Posts

Showing posts from February, 2010

Let down my armour

So, finally i cast away the big ego and make it up to someone i should say i treasure most ... Although it is hard to actually forget something that miserably happened between us it's just come to my sense i'm the only one who actually notice the flaws ... The same pressure cause me misery in my day to day life until i truly move on and let go the big ego and just take us as only friend ... JUST FRIEND ... My Best Friend for opposite gender!





Sorry, for not contacting you in anyway ... Try to stabilize my feeling towards you, haha ... =p
I'm done...and i'm think i'm okay now =D

Drama King

Kali pertama aku mengenalimu
Mahu bersama
Mahu bersama
Raut wajahmu bersih
Meyakinkan hati ini
Aku terpaut

Semua dusta palsu
Aku tertipu
Keperibadianmu
Berubah menurut nafsu
Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu

Chorus
Lakon layarmu hebat
Terpukau ku melihat
Isi hati upahan
Sampai bila
Kau mahu tersesat
Tidak kau penat
Hidup penuh muslihat
Mahkotamu Raja Drama

Kau masih berpura-pura
Kata-katamu hanya propaganda
Mengejar hijau ungu
Mata kelabu
Ini bukan kau yang pernah ku kenal dulu
Panggilanmu gelaranmu
Baruku tahu

Ulang Chorus

Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu
Kau bertapa
Bagai maharaja di atas lembah
Lakon layarmu yang terhebat
Memukau mata melihat
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama

Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat

Tak de apa sangat nak citer....jadi post lirik je...hahaha ... Lagu ni ditujukan kepada sesiapa yang rasa tertujulah .... kihkih ----> tiru ayat …

Gabai dalam kenangan (^________^)

Image
Time2 panas camni, pergi air terjun sodap jugak .... huhuhu =D



Siap2 nak pergi dah ni ... sangat teruja ... Dahlah malam sebelum tido lewat, memasak untuk bekalan ... Memang sangat best ... orang tido kitorang bertukang dalam pantri ... kihkihkih =D
Apa2pun memang best!

Menu pada hari itu, Lauk sardin + Telur Dadar + Hotdog
Air pulak air teh ... Apa2pun semuanya home made-lah! (^____^)


Bestnya!!!! tengah2 panas terjun dalam ni best wooooo~






Kek nih, special appearance utk celebre bday budak dua orang itu ... Sedap kek ni, yang terus aku makan tak hingat dunia - that it was my day to (hurmmm....) ... Aku finally end up terduduk diam, dan menahan sakit - Patutnya seronok dah tak seronok dah bagi aku ....WAAAAAAAAA~

Apa2pun, haritu memang best-lah di awal2nya tu ... Tengok bebdudak berani giler wat slide kat bebatu air terjun nun ... Ada sorang mamat ni, giler macho panjant2 sampai atas wat slide, sekali kaki dia terkena batu besar tu (sangat kuat) - Aku yang mendengar dah tau mmg sakit gila tu…

Unbuttoned

Image
It's getting hot in here....so take off all your clothes ... (well, i am taking it , i'm taking all my clothes off) - Lagu si gila Nelly lelaki, hehe ...

Tidak dinafikan cuaca yang semakin panas sekarang ni betul2 PANAS (apakah?) Mana2 pergi akan kedengaran omelan "Panasnya..." ... "Berbahang siut..." ... and blah,blah,blah ... okeylah, mmg cuaca sekarang ni sangatlah menguji iman di dada ... Kalau masa aku dekat Mekah aritu panas dia pun agak memakan kulit2ku ini tapi angin dia tu sejuk, so bolehlah tahan sikit kan but situation in here totally different , panas bangat angin pun tak berapa nak ada ... Kalau pun hujan hanya sekejap masa, selalunya hujan yang macam tu tak membawa sejuk tapi panas lagi ada ... Walauapapun, kurniaan daripada DIA kita tak bolehlah nak menafikan hikmah di sebaliknya, right?
(wow, those sentences sound perfectly rhyme...hehehe)

So, lately me with my girl baik yang di KL mahupun di Penang memang mengelakkan diri daripada kuar di wak…

...and it continues

Melayan perasaan ni syok tapi meletihkan ... but take a listen to this song, pretty nice song ... come the lyric first

Brandy feat Ne-yo => too little too late

How many times did I ask 'why are you with him'?
How many times did I beg you to run away?
How many times did he tell you it won't happen again?
And how many times did it happen the very next day?

And now I'm asking why didn't you listen to me?
Why didn't I do something,
Though you said 'please just let it be'?
Why did I let him take you from me?
The choices we make, to right the mistakes.
Too little too late.

What did I say the very first time it happened?
I said where is he now and what do you want me to do?
Why did you tell me no, why were you protecting him?
When all I was trying to do, was protect you.

And now I'm asking why didn't you listen to me?
Why didn't I do something,
Though you said 'please just let it be'?
Why did I let him take you from me?
The choices we make, to right the mis…

I'm gonna be with you

Image
Sangat melayan lagu-lagu jiwang sekarang ni ... Not that aku dah termasuk dalam golongan2 people "in-a-relationship" cuma it's just happy tengok semua kawan-kawan aku dah nak settle down, have someone special and getting marry =D

Chatting ngan kawan-kawan semuanya pasal plan nak kawin or baru nak mendapat seseorang ... As for me, aku belum ketemu dengan orang yang sesuai ... So, tunggu dulu ... I'd love someone and i've been holding back those feeling from i don't know since when tapi still aku dalam proses searching2 sekarang ni ... There's always people who i attracted to tapi mungkin sekadar tengok2 je kot =p

Semalam tengok citer Awake ... Adus, sangat menyentuh jiwa cerita tu ... Bila lelaki dah baik, perempuan pulak buat hal ... Begitulah ceritanya ... This man fall for a wrong girl yang mana mendapat bantahan daripada mak dia sendiri tapi atas kekerasan kepala dia, dia kawin jugak dengan perempuan tu without knowing the girl have a conspiracy to kill …

"Jealous? Me? ... NEVER!"

Dramatic giler tajuk, ek? hahaha ... Okay, let's brief on the main topic "JEALOUSY"

According to wikipidea, what is jealousy exactly???

Jealousy is an emotion and typically refers to the negative thoughts and feelings of insecurity, fear, and anxiety over an anticipated loss of something that the person values, such as a relationship, friendship, or love. Jealousy often consists of a combination of emotions such as anger, sadness, and disgust.

So, do you have any of this emotion comes up when you dealing with someone in some circumstances??? As for me, hehehe - OF COURSE-lah ADA but i never truly make it so obvious-lah ... but it's nothing much, all about study - compete with my friends siapa dapat result paling tinggi ... That's all - is it??? =p

Okay, reminisce time!

When i was in relationship with my ex, i don't really feel the jealousy comes to me whenever he talked about other girls ... So, i should say maybe i don't have those insecure feeling when i&…

Not that i dun like you~ =|

Like to share this video i accidentally watch from my friend a.k.a rumateku's link on facebook ... hahaha





Best tak??? best,kan???

Hurm, tu je utk entry kali ni ... Sebarang komen sila tinggalkan komen anda tersebut di chatbox atau pun pada entri ini sendiri .... okay, ini maknanya aku tengah busan ...

Jom, gi K10 jog kat sana - Hurm, bila sebut K10 je ramai yang nak join lak nanti, tak jadila....hahahahaha....Sape nak ikut g Bukit Ekspo, sila tinggalkan pesanan ringkas ke bahagian komen (tapi aku tak sure la leh reply dalam jangka masa terdekat =p) ... Alrite, ini petang pukul 5:15 ... Silalah tunggu di sana beramai2 =D

Me Loike Beyonce (^_^!

ToOdLeZ