Self Project #1

Since aku tak ada kerja ... Daripada menganggur tak buat apa, aku plan untuk men'set up' beberapa aktiviti tak formal untuk diri aku lengkapkan dalam masa sepanjang aku tak bekerja ni la...huhuhu

By the end of all the activities, apa yang aku akan dapat adalah SATISFACTION (^______^)

So, for my number one project I will learn to play a piano!! Ahah!

Bukannya aku nak belajar sampai tahu note segala, it's just for one song only which is Lagu Yiruma bertajuk River Flows in You ... Se'best' tajuknya, lagu dia pun best juge =D
I will challenge myself to get all the note right for only 14 days ... Adakah aku akan berjaya? nantikan jela... Andai kata aku berjaya, aku akan meng'upload'kan video aku memainkan lagu tersebut ke dalam youtube dan mempertontonkan kepada anda semua...huhuhu =D

for my 2nd project, yang itu nanti dulu ... Aku kena fulfill misi project pertama.

Actually, semua project ni adalah aku punya list of things-to-do-at-least-once in-my-life =p

Okey, utk projek pertama ni aku akan belajar cara nak bermain lagu tersebut daripada youtube dan aku dah start dah pun dari semalam ari Sabtu (7/8/10) ... So, today is my 2nd day....sangat pening kepala actually untuk betul2 dapatkan semua note ... Aku ni bukannya ada basic main piano pun, so just 'imagine'lah bagaimana keadaan aku ... Dengan terkial2 jari tu...LENGUH JARI TAHU!!!! Y.Y

tapi tak pe, demi untuk mengisi masa yang sangat banyak yang aku perolehi.

Alright, apart from music ... Aku juga ada selitkan bab2 memasak, baking and so on dan yang related dengan apa yang aku belajar pun ada gaks, aku nak study C# and VB, also melalui internet ... Itu insyALLAH projek no.3 atau no.4 ... Wish me luck people.

WoooSh~!
GIGIH!



Inilah dia lagu yang aku nak mainkan tu ... Gilerkan!? hahahaha

alright till then,
-ToOdLeZ-

Comments

Mira said…
heh!pasneh bley wat movie plak..ngeh3
moonsyi said…
blaja SAP weh! serius mahal gaji nye taw...patut la ms esther slalu cakap pasal SAP...masuk line SAP within 2 years bleh naik 20k gaji wooooo
myra - ko kasi budget =p ngeeee~

Moonsyi - hurm, SAP ek ... any link to share?? the good one?
farizah zin said…
ecah!!!xde hadiah ke giveaway ke nak bagi sempena 2nd year anniversary of ur blog??
gegegege..

nasib si penganggur..
hehehe...adiah ek?? wuuuuu~
duit pun tak cukup nak bg adiah camne....waaaaaaaa~

doa aku dapat USM wei, insyALLAH tebewnyew next week ... =D