Mwah Holiday (updated)

Diam tak diam dah seminggu dah aku bercuti kat JB nih...Spent time ngan akak ipar aku together wit her children...My two nephews masuk jawi atau dalam bahasa mudahnya bersunat...Inilah pengalaman pertama aku menghadapi org bersunat...wahahaha...Betullah, dah aku jarak dengan abg aku sebelum aku pun 5 tahun tak sempat jew aku nak tgk macam mana proses bersunat dari mula sampai habis...
For my two nephews ni, fuh~! wut a drama...Dah boleh mengalahkan org sakit nak beranak aku tengok...Disebabkan terlalu havoc aku pun rakamkanlah saat anak sedara aku yang si abg (Aniq) kena sunat...Tuhan jelah yang tau keadaan rumah masa tu dah macam rumah penyekasaan.
Sepatutnya dia sunat kat klinik tapi disebabkan adik dia (Zickry) selepas kena sunat kat sana kuar menangis dia terus tak nak buat... Doktor pun naik give up pujuk last2 dia kata tunggu jelah dia darjah 5 baru buat...Oh, by the way, anak sedara aku tu yang abg baru darjah 1 (7 thn) and adiknya tadika (5 thn). Adik tu nak masuk realx je...dia yang offer diri nak buat dulu lak tuh...Memang dia berani sikitlah...Adik balik memang melalaklah...Plus, doktor just bagi panadol untuk tahan sakit...Seriously, kesian betul tengok keadaan dia...Sekejap2 panggil aku, kejap2 paggil mama dia, panggil kakak dia... Yang abg balik kena marah ler ape lagi...Walau macam manapun akak ipar aku nak settle dia hari tu jugak...So, call balik doktor tu minta dia buat juga hari tu...Doktor tu plak ada patient lain nak entertain tapi setelah dipujuk akak aku nih, dia kata petang dia datang buat kat umah...Yang tu yang best tuh...abg menghitung waktu jer...klaka giler...dah dekat pukul 5 tuh mulalah dia buat perangai tapi alhamdullilah selamatlah jugak walaupun mmg dahsyat gaklah dia nak kena sunat tuh dengan menjerit tahap gaban cam kena histeria...Doktor tu sampai bagi ubat bius lebih kat dia ni...ubat dia lak bagi ponstent (hurm, camni kot eja dia...huhu).
Diorang ni kena sunat sebab nak kena ikut ayah diorang ke Arab Saudi ... Pindah ke sana...Budak2 tak bersunat ni tak leh semayang sekali dengan orang besar. Dats why buat juger...Si abg tu sampai bawak ke mimpi, ngigau dia kena sunat..."Mama, nape mama buat abg cam ni??" memang takut betullah tu...hehe
Ayat dia yang paling best kat doktor tu masa doktor nak jahit tu "Doktor ni, kan abg suruh stapler je tak payahlah jahit." Huahuahuahuahua...
Memang pengalaman yang best sangat!




Pada tanggal 28/1 plak...Pada pukul 1:52 tghari aku telah dikurniakan dengan seorang lagi anak sedara yang beberat badan 3 kg...hehehehe....Namanya Izz Sabrina Hanah ... Gabungan nama Sabrina the Teenage Witch ngan Hannah Montana, akakakakakaka...tak delah, gurau jerk... Nama dia camtu parent dia yang letak nak tau nape tanye ler mereka...huhu...Bayi yang tak jauh beza ngan akak dia Izz Nadhilah Hawa, suara pun lebey kureng same je bak kata ayah aku...aku dah tak ingat bunyi suara akak dia tu yang aku tau baby sama je bunyi time first mereka menjerit...huhuhu...Aku tak tengok lagi baby Hanna ni (aku prefer panggil dia Hanna, cam sedap je bunyinya...lembut...haiiii...ngeee~) Kalau nak diikut kiraan, aku cuti nanti baru berpeluang tengok kot coz sekang kak ipar aku tu stay kat umah parent dia nun jauh di Perlis...So,by the time aku dapat chk out baby Hanna ni dia dah tak macam ruper dia sekarang la kot gamaknyew...tak pela, janji dia sihat...cergas dan cute cam Mak Su dia ni, wahahahahahaha...


Another story yang agak tak best lak yang aku timer time cuti tuh, my best male fren break up ngan gf dia...kesian dia...dia pun msg aku bercerita itu ini tapi bagusnya dia, dia tak kutuh x-gf dia...hurmmm...Aku pun menjadi pendengar yang setia...layan jela...macam terbalik lak situasi kitorang ni...dulu masa aku break dengan sheik dia jadi teman bercerita aku, huhu sekang turn aku laks...Tapi dulu disebabkan dia terlalu memberi perhatian kepada aku, aku pun hampir terjatuh chenta dengan dia..huhuhu asenyer bukan hampir g dah memang dah terjatuh hati...tapi dia memberikan khabar yang tak berapa best utk aku terima...huhu...kali ni aku kenalah buat biasa tak nak nanti kang jadi macam dulu...tapi mmg aku tak leh terima dia dah pun...dia hanya kawan, lagipun I've found someone...huhuhu...best lak dengar keluh-kesah dari seorang member lelaki yang baru clash...pengalaman pertama gaks ni...aku dengar tapi aku tak layan citer dia, sbb lagi layan lagi dia terbawa2 nak bersedih...All I got to do is cheer him up! =)

p/s: Cuti2 tapi risau nak xam tak lama gi...buku tak baca sangat...HUAAAAAA!

Nak tambah p/s lagi satu : Dah balik KL sekang de kat umah abg the 3rd aku...tak bestnyew...ase sedey sangat tinggalkan bebudak tu tadi, lepas ni dah tak jumpa dahla...jauh lak diorang nak pergi, tak best...tak best...tak best...3 thn laks tu...kalau 3 thn, buat ditambah lak durationnya...nak pindah sana gaks!!!! =,(

Comments

aidadidu said…
hahaha
lawak la budak2 tu
;P

eh, dh found someone ek?
yeayy!~
siape kah
hehehe

tp kan, ntah2 nti kwn u tu tersyok kt u lak
cmne tu?
:D
Ummm...camno nak jawab tuh...hehehe...tak lehla...im single but not putting myself in the available slot...jawapan kepada soalan anda BUDAK JOGGING tulah...wahahahahahaha =) nGeee~!
aidadidu said…
serious???? wow! dah berkawan ek?
best besttt!
:D

anyway, congrats dpt anak buah lagi!
saye pun teringin nak dpt anak buah lagi heee~
Ummm...how to answer dat...Not really berkawanla but we have heart connection...hehehehe
I dun noe how to describe it...tapi .. camtulah...haih~!

Nak anak buah???aper lagi suh ler your sister ke bro ke tambah collection...huhu =)

Popular posts from this blog

Tag Lagi ...