Saya mahu bercinta

Hari ni since tak ada apa yang nak dibuat saya pun datanglah dengan pelbagai idea gila-gila di otak ... Hari ni saya spent masa sangat lama berFB ... So unbelievable... (ceh! cam baru buat je)

Konklusinye, saya rasa saya nak bercinta ... tapi cinta ni boleh ke datang macam tu je??? 
Best tengok orang bercinta, berkahwin, ada baby ... membuatkan diri nak perkara yang sama tapi , tapi .... adakah saya sudah bersedia untuk semua itu?

Kalau nak ikut rasa, memang sangat berbunga-bunga sekarang. Tapi adakah rasa ini datang kerana melihat kebahagaian yang dikecapi orang yang sudah mempunyai pasangan hidup atau adakah rasa itu memang datang dari hati ... genuine gitu #kelip2mata.
Kalau nak diikutkan memang lumrah kehidupan manusia untuk saling ada rasa cinta sesama insan. Cuma jangan pula tersalah langkah dalam bercinta. 

Tapi, apa yang saya perasan bila saya sangat hendakkan sesuatu itu, saya tidak akan dapat tapi kalau lite2 jer, insyaALLAH dapat. hurmmmm....

Masalah sekang ni, nak cari chenta itu ... di manakah??? Saya sudah penat menanti anda sang kekasih ... sedey2~
Bak ayat dalam skrip citer apa ntah, cinta kat pulau tu ... "Cinta yang nak datang sendiri tu, lambat ... Jadi kenalah cari." Hurmmmm... Oh, kalaulah diriku ini ala2 Megan Fox, pasti tidak ada masalah untuk mencari ... tak perlu cari kot ... bersusun datang ... heeee...(^^
Lelaki zaman sekang ni unpredictable .... They sometime says something they didn't mean ... So, it's quiet confusing ... As for us women, we hesitate because we are in a condition of uncertainty ... Kang salah tafsir kang buat malu je, right???? So, dude please be a man, spell it out .. Janganlah main tarik2 tali ... I'm sure lots of beautiful girls out there facing these kind of problem ... It's not like they don't like you, maybe it's a matter of uncertainty. Somehow, I'm not one of the lucky girls so I will needs quiet sometime to find my mate but don't worry I will keep searching from now.

Ada cerita klaka yang hendak dikongsi di sini. My parent and my SIL's mom, will be going to Saudi these April. So, I told my mom if she ever gets a chance to go to Mekah, I asked her to pray for me in front of the Kaaba that I will find my mate, Mat Salleh (an englishman) Bhahahaha .... I know, BERHANGAN! (actually i was teasing with my mom). She said, NO WAY! "Mat salleh, mat salleh semua tak payah ek, nanti dia bawak balik negeri dia.....bla...bla...bla." Kena khutbah kejap ngan mak ... hahahaha =D
My mom loves me (^____^)
So, there's a no for an englishman ... for guys in M'sia ... ergh! I don't know ... They just so frustrating (dari pengalaman saya). So, why not try something different, kan?? kan??

Anyway, apa yang hendak diperkatakan di sini ... Saya harap saya dapat menemui gegulahati saya and we lives happily ever after ... YEAAAAAA~!!! #clap2

Kalaulah semudah itu ... 


Till Then,
-ToOdLeZ-

Comments

Fath_n!e$@ said…
"Cinta yang nak datang sendiri tu, lambat ... Jadi kenalah cari."

nak cari, dah jumpa...tapi i malu..macam mana tu??? aku tak mempunyai keyakinan yg tinggi utk luahkan..coz tahap kemaluan yg sgt tinggi dlm diri aku...u already knw about that...selalu kita story morry kan!! kan!!! kan!!!

risk!!! takut relationship sbg fren ni akan terputus macam tu jerr

Popular posts from this blog

Tag Lagi ...