Open Hauuuuus

Since bahang raya masih terasa lagi, sana sini kiter akan melihat adanya umah terbuka ... pada yang tak berpeluang nak lihat tu i feel sorry for you...anyway, hari ni umah my brother ada buat open houz kecil2an. Kecil2an sebab my sis-in-law hanya panggil kengkawan dia, and aku pun tumpang sekali jemput ler some of my fwens (kata tumpang, tak leh hangkut satu kampung =P) ...huahua (joking!) ... NAMUN! akibat masalah transport, kijo and terlalu banyak open houz to attend non of them could make it to my bro's house...sedey gaks, tapi nak wat camno?

Nih, kira 3rd time aku handle open house tapi this time sangat penat lar ... mungkin menu sangat banyak kot n kekurangan kakitangan =P ... My sis-in-law yang sangat skillful memasak and me as a co-worker (wink~*) telah berjaya menyediakan, Laksa Penang, Laksa Johor, Nasi impit, kuah kacang, masak lodeh (ala, satu set tu lah). Malamnya tido dekat kul 3 nak sediakan dulu kuah2 laksa tu supaya esok senang skit keje...walaupun dah bersedia awal still keesokan harinya ada kerja2 lain....nak kena kemas umah, susun atur meja...Penat jugak woo wat umah terbuka nih...Pulak kitorang bertiga je (T_T) ... takpela, dapat pengalaman kan?kan?kan?

My 1st time handle an open house masa aku diploma ... Hehe ... kat umah abg aku gaksla, masa tu dia baru pindah umah ni...dia jemput jiran2 datang...Masa tu seseorang telah 'mencekup' mataku ... kahkah ... that guy selepas itu dikenali sebagai budak tingkat 6 (kenapakah aku tak penah tanya nama ko??) ... Aku masa diploma lain kot dengan aku yang sekarang tapi itu semua kisah lama ... Baru2 ni aku terjumpa ngan dia, masa buat majlis berbuka puasa kat kondo ni. After 4 years never ever meet each other (last,jumpa masa ada majlis berbuka puasa on 2005), that guy sangat lain pada pandangan aku...Aku macam nak pergi tegur je dia tapi malaslah...hahaha...barang yang lepas usah dikenang

Berbalik ke tajuk asal ...

Hurmm...2nd time, masa parent aku still lagi kat sini ... Masa tu duk kat BTHO (Bdr Tun Hussien Onn), As known as masa ngah bahagia + cinta berputik + berbunga + berkembang (hehe - time diploma gaks) ... Masa tu, ajak kengkawan semua datang (alhamdulillah) ... orang tersayang pun datang ... So, mmg sangat teruja ler ... Siap dalam tak pandai masak tu, aku buat puding roti dengan tunjuk ajar mak aku ... Nak kasi kekasih hati makan =D
Well, open houz tu pun kira berjaya gaksla =D

Seronok buat open house ni, panggil kengkawan lama ... buat gathering mmg sangat best ... walaupun penat tapi bila dapat berjumpa tu seronok sebenarnya ... cuma bila semua dah balik kepenatan kita bersambung ... kihkih ... Aku sekang pun dah pening ... aku pun mengasingkan diri dalam bilik, berblog ... hehe ... Kawan2 kak ipar aku ramai kat luar ngan anak2 diorang yang sangat HAPPY! (di luar kawalan) ... Aku pun menyelinap masuk ke dalam bilik ... hehehe =P
Biasalah bebudak kalau dah berjumpa kawan ... Umah ni plak dah cam playhouse disney (especially bilik anak abg aku yang 1st tuh ... u juz name the thing, ada je) - So, kanak2 yang datang, keterujaannya meningkat sekali ganda atau mungkin dua, tiga kali ... Aku pun tak dapat nak handle =P

Dah, aku kena stop sekarang...kang orang ckp tak sopan lak, kan? =P

So, enjoy ur weekdays ... haha...weekend dah habis pong


p/s : Esok nak kuar ngan someone tapi dalam masa yang sama i have an appointment wit fwen, camno tu?

Comments