Setelah sekian lama....

Assalamualaikum,


What's up everyone??? Yup! I know...sangat lama tidak menghupdate blog ini. Banyak benda sangat nak kena buat sampai tak ada masa dah dengan blog ni. So, agak boleh tabik spring ar pada mereka yang bekerja dan masih ada masa untuk berblogging...how u guys do it?? tell me!!! Share with me, please. =P


Well, sekarang aku dah mempunyai kerjaya aku yang agak menarik untuk dikongsi tapi ALLAHUALAM berapa lama aku akan bertahan di sini. Ooops! Doesn't mean i dont like what im doing tapi biasalah kita bukannya tahu rezeki kita ni kan. Alright! Right now aku dah bekerja tetap di sebuah Research Company kat tengah2 bandar KL nun. Tak sangka dalam pada aku nak mengelakkan kerja kat KL, last2 situ punca rezeki aku rupanya. Betul2 tengah bandar pulak tu. Alhamdulillah la ada perkhidmatan LRT, jadi aku tak adala mengomel setiap pagi nak kena bangun pagi dan sambil mengucap panjang dalam kereta sebab terpaksa menghadapi kesesakan lalulintas yang menjadi rutin setiap hari bekerja di kotaraya macam KL tu!!! Fuh~!
Jadi aku menggunakan perkhidmatan LRT Star. Memang SERONOK! naik tren ni...HAHAHAHAHAHA 





Okay, kira2 aku dah 4 bulanlah di TNS Research International ni. So far semuanya macam best. Environment pun best. Kerja jela agak stress sikit. Ada masa stress ada masa kurang stress. Ikut kuantiti projek yang dapat. Apa yang aku pelajari segala programming yang guna masa belajar tak ada aku guna pun sekarang. Pakai software yang memang aku tak penah dengar sebelum ni pulak. Banyak pakai software untuk develop questionnaire. Nama pun research company kan, so itulah yang aku kena study. Jadi aku pun secara tak langsung kenallah software seperti Surveycraft, ConfitMit dan Dimension. Boleh tahan jugaklan bahasa programmingnya. Mula2 tu agak stress jugakla sebab rasa APA NI!!!??? - Benda tak pernah tengokkan. So far aku baru guna satu software je, Surveycraft. Dah lama2 tu suka pulak. Tapi bila time susah tu mulala mengomel. Biasalah tu (^^,Y


Lagi apa lagi yea!!???


Sekarang rasa makin dewasa....HAHAHAHAHAHA (statement tiba2).


Rasa dah masa untuk mempercepatkan apa yang nak aku penuhi sebelum bergelar isteri orang. Mari mengelilingi .......... MALAYSIA!!! hahahaha....Nak keliling dunia macam susah sikitla, alamatnye kalau nak keliling dunia sebelum kawin ANDARTU la jawabnye!!! >.<
Nak cepat2 kawin jugak. Nak baby!!! (lagi sekali statement tetibe) HAHAHAHAHA


Oklah, tak nak merapu lagi....



Till then u'olls,
-Aisya-

Comments

zura said…
kadang2 apa yg kita xnk la tue untuk kita...skunk dh terjadi kan...urmm rezeki ALLAH beri kita xtau kan...xpe, bnda tue suma pengaman yg mematangkan kita..
urmmm mau tawen ka?? jgn duk tunggu je, lam masa yg sama kna cari gak ye..
nnti baby aku dh kuar, leyh la gelarkan diri ko tue mama/ummi/ibu..insya'allah..

smoga segalanya dipermudahkn ALLAH..sentiasa berdoa ye..
Thanks!!! ya, insyallah kalau dah keluar pun boleh je panggil macam tu...mummy!! (^^,