Wut Happened to me today? wink*~!

Hurm...mula2 aku nak gelak dulu...WAHAHHAHAHAHAHAHA...kahkahkahkah...kuikuikuikui....

Hurm, okay...

If u all already noe bout my morning activity which is jogging wit my father, maybe some of u la might noe da story...huhu...semuanya bermula masa cuti lepas sem 2 dulu...I jog and then cam besa ar, sambil berjogging tgk sekeliling...mata digunakan untuk melihat keindahan alam...hehehe..sekali aku tertengok one fine guy i shud say (salah guna dah ni...huhuhu). So, i start to admire him...he's of coz quite a catch ler...tgk ler sape yg pilih (wah~! bangga...) Meh aku gitau skit ciri2 dis guy...hensem tu oklah...tapi tak derla sampai nak terkuar bijik mata aku ni tgkkan, tak delah sampai tahap tu...he juz ... hurmm...my type?(ngeeee....) Body dia hurm, juz nice...juz da way i like it ... So, aku bersemangatlah nak berjogging setiap pagi for the sake to see dis guy everyday... sampai satu ari tu dis guy jog melepasi aku, aku terbau sekejap minyak wangi dia(g jog pun pakai minyak wangi kew? erk~!) ... Haaaa, aku seperti di awang2an...huahuahua...
So, makin gilerla aku lepas tu...aku lebih teruja utk pergi jog pagi2...awal2 lagi aku dah bangun lebih kurang kul 5:30 pagi la gamaknyer...hahahaha...but then, biler CHENTA mula berputik he no longer there...dia dah tak datang jogging ... sob...sob... Semangat aku seperti bunga yang mula kembang, gugur satu persatu (wah~! Poyo nak mampus!). So, aku pun still keep going wit my jogging xtvt, tak kesahlah tak jmp dia lagi pun...aku alihkan perhatian aku ke arah utk mendapatkan kaki yang lawa dan badan cam Nicole (Ahaks~!) .... Cuti pun dah nak abis, aku still menunggu dia untuk lihat dia wat kali yang terakhir (So, dramatic...kahkah) . Tunggu punya tunggu punya tunggu...seperti mencurahkan air ke daun keladi (Harhar...) Aku tak jumpa dia...Aku pun balik ke UPM dengan hati yg kucewa...

TAPI! Cuti kali ni, aku berjaya dipertemukan dengan dia semula...wahahahahaha...aku suka~! After so long, of cozla aku dah lupakan dia sbb cam loose hopela gakkan...yer ar, cam susah nak dapat jew...aku pun dah start masuk sem baru aritu, skodeng org lain (Huahuahuahuahua...) But then, cuti ni masa jog ari Isnin (semalam lew) he suddenly shows up...aku tersentap gakla...Dia dah agak kurus(muka jew...badan cam gitu gaks..kahkah) Aku pun tak tau nak epi ke nak melonjak kegembiraan kew, nak confuse ke...Tapi above all, my feeling tak sama macam first2 i met him...So, pagi tadi jog he's there...melintasi aku yang tengah semput penat jog punya pasal...napelah aku susah sangat nak tgk dia ... aku mesti ngadap muka trek yang berutu tuh! huh~! But then, tibe2....tiba2, keajaiban terjadi kekuatan muncul di diri (tiber lagu Sailormoon...kahkah...) Masa nak dekat dah nak balik...aku jalan cepat2 (klaka plak aku memikirkan Tingkah aku pagi tadi) kejar dia...tapi not really kejar pun, aku ngah jalan cepat, another xcercise alternatif kalau tak jog...So, sampaila kat dia...Aku nilik tgn dia, aku tak tau ar dia laki org ke aper(ngah nak find out ler tu...tak nak la jadi "SLUTS IN THE CAR!" huahuahua)...der cincin taks? Wahahahaha (silly me~! rasa cam nak ketuk diriku ini ngan emoticon lam YM tuh...) Then, setelah puas menilik aku pun potong dia....kikiki...dia pun dah stop jog masa tu...abis sampai ke garisan penamat aku pun blah kuar dari kawasan trek tuh...dis guy he continuela...aku plak kena tunggu ayah aku yang nak menghabiskan satu round lagi...aku pun cuber2 ler memberanikan diri tgk dia daripada jauh (daripada jauh~!?) ... So, dah settle semua on the way nak balik terbump dengan dia...Akhirnya, dapat jugak aku tgk muka dia face to face! ... Absoulutely flawless, I like...aku tgk dia sekali...then, tgk gi sekali...aku rasa dia dah terperasan kot aku ni len macam jew ( Lantok ler aper dia nak pk...)

Masa balik tu lak...dia ni naik motor...me ngan my father nek kereta la... Sekali, seiring plak jalan kitorang....aku apalagi, skodeng ar jalan yang dia lalu nak tgk umah dia kat ne...Hehehe (kalau dah suka...dun ask or say anything). Very suprisingly, (ni yang aku tak gemar nak citer ni...) rupanya dia orang taman aku...siap duduk satu row lagi tauk! (Macam manalah aku leh tak pasan langsung kewujudan dia di persekitaran aku??? Ke sbb aku yang jarang kuar atau aku yang bukan penduduk tetap lagi kat sini?). Why???Why???Why me??? Kenapa mesti terlalu dekat?? Hampeh betullah~!

I got news from my mom plak kata, mmg ada umah budak2 bujang yang menyewa sebelah umah jiran aku sebelah sana sikitlah...tak dela dekat sangat ngan aku tapi tulah...camno ni? Patut diteruskan atau abaikan? Hurmmm....

p/s: Aku yang ngah dalam dilema...

Comments

aidasalmah said…
hahahahaa
aisya!!
go for it la
say "hi" to him
ngee~

aku lak yg xcited lebih
hahahaha
tp i tau ape yg u rasa
hehehehehe

alaa bestnyee~
=P
Ha'ah, mmg best, tu yang tak sodap ati den ni ha..haih~! bab2 menegur dulu ni, kes berat bagi hamba yang kurang keyakinan diri + Kureng attractive...ish, where is my "evil twin" when i need her!?
aidasalmah said…
eh..tak baik ckp cmtu
mane tau kan
jodoh anda
ehehehe
;)

go and find ur evil twin
pstu post cite psl the moment u tegur die

heee~
Ahakz~! Looking forward for dat moment...sigh*~
eM. said…
ko ni mmg jiran yang sombong.klau tak kenal maka tak chenta lah..

wat mcm aku..promote diri kat taman aku..
hambikk...!.ramai makcik nk jadikan aku menantu...!!
aidasalmah said…
fuyyyoooo!!!
emma,
turun kan ilmu itu kepada saye yek!
ngee~
Wah~! erm, gud idea but let me remind u back...dia duk umah bujang? which mean no makcik2 in there...huhuhu...nak mengedik depan umah tu ker?? wahahahahaha...tak penah2 beli ape2 kat gerai pakcik depan umah dia tu, tetiber sekang rajin lak membeli...huahua...
Dia tu yang selalu tak kelihatan kat luar...umah dia tu otel je kot...balik tido jew...huhuhu

Ilmu lain tak de ke??? yang lebih bernas????

Popular posts from this blog

Tag Lagi ...