BULAN BARU

Giving my most happy face =D

Walaupun, sangat banyak masalah nak tengok cite New Moon tapi still dapat jugak akhirnya menegokin citer tersebut grin*~

Well, daripada nak tengok ngan 'special' someone-tak-jadi sampai last2 kepada kengkawan aku semuanya tak berlaku finally ngan budak jugak jalan ... kuakuakua

Funny how thing work out

So, tengok ler dengan perasaan yang sangat teruja (Edward~ heeee)
Movie start kul 2:10 ptg ... Kuar umah kul 1:35 (selambakan? yer ar, lunch dulu...solat dulu) ... Shopping mall tu pun tak jauh dari umah aku ... Tapi unfortunately, keta lak kehabisan minyak time tu dah 1:50ptg ... Tetiber kadar adrenalin meningkat - dah cam Amazing Race ... Habis je isi minyak terus, nak masuk tempat parking ... Sekali tersalah masuk jalan pulak tapi last2 dapat gak ler masuk balik jalan ke parking and time masuk tu 2:05 ... ada lagi 5 minit untuk beli tiket dan berkejaran ke bilik teater ... WAAAAA~ beratur agak panjang ... Bila dah giliran aku, beli - amik balance (alahai~ balance tak cukup plak ... salah wang balik lak cashier dia) tapi masa tu dah masuk teater room ... sengal tul! pukul 2:15 (fuh~! tak de apa g on screen)
Saja nak citer betapa gigihnya nak tengok New Moon tu sampai tak nak termiss even one plot of the story...Ah, pasal balance tu aku g tuntut sebaik selesai movienya ... wahahahahaha (aku sangat selamba) - Mulanya dia tak nak bagi sebab dia kata kalau tetibe shot duit kat situ, dialah kena bayar ... tapi aku dah tengok balance patut ada pada aku RM35 tapi dia bagi RM25 je ... kalau sikit2 tak pe la jugak ... RM10 wooo....blh beli top up (ngeeee~) ... Aku dapat duit aku, cashier tu aku tak tau ler nasib dia ... hopefully, duit cukup.

So, citer pun start at 2:20 tak silap ... Owh, Edward! hurmmm....
Sekali Edward ilang, muncul lak Jacob ... Wow, dat's hot! (wut? i am easily get hitch by hot guy)
Walaubagaimanapun, saya tetap suka Fahrin ... wahahahahahaa, takde kaitan =p

Hurm, overall citer dia tak dela buhsan nak KO and takdela best tahap gaban ... so-so ... Ada part yang agak sedey, ada part ngeri, ada part kelaka (yg ni tetiber aku wat imaginasi sendiri - itu yang makin klaka...hahaha)
Sequel New Moon ni banyak scene bukak baju (aku pun tak faham - nak adveritise body memasing yang sangat santeq kot) Emma cite ni sgt sesuai ngan ko dengan pengawasan Moonsyi... harhar
So, my sweet darling Edward pun also showing his trying-to-be-one-of-Jacobs'-but-i-dun-think-you-have-it-darling's body (fuh~) - Apa2pun, dia buat yang terbaik dah tu ... I'm with you EDWARD! smOochies2~ =D

Masa 2 jam 10 minit kira terisi dengan hot2 stuff belaka tetiba hp aku bunyi, ayah aku call (yer, aku tau kena silent phone - tapi wut if it's an emergency call????) - Dalam pada tak nak tertinggal plot cite, while answering the phone aku dah termiss perbualan Bella ngan puak2 serigala nun ... haih~

So, we have come to the conclusion - Ending citer is soooooo to be continued (hampeh sungguh~) Buat aku tak sabar2 nak tunggu another sequel - ECLIPSE =D

Watak Bella, aku tak tau ar maybe director yang suruh dia behave macam tu ... Dari mula citer sampai habis dia still macam dia dalam twilight - kaku, bukan lakonan dia kaku tapi ekspresi muka dia ... Bila dia sedih tak betul2 sedih (like really frustated until i can feel it) ... yang buat aku feel masa Edward yang kuarkan kata2 nak tinggalkan Bella ni ... Bella alone can't make me feel her depression on losing the guy ... Watak dia pun ala2 selamba since Twilight lagi, sampai ada teaser ape on the way she talk and her face expression...but ekspresi dia yang cuba disampaikan at least sampai la jugak kat aku nih on the plot dia nak pergi selamatkan Edward ... Masa tuh, baru nampak muka gigih dia berlari nak selamatkan Edward ... Dat one i do feel her passion on wanting that guy to be alive (wah~ cam pengkritik handal laks ... siku diri perlahan2)

So, dah cukup aku tak mau membebel lebih2 kat sini ... Hopefully, korang, korang dan korang yang berminat ngan cite ni do enjoy it as much as i did or even more =D

NAK TENGOK LAGI!!! weeee~ (but not on theatre of course - saving wooo~)

ToOdLeZ

Comments

Aahahah~ so not watching it~ Xp
DONT! it's only worthwhile for girls not guy unless you develop some kind of weird behavior to fond guy a lot more than you do on girl ... kuakuakua =p
eM. said…
jgn curik jacob aku...
yer hambik ler jacob ko tuh ... haih~!