Semalam...

Semalam yang sangat emosi...Tiba-tiba je aku menangis sebab terkenangkan sesuatu dan terfikirkan sesuatu...How they juz so damn easy to say those words and never really feel anything at all...Kawan aku call pun aku tak boleh nak cakap, kesian dia terpaksa call arinilah kalau nak diikutkan...Cuak jugak dia tetiber dengar suara aku cam2...

Rasa lelah, rasa dah penat hidup pun sama...am I ready to go? Leaving this world...Akan aman ke aku kat sana? Dalam hati, "Beranganlah aisya oiii, macamla baik sangat nak mendapat ketenangan kat sana!"

Susah jadi perempuan....itulah yang aku fikir sekarang...yeah,yeah aku tau perempuan senang dapat pahala tapi jangan dilupakan dia gak punca besar kepada dosa kaum yang lagi satu...Macam mana nak ubah perangai diri sendiri?

Aku berborak dengan one of the kakak dekat sini...Dia very muslimah jauh beza dengan aku....She's 45 and still single...Aku bercerita dekat dia pasal abg aku datang bawak hadiah baju t-shirt muslimah untuk aku...Baju tu kalau korang nak tau memang it cover all of ur body...Abg aku kata aku nih suka pakai baju singkat2 yang pada aku ada lagi org lain pakai baju lagi singkat daipada aku...So, aku yang sangat jahil nih macam tetibe bad mood dengan hadiah tu tapi tak de la aku nak emo depan abg aku nih, aku mengomel kat mak aku...I said, Im not readyla untuk pakai mcm ni...tibe2 je...

So, back to citer akak tu...akak tu cakap mmg sekang perempuan selalu cakap lepas kawin berubahla....kalau lepas kawin tu maknanya sayang suami lagi daripada sayang mak bapak sendiri...aku macam kena pelempang je masa tu...tapi aku berfikiran sebab lelaki zaman sekarang they lurve gal yang dedah2 sikit, yang tutup habis diorang takut lak nak approach...so, macam mana? Macam org bodoh tak aku berfikiran camtu??? kang tak kawin la plak cam akak tu....(aku mmg sangat shallow!)

Sebab tu la aku rasa aku selalu di'approach' dengan lelaki yang separa lelaki (pada aku)....yang tak de dignity....yang suka main2kan perempuan...yang suka-suka hati bersayang tanpa tau makna sebenarnya sayang tu...lelaki yang mudah melafaz kata cinta lepas tu duk kejap dah berambus entah ke mana....

I think I had enough...tapi do I have all the guts to change???

Comments

Mira said…
maybe cliche..tp aku phm..sbb aku pon pk cm2..huhu