Holiday??? =\


Akhirnya pulang ke sarang...


Begitulah, sekian!

Hahaha...

Bila dah sampai kl, aku mula terfikir apa motif aku balik Penang yang tahap sekejap giler aku kat sana tu...Dahlah perjalanan yang jauh dan sangat memenatkan lepas tu, nak balik kl dah parent aku hantar - menyusahkan diorang, sengal kan??? Lebey baik aku gi bercuti kat Melaka ngan kawan aku, tak gitu??? (idea tersebut berjaya diterokai sebaik aku sampai di bumi Penang - sangat sengal!)

Waaa~
Percutian yang membuhsankan itu akhirnya tamat...Beg aku yang berat dengan buku, kononnya balik umah nak study ler....ends up satu buku yang aku bawak balik tu tidakku sentuh (memang sengal~!) Apatah lagi untuk membuat assignment yang kena hantar pada hari selasa ni (bukankah itu esok? Lagi sekali sengal~!)

Kat rumah, aku menghabiskan pembacaan novel yang tak sempat habis dalam train =P ... Novel Anis Ayuni, Sungguh Aku Cinta ... Dah bape lama aku tinggal kejaan membaca novel ni ... huhu ... tapi sebab fikir naik keteapi lambat sampai so aku pinjam satu novel daripada kakak ipar aku yang sememangnya hobi dia suka membaca dan mengumpul novel.


Citer dia memang best sebab tak de unsur2 citer indon di dalamnya di mana berkomunikasi di dalam hati dan membuat riak wajah yang pada zahirnya org sepatutnya dah boleh teka ada niat tak baik tapi seakan tak faham2 ekspresi muka tersebut..yup!

Tapi satu benda yang aku tak faham, WHY MUST EVERYTHING REMINDS ME OF HIM!? Haluuu, aku baca novel nak kasi release tension tapi tetiber ada lak benda2 yang menyentuh hal yang berkait dengan dia...kenapala aku mesti ingat dia lagi, bukannya baik pun tapi adala something he left behind yang macam best je, huahua TAPI still he really mean! Jahat! tak baik! Baran! Sweet kekadang, selalu say gud moning tetiap pagi, sigh~!...NO...NO... Bangun wahai Nur Aishah! He's not like what u think he is...(he might probably read this tapi....ada aku kisah?Nah! - Lantok ler kamu nak bertepuk tangan beriang gembira sebab i still SOMETIME SOMEHOW TERingat you)
Haih,bongok tul!


Back to the story, tempat2 yang dia sebut dalam novel ni cam best je...tetambah gi yang Lembah Royal Belum tu...hurmmm, bestnyew kayak kat situ...wat xtvt yang adventure skit....hurmmm, ni yang nak kasi cadangan kat kelab sistem nih, kalau kelab tak dapat, amik group berskala kecil skit GROUP 9.5! =D (Jomlaaaa~! =D)

Lepas tu, ada diceritakan pasal pendakian gunung....cam menarik je mendaki Gunung Kinabalu tuh...tak pernah cuba lagi aktiviti camni...huhu...cam best je bila sampai ke puncak dia tu tapi mesti separuh mati kalau aku yang sampai atas (itupun kalau sampai atas,haha)...berkemungkinan boleh muntah2 pengsan insyallah turun org yang kena bawak turun...hahaha =P
Kesudahannya sekali lagi, menyusahkan org...Dengan yang demikian, baik mula dari yang simple2 dulu macam join Care anjuran kelab kembara koleh kelima....hahaha, promosi secara tak langsung - ada lagi ke idok? sepatutnya 1-2 Ogos tapi dah tetiber kena quarantine, satu aktiviti pun tak leh dijalankan (kena tangguh ke suatu masa yang lain =P)...Dah final year baru nak cuba join.

Bila bercakap pasal tido dalam hutan...Jadi, akan datangla pelbagai benda yang mengasak fikiran...Camne nak buat ni? camne nak buat tu? (tak yah sebutla kot apa dia kan...)
So, aku pun jadi malas nak join benda2 camni...bukan tak berkeinginan, sangat2la nak join sebab aku suka gak benda2 yang mencabar ni selagi tak memudaratkan tubuh badan aku, tapi biasalah orang kalau tak biasa akan ada banyak benda yang bermain di fikiran....Jadi nak kena bagi biasa! So, untuk aktiviti care kali ni aku nak gak join...YOSH! go aisya =D

Selain daripada membaca novel aku banyak meng'online'kan diri...apa nak jadi ni??? Seakan lupa diri - tak siapkan assignment, study database yang testnya kamis ni...Yeah, i noe...memang gilo =P

Hurm lagi satu citer, satu kejadian yang berlaku masa aku otw nak balik ke rumah aku in penang...aku ada menyaksikan satu kemalangan yang mana motor langgar motor...Budak muda dengan pakcik tua...pakcik tua ni, tercampak masuk dalam sawah, aku tak dapat tgk pakcik tu yang aku nampak budak muda ni yang terketik2 atas jalan...keadaan dia mmg agak menyakitkan...sebelah muka dia dah tergeser atas jalan, badan dia aku tak dapat nak describe macam mana dah...Orang2 yang ada kat keliling panggil2 dia, to make sure dia masih hidup sebab daripada pandangan aku memang macam akan tak de malam tu jugak (dah nyawa2 ikan)...Masa tu, baru lagi berlaku kot...so, ayah aku pergila tengok...Aku dah tertengok masa lalu tepi mangsa tak sanggup kot nak pergi tengok lagi sekali aku takut trauma aku datang balik...Ingat lagi yang eksiden berlaku kat highway kajang dulu, yang mana lori langgar orang2 yang naik motorsikal yang berteduh bawah plyover...uish! ngeri siut..aku yang kebetulan de kat tmpt kejadian pergila tengok...apa yang aku nampak aku terbayang2 sampai aku tak dapat dengar bunyi ambulans pun dalam masa seminggu...nasib baik seminggu je...so, yang this one aku tak nak amik risiko... dahla kolej aku sebelah ngan Pusat Kesihatan yang mana kekadang tu ambulans dia agak aktif jugak...haha
Tapi tomorrow, aku dapat berita budak tu meninggal sebaik sampai hospital...Pakcik tua tu selamat ... Alhamdulillah untuk pakcik tu ... Innalillah untuk budak yang baru berumur 15tahun....Kalaulah dia pakai topi keledar, aku tak rasa keadaan dia akan camtu, nak wat camne dah ajal dia.
Tapi jalan tu memang merbahaya pada aku sebabnya takde lampu jalan...napelah orang2 kat situ tak complaint???
Yang lagi best, boleh pulak ada pakcik ni bercerita ngan ayah aku "Beberapa ari lepas, anak saya meninggal, eksiden kat area sini jugak." Macam seolah2 kan dah tak de ape dah orang eksiden kat situ...cara cakap pun seolah2 eksiden sampai mati kat situ cam rutin harian je...haih~!

So, today aku dah selamat sampai ke kl dengan perasaan yang sedikit bercampur baur sebab aku rasa macam - apakah cuti ini???

Apa2pun, after test database nak pergi tengok The Proposal ... Cik Aida asik mengatakan citer tu best...sesungguhnya, saya mmg dapat rasakan aura ke'best'an citer tersebut...Dahla ada Ryan Reynolds (sambil memain2kan jari di atas meja) hehehe =P
Sape nak join??? venue cam besa yang paling dekat! =)

Yosh! gudluck untuk test 1 yang agak kurang preparationnya...weeeeeee~ =D

Comments

yup! i do read novel sometimes...wink*~ =P