapi still aku bukan samseng jalanan ek...aku suka2 je race.....lalalalala~!

-XoXoXo-

Comments

Mira said…
entry yg menyentuh kalbu
apakah, myra? Ooo, kucing tu ek....mmg... =(
Asyraf Azizan said…
"pada aku bawak laju lagi selamat tapi kena alert ar"


setuju dgn statement nih.huhu
pjoe said…
bernas....

ps:komen ni yg ko pinta kan....
sangkyu en.pjoe....nih yg syg nih....lalalala~
pjoe said…
hehe...
tq~~~

=p
zura said…
huhuhu jom lumba ngan aku plaks..ekekeke
bai!!!! =* Miss you lah!

set tempat leh je....aku tak mo membahayakan nyawa aku yg baru nak menjengah 24 nih dlm kmlgn jalanraya...lalalala~
zura said…
miss ko gaxs..huhuhu

elelele..kunun la tue..pdahal nk kasi tau besday dia coming soon..kuikuikui
Ko ingat besday aku bai???

Wah~! terharunyew aku....tak ingat mmg aku nak gi hambat ko sekitar wangsa nun...akakakaka

biler nak wat reunion?????????????
zura said…
aku igt2 lupa wei..tpi dlm kalendar aku mmg dh wat note..

wah!!! reunion gtue..best gakkan??? bila???
hurm...

Aku rasa semua bermastautin je kat KL nun, ko set ar tmpt...bila tu kena tgk schedule masing2...ada yg dah berkawin kan??....pepaham jela... =P

Popular posts from this blog

Tag Lagi ...