Posts

Showing posts from November, 2008

Mat VS Cikgu

Guru tadika :Anak-anak, nampak tak pen ini?
Murid-murid : Nampak cikgu.
Guru tadika : Pen ada kan ?
Murid-murid : Ada cikgu.

Kemudian guru tadika tadi memasukkan pen itu
ke dalam poket dia dan kemudian bertanya lagi..

Guru tadika : Anak-anak,nampak tak pen?
Murid-murid : tak nampak cikgu.
Guru tadika : pen ada tak?
Murid-murid : tak ada cikgu.
Guru tadika : Anak-anak nampak Tuhan tak?
Murid-murid : tak nampak cikgu.
Guru tadika : Tuhan ada tak?
Murid-murid : tak ada cikgu.

Guru tadika itu sangat gembira kerana tujuannya untuk mempengaruhi kanak-kanak itu berjaya. Tetapi.. dalam kumpulan kanak-kanak itu ada seorang budak yang nakal tapi pintar yang bernama Mat lalu dia pun mengangkat tangan...

Mat : Cikgu, boleh saya cakap sesuatu?
Guru tadika : Boleh,mari ke depan.
Mat : Kawan-kawan nampak cikgu tak?
Murid-murid : nampak.
Mat : cikgu ada kan ?
Murid-murid : ada.
Mat : Kawan-kawan nampak otak cikgu tak?
Murid-murid : tak namp…

-TREK DITUTUP!-

Image
Hantu betullah! Sibuk laks sekolah aper tah nak buat sukan kat pusat sukan tuh...Dengan yang demikian, trek pun ditutup...bila trek ditutup, dats mean kena jog kat luar...bila kena jog kat luar confirm he's not gonna come...arini, he's not jogging (ntah ler aku tak nampak pun dia...)

Itu jelah laporan untuk ari ini...hahahaha...

I dun noe la, sometime i dun feel likepursuinghim or anything dat related to it...I juz wanna go easy wit this one, tak nak hasty sangat...let i go wit the flow...becoz in a time im too focus on it, I'll lose him (MARAH!) Is this juz another test for me? I dun noe whether it simply physical attraction or it is truly love come from inside...well, as far as i concern my truly deeply love kinda type aweady gone wit my first one...he took it away...he ruined it...I dun think a guy after him have the same easy devoted love from me...They have to show me something...I dun noe, something yang meyakinkan aku they are the right one for me and im not going to …

Wut Happened to me today? wink*~!

Hurm...mula2 aku nak gelak dulu...WAHAHHAHAHAHAHAHA...kahkahkahkah...kuikuikuikui....

Hurm, okay...

If u all already noe bout my morning activity which is jogging wit my father, maybe some of u la might noe da story...huhu...semuanya bermula masa cuti lepas sem 2 dulu...I jog and then cam besa ar, sambil berjogging tgk sekeliling...mata digunakan untuk melihat keindahan alam...hehehe..sekali aku tertengok one fine guy i shud say (salah guna dah ni...huhuhu). So, i start to admire him...he's of coz quite a catch ler...tgk ler sape yg pilih (wah~! bangga...) Meh aku gitau skit ciri2 dis guy...hensem tu oklah...tapi tak derla sampai nak terkuar bijik mata aku ni tgkkan, tak delah sampai tahap tu...he juz ... hurmm...my type?(ngeeee....) Body dia hurm, juz nice...juz da way i like it ... So, aku bersemangatlah nak berjogging setiap pagi for the sake to see dis guy everyday... sampai satu ari tu dis guy jog melepasi aku, aku terbau sekejap minyak wangi dia(g jog pun pakai minyak wangi ke…

NoVeL - NoVeL - NoVeL

Hurm...seeing everyone's talking load bout making their own novel aku pun terpikir aku punyer novel yang agak pelik coz tajuk in english citer bhs melayu...huahuahuahua..."Say it isnt so" kalau buat cheese tu leh jadi cheese yang termahal sbb lama diperam(ke wine?)...haih~!

So, can u , anybody lend me a hand???...boleh tak bagi aku info serba sedikit ttg how exactly a pregnant women deal wit bone cancer? Dia tak nak gugurkan tapi cancer of coz ada proses scanning2 bagaikan, CT scan, MRI, Bone Scan...kimoterapi...then ubat dia tuh aper tah mula ngan huruf M ... Methroxate? Aku pun dah lupa...Kajian yg aku buat pun aku dah lupakan sebab give up punya pasal...but story tu mmg dah panjang sangat...Impianku, nak citer tu sampai tahap di'movie'kan..Wah~!
Dis women tak nak gugurkan coz she's gonna die...dia sygkan husband dia tak nak nanti husband dia tgl sorang...at least kalau der baby diorang nanti, adalah jugak husband dia teman (gitulah gamaknye..) Her doctor o…

My P.O.V - Shontelle her T-shirt song?

Shontelle Lyrics
T-shirt Lyrics

Have you heard Shontelle song wit the title T-Shirt? I think dat song is cute thou she a lil bit quirky in d video if you watched her vd then you noe exactly wut i mean...In the video she kept her gurlfrens waiting for her while she try all of her clothes on and as wut she said she felt not fit of all her clothes she cant do anything rite without her bf around(yeah, sound silly but still cute...hehe) Suddenly, she's in her bf apartment with her bf t-shirt?? if I'm her bf I dun think I'm gonna stay with her for a long time...can't stand such attention...huhuhu...man, juz imagine you're away but then after u came back there she is wit yur t-shirt on? I mean, come on...she went over your stuff...really annoying....I dun like peeps go over my stuff witout my permission...kepangatangan aku tuh! but anyway, this song does cute juz look at the lyric...hehehe...I think the singer also cute, dun get me wrong ... Men still in major...erm...

Dis k…

-Me TriP tO GeNtiNg, PD & MaLaCcA-

Image
-HeRe Me CoMe-






-Barisan my precious princes and princess-




-This all the fun face we had back there...Hell great there!-




-Familia Photo...Hurm, all choc...we never planned it...-




-Now, here comes the fun...But unfortunantely not really try anything la but solero, sure naikla...tu pun masa dah nak dekat balik...malam...the nite chill plus the chilling dat come from inside (well, that was my first time) Hurm...I am shacking very badly after came down from dat live-taking wannabe thingy! huh! But still it is fun.-



-Hurm, this one shud be up there...but doesnt matter...Hurm, enjoy!-

After going to Genting...we all balik umah releks2 kejap...Then, tomorrow we all headed to PD...In PD, im not sure if i enjoy being there...we, actually stayed in Ilham Resort...its a beautiful resort plus the room is cool ... it looks like an apartment to me... very nice... but unfortunately, there a lot of flies in the cafeteria which i kinda hate most back there...So, after lunch its already late for lunch. I gues…

Something to Learn ...

Image
1. KETIKA MENCARI CALON
Janganlah mencari isteri, tapi carilah ibu bagi anak-anak kita
Janganlah mencari suami, tapi carilah ayah bagi anak-anak kita.

2. KETIKA MELAMAR
Anda bukan sedang meminta kepada orang tua/wali si gadis,
tetapi meminta kepada Allah melalui orang tua/wali si gadis.

3. KETIKA AKAD NIKAH
Anda berdua bukan menikah di hadapan penghulu,
tetapi menikah di hadapan Allah

4. KETIKA RESEPSI PERNIKAHAN
Catat dan hitung semua tamu yang datang untuk mendoa'kan anda,
kerana anda harus berfikir untuk mengundang mereka semua dan meminta maaf apabila anda berfikir untuk BERCERAI kerana menyia-nyiakan do'a mereka.

5. KETIKA MALAM PERTAMA
Bersyukur dan bersabarlah.
Anda adalah sepasang anak manusia dan bukan sepasang malaikat.

6. SELAMA MENEMPUH HIDUP BERKELUARGA
Sedarilah bahawa jalan yang akan dilalui tidak melalui jalan bertabur bunga,
tapi juga semak belukar yang penuh onak dan duri.

7. KETIKA BIDUK RUMAH TANGGA GOYANG
Jangan saling berlepas tangan,
tapi sebal…

MINTAK PERHATIAN GURLZ!!!

Because of recent abductions
in daylight hours, refresh yourself
of these things to do
in an emergency situation...
This is for you,
and for you to share
with your wife,
your children,
everyone you know.
After reading these 9 crucial tips ,
forward them to someone you care about.
It never hurts to be careful in this crazy world we live in.

1
. Tip from Tae Kwon Do :
The elbow is the strongest point
on your body.
If you are close enough to use it, do!

2.
If a robber asks for your wallet and/or purse,
DO NOT HAND IT TO HIM .
Toss it away from you....
chances are that he is more interested
in your wallet and/or purse than you,
and he will go for the wallet/purse.
RUN LIKE MAD IN THE OTHER DIRECTION!
3. If you are ever thrown into the trunk of a car,
kick out the back tail lights and stick your arm out the hole
and start waving like crazy.
The driver won't see you, but everybody else will.
This has saved lives.

4. Women have a tendency
to get into their cars
after shopping, eating, w…

TaG - MeNgEtaG

TAG ASALNYA DARIPADA CIK AIDASALMAHA.K.A HOTBABES =P DI "PASS"kAN KEPADA AKU BY NUR ASILA AKMA =)


THE SELF

[01] Real name: Nur Aishah binti Dawood Gany
[02] Nickname: Aisya, Ecah, Sya, Syg(eh, blom lagi..ngeee)
[03] Status:single and PROUD!
[04] Zodiac Sign:Cancer si Ketam!
[05] Gender: BaBeS/GaL/Perempuan/Female/Lady
[06] Age: 23 years ... YoUng @ ALiVe =)
[07] High School: SMKDHAB,SMKP (Cari ler sendiri per full name bagi singkatan tuh..wahahahahaha)
[08] College: KOLEJ POLYTECH MARA,KL ----> UPM
[09] Height: 161cm
[10] this question has been deleted by Blogger.com ---->Hurmmmm.....
[11] Do you like yourself:Very much
[12] Piercings: telinga, idung, kaki dan mulut...wahahahaha...idiota! Telinga sudah...
[13] Right or left hand: RiGhtHaNdeD RuLezzzzzzz....
[14] Are you a freak:DaMn, I suPpOsE BuT MiNimAL StAgE I gUeSs =P
[15] Hair: It's a secretla...what's the function of covering ur hair wit tudung if u want to put all the detail here, rite???????
[16] Skin: Sweet black as hi…

S-I-N-G-L-E =)

WuT iS?
(DaLaM BaHaSa MeLaYuNyA ApAkAh...HeHe...FaV WoRd EmA ChAn)

It's getting scary when I see my galfrens breaking up...go through the hard time from the past relation...I've been there but my case is a bit different becoz we dun have those more than a year relationship(harharhar...laugh it up) but it does give me a very valuable lesson...

When, we talk about someone special, sometimes I do think about how special is special? What makes them special? Is it becoz our true feeling towards them or is it juz about material? Is it becoz looks? etc...

Being solo for about like the whole life of mine exclude 2004 and 2005(hehehe) really give me the misery toughts that i wud never find the perfect match for me... I keep rejecting peeps after the "incident" ... I've a lot of thing going on in my mind...I try to like someone but the best girl win. Unfortunately, I'm not that girl...So, that is when I stop putting so much attention on this subject...Drop it & live up…