Posts

Showing posts from November, 2014

Bila sel-sel otak tidak berhubung ...

Image
Al-kisah ...
Weekend yang kurang sikit emosi happy sebab parent sudah pulang ke Penang and then memikirkan kerja di ofis yang masih belum settle dan ada hal lain yang dipikirin, menjadikan diri ini agak kurang fokus membuat kerja ...
See the picture below?
Kejadian yang pelik bin hairan bin ajaib ... Seingat aku kunci laci ni, biasanya kalau aku nak tersalah letak pun, aku tahula tempat biasa yang aku akan letak dia tapi semalam aku memang tak perasanlah since bila kunci tidak melekap di soketnyew!!! 
Kejadian hilangnya kunci tu pun aku sedar nak dekat2 maghrib hari Sabtu, dengan tidak menggelabahkan diri ini, cuba cari perlahan di sekitar bilik, MEMANG TAKDE!

Dalam hati, memang tertanya-tanya di manakah dikau wahai kunci??? Setelah gagal ditemui, sesi mencari dan menyelamat bersambung keesokan harinya...
Cari punya cari punya cari, memang tak jumpa ... Aku sampai dah youtube cara-cara untuk picked lock atau dalam bahasa melayunya rompel kunci ... Dari pagi bawak ke tengahari bawak ke petan…

Back on Track #1st edition

Fuh~ Fuh~ # tiup2 skit sawang2 di Blog ni ... kehkeh

Lama giler dah tak mencoret sebarang kata-kata kat blog ni, even blog ni pun aku tutup buat sementara waktu sementara nak mendatangkan kembali mood menulis tu. 

Anyway, untuk tidak membuang masa yang sangat berharga ni, ada beberapa isu yang tak sabar nak disentuh pada entri kali ni. Tak menyempat yea dok? Tapi like i said, masa sangat berharga.

Okay, 1st of all ...

Tadi siang, memandangkan hari ini adalah hari terakhir parent aku di sini which mean tomorrow they both together with my brother will headed back to Penang. So aku plan untuk spent time with them so aku amik half day. Walaupun,  tidak wujud perkataan itu di tempat kerja aku yang sekarang. :p

On the way balik tu, terserempak di jalanan dengan pekerja kat kondo tempat aku duduk tu, jauhnye dia berjalan dari kondo ke masjid Sg. Raya. Masa tu dahla panas terik. Aku sebenarnya kagum dengan orang-orang macam ni. Teringat kata-kata abang aku di suatu ketika dulu
"Dia keje an…