Setahun sudah



Pada tanggal 17/8 aritu, genap sudah usia blog aku setahun ... baru setahun jagung .... kihkih

Hari ni dah 29/8 ... lama tu kan baru nak post berkenaan bday blog aku ... Actually, aku agak bz dgn aktiviti2 U time tu ... dengan nak test nya lagi ... plus connection uSpot tak berapa bagus ... So, dats xplain why ...

Anyway, tak de apa sangat pun nak dikhabarkan tapi sedikit menyentuh perihal blog aku yang kekadang berilmiah and most of the time not! hahaha ...

Something dat doesn't come out from my mouth ... Well, idea ayat tu sebenarnya random je, aku pun tak fikir panjang sangat pasal theme blog aku masa mula2 aku create dia ... Tapi bila dah lama2 tu cam biar jela, dah malas nak tuka...As far as i concern, semua benda yang ada dalam blog aku nih pun mmg most of them are something yang tak terluah kat luar pun ... Kadang2 bila tengok balik dah cam menulis dalam diari ... kihkih =P
Tempat nak melepaskan geram pun iya jugak ... Which i should not practice it anymore ...

Hurm, apart from diary-like post aku de jugak post lagu2 yang best ... Lagu ni plak i only post lagu yang aku rasa kena dengan situasi aku and my emotion ... Bila marah kat seseorang and feeling sad aku post ar lagu yang berkenaan ... hahaha ... cam la orang faham =P .. tapi aku tak perlukan sesape untuk faham pun ... juz listen and made ur own comment about it ... Some of them are pathetic, i noe ... tapi biar ar, nama pun blog aku ... i rule it! so, everything in it shouldn't be a problem to others ... weeeekkkkk~

Along this one year, ada satu post aku ni yang betul2 controversial ... until ada yang marah aku (so damn mad actually) , post kemarahan dia kat mini chat aku sampai aku terpaksa clear my mini chat and reload it back sebab kata2 dia agak kesat ar...that post aku mmg tulis time emosi aku tak stabil ... u noe emosi org baru lepas tau dia kena tipu hidup2 and almost hurt other feeling plus ditipu after said something and agreed together on that none of us will toy with each other feeling ... So, dats make that entry ... sigh~

So far, blog aku mempunyai 144 post dan 8 orang pembaca setia (setiakah? hehehe) ... Yang selebihnya blog hopper i suppose...
Blog aku jugak telah aku bahagikan kepada label2 seperti :

suka2 nak post - untuk post2 yang tak de kaitan ngan theme or saja2 nak post =P
celebrating them - untuk birthday event atau hari2 keraian yang lain
Post Ilmu - Bila ada benda berfaedah untuk dikongsi bersama i'll put them under this label
Self Malfunction - Bila tulis something yang ntah ape2 ... Emosi ngah tak stabil, semua under label ni
Sebab & akibat - Yang mostly cerita berkenaan apa yang berlaku kat aku yang ada sebab kenapa jadi camtu dan akibat daripada apa yang berlaku ...
Best song and lyric - Bila nak kongsi lagu2 best

etc...ada label2 lain best video, Heart Speak, Speak my mind and so on

As for now, aku tak berhasrat untuk close down my blog ... tetiber teringat blog cik Aida (dia tanya perlu ke tak dia shut down trus blog dia - the answer is NO! I like ur blog)

So, Happy belated birthday to My Blog!

Nak baling2 kek bukan orang pulak, kan? hahaha - ngarut je aku ni

Arini dengan sukacitanya dimaklumkan tahap kesihatan aku dah normal balik ... weeeee~!
Tapi tak tau le lepas ni jadi balik ke ... =P
Puasa2 ni banyak betul ujian ... Ujian bertemu dengan org yang tak disangka2 tapi tak perlu kot tak sangka sebab dah nama pun satu tempat ... huahua ... bring it on!

HA!

Hari tu gi Bazaar Ramadan kat Sri Serdang ... mmg best tgk aksi manusia tgh lapar beli makanan ...kihkih ... Masa tu first ramadan ... Ada yang mengomel "ni yang pertama ngan terakhir aku datang sini!" - Aku nak tergelak bila dengar ayat mamat tu ... Nama pun bazaar plak yang datang semua tgh lapar, mmgla keadaan sesak ngan perangai yang tak begitu menjaga tatasusila yang baik tu akan ada, so sabar jela ... Kita yang masih sedar ni apa kata kita behave ...
Aku masa 1st puasa tu demam, dalam demam2 pun ada hati nak gi bazaar kan? huahua ... Manala tak datang balik demam tu =P
Aku bertahan suku jalan je, lepas tu aku dah letih, kengkawan aku pun nampak muka tak larat aku tu, dahla dengan pemakaian mask yang betul2 buat aku sesak nafas ... round bazaar tu dekat 3 kali aku rasa tapi tak beli2 apa gaks ... tak leh nak mencelah langsung tapi agak best gaksla sebab ... hehehe ...adala ~ =P

Dah habis beli makanan utk berbuka, drive balik upm ... kereta sangat banyak, maklumlah orang balik kerja ... masa datang aku drive and ena jadi third eye aku - "Sya, jaga2 org lapar bawak keta" - kihkih, mmg aku gelak je dalam keta ... balik aku dah tak drive sbb dah tak larat, Myra yang drive ...

Tetibe citer benda lain ... lari topik tul!

Biasala, kat umah my bro - tenet laju skit jadi nak menulis blog tu semangat skit ... hehe ... biler bersemangat timbul cam2 citer ... tapi tak leh over tercerita t kena lagi sekali =P huhu

So, that should be all ... but before that ... I should say this i think but benda ni patutnya ckp sebelum nak puasa aritu ... but still better late than never, rite?

To all my beloved fren and once my friend and once someone i knew or someone still connected wit me in a strange way(Panjang laks =P) , aku nak minta maaf if along our way in friendship and other term of ship i made a mistake and i did hurt your feeling - i'm sorry ... as for you also i handed my forgiveness thou sometimes it is really hard to forget but let's just treasure it and move on ... Hidup dalam keadaan terlalu banyak perkara tidak kita hulurkan kemaafan lebih memberi bebanan ke atas diri sendiri ... So, i want to grab this opportunity by doing so ...

"Dan janganlah orang yang mempunyai kelebihan dan kelapangan daripada kalangan kamu, bersumpah tidak mahu lagi memberi bantuan kepada kaum kerabat dan orang miskin serta orang yang berhijrah pada jalan Allah dan hendaklah mereka memaafkan dan berlapang dada. Tidakkah kamu mahu supaya Allah mengampunkan dosa kamu? (ingatlah) Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyanyang."
(Surah Al-Nur - ayat 22)

SaLaM RaMaDaN Al-MuBaRak =D

May ALLAH bless all of us!

Comments

aidadidu said…
ade nama saye kat post ni hehehe
Mira said…
aaarrrggghhh!!!ecaaahh..ko mmg nk kena K**** ngn aku eeeekkkkkk..jaga koooo
Myra ko tau tak....perktaan tu sangat suci sebelum dapat kat ko....dapat je kat ko dah ko buat onar kat ayat tu...(lagi sekali ko ckp camtu...aku bawak ko g putrajaya aku drop ko kat mana2 area sana - i mean tempt batu yg tak leh nak runtuhkan tu)

Popular posts from this blog

Tag Lagi ...