Posts

Showing posts from November, 2010

Bila orang tegur ... (~_~!

Image
"Aisya, kenapa dah naik badan ni? Tak nak besar lagi, nanti tak cantik."

"Aisya, dah berisi sekarang."

and adalah lagi beberapa teguran yang tak appropriate untuk dikongsi bersama anda2 =D
Paling tak tahan bila ditegur oleh nenek yang mengasuh anak sedara aku. Yang aku jumpa pun rasanya setahun sekali kot, wuuuuuu~ T.T

Aku hanya membalas dengan senyuman... =(



So, apa yang berlaku kemudiannya? Kepada yang tidak mengetahui, insan yang bernama Nur Aishah (akulah!) pantang ditegur tentang berat badannya. Oh, dia sangat obses dengan body shape and weight. fuh~!

Dengan itu, dia pun bertekad untuk mengurangkan berat badan dan mengembalikan body-nya yang dahulu. Oh, she is so determine now...There's no turning back.

Since, sekarang aku dah menjadi pemastautin tetap kat umah parent aku ni, jadi keselesaan untuk makan sesuka hati tidak lagi mempunyai batasan. Kalau macam dulu, duduk asrama memanglah ada kebebasan untuk makan tapi makanan plak yang sukar untuk diperolehi in term…

Oh, dear!

Once again, always something to watch on the TV but still they have to have something that will make you stay tuned ... and luckily one reality tv show does just that!

Hooked on you Legacy - So You Think You Can Dance (S6) ... Brace yourself ladies (^_______^!




Pebble and Bambam ... Cool, eh?Oh, god!






Absolutely mind blowing ... right? erk~





No, don't cry...I'll be your guardian angel..hahaha =p ... Sweet couple, aren't they?




Oh! How can I forgot the HOT one ... Look at that face. (~_~!


Alright, enough of Legacy ... Want to see more? Catch them on AXN (701 on Astro) every Saturday at 8pm. Wah~ Tetiber promote. =p

Alright, till then
-ToOdLeZ-


p/s : Faer, aku dah gunapakai saranan ko ... hahahaha

Chinta...kah?

Image
Assalamualaikum semua,

Kali ni nak berdiskusi tentang drama yang popular (kot) kat tv3 nun - CHINTA


Minggu ni adalah minggu terakhir drama tersebut, makin nak habis makin touching pulak cerita tu. Bagaimanalah untuk seseorang menghadapi situasi yang sama seperti Saadatul Saadiah yang merupakan salah satu watak dalam cerita tersebut. Watak seorang isteri yang berkorban untuk kebahagian suaminya dan keluarga mertua. Pergi meminang bakal madunya sendiri.
Part yang paling touching sekali pada aku masa scene dalam bilik air tu - Selepas kejadian dia pergi meminang Chinta untuk suami dia. Hancur luluh gamaknya hati dia tapi depan semua orang tersenyum je.

Ada beberapa karakter dalam cerita berkenaan yang mendatangkan tanda tanya pada aku. What's it like to deeply in love with someone? Is it that bad? Sampai terbayang-bayang. Bila tak dapat tu, teringat2 sampai dah kawin pun still tak boleh lupakan. Sampailah sesuatu kejadian menimpa diri baru nak commit to current marriage, is this stuff re…

Make Me Strong

Best song by Sami Yusuf for his new album 2010 Wherever You Are ... Really gonna touch you deep inside.



He also did a song in Bahasa Malaysia. Of course there are also a combination of many languages. There are English, Urdu and Farsi. Want to listen to those song? I already attached the song to my playlist for both Make Me Strong and No Word is Worthy. Happy listening! (^^,


I know I'm waiting
Waiting for something
Something to happen to me
But this waiting comes with
Trials and challenges
Nothing in life is free
I wish that somehow
You'd tell me out aloud
That on that day I'll be ok
But we'll never know cause
That's not the way it works
Help me find my way

My Lord show me right from wrong
Give me light make me strong
I know the road is long
Make me strong
Sometimes it just gets too much
I feel that I've lost touch
I know the road is long
Make me strong

I know I'm waiting
Yearning for something
Something known only to me
This waiting comes with
Trials and challenges
Life is one myste…