Mode Insaf




An akward feeling actually bila dengar lagu ni ... Setelah layan satu lagu Maher Zain which aku dah post pun kat blog aku ni ... This one is the other song yg aku jumpa di dalam youtube ... Ok!

Kalau siapa yang ada FB aku and accidentally checking on them everytime you open yours, aku ada post jugak lagu ni kat sana. It's a nice song isn't it? Dengan cerita Ruben or his Islam name Abu Bakr, really drop down a tears.

And something hit me right that moment, kenapa orang yang bukan Islam tu punyalah berusaha buat research segala nak mencari sesuatu yang boleh membuatkan diorang ni bangun setiap pagi and know exactly who they lived for? why are they even here? what's this life about? WHAT'S THE PURPOSE OF LIFE? Tetiber datang dalam pandangan aku yang aku ni, I already have all the answer to those questions but still I'm ignoring the most idea of it. Ya, kita sembahyang setiap waktu and we abide by some rules given to us but still there are some rules yang kita berat nak buat tapi still we know all the answer tapi sebab kita dah terbiasa ada Islam tu dalam diri kita so kita jadi automactically acuh tak acuh ... The thing is I'm a Muslim and I safe already! yang lain nanti2la fikir.

Semenjak 2 menjak ni, aku keep whining about things yang aku takde ... my last post! yup!

Aku ni sangat shallow ... Terbentang luas apa yang aku dah ada, how ungrateful me! Aku terlupa, dats all ... ALLAH loves me.

That's why aku sampai gak ke Mekah. Bukan senang okay nak sampai ke sana ... Kalau tidak aku pergi awal tapi takde tempat. Orang kata sesiapa yang dapat ke Mekah tu kira cam dipanggil oleh DIA sebagai tetamu. Sampai ke ari aku dapat tahu aku dapat ke sana, aku berdoa janganla ada benda lain yang menghalang aku daripada beribadah kat sana...I prayed really hard, janganla aku tetiber period plak kat sana ... umrahkan sekejap je, dalam 2 minggu camtu je, and kita bukan stay dekat Mekah je, coz nanti nak gerak ke Madinah ... So dari Malaysia lagi aku dah doa jangan ada apa2 yang akan menghalang aku daripada beribadah di sana ... Alhamdulillah doa aku tu termakbul and aku dapat buat apa yang aku nak buat kat sana...

Aku sibuk dengan hal single-mingle ni ... Why aku tak jumpa soul mate aku bagai tapi aku lupa nak appreciate satu2nya cinta yang diberi oleh DIA ... Tak pernah mengecewakan walau sedetik!
Masa aku tengah down, another lie from a guy another broken-hearted moment, DIA panggil aku ke sana ... So, bila teringat balik betapa aku ni pelupa ... Sedih sangat.

Sigh~

Of course tu bukan satu2nya kasih sayang yang ditunjukkan yang aku tak perasan, banyak lagi yang aku baru nak nampak sekang. Hopefully, i will become a better Muslim. How can u have a love from a human when you never learned to appreciate one and only love that will never ever let you down. ALLAH's Love.

Now, starts to love back!

Alright till then,
-ToOdLeZ-

Comments

eM. said…
adehhh..siyes aku nanges tgk video ni. thanks for sharing..
kannn....
aku pun nagis ... ko kena dgr the whole story, agak klaka actually...story how he bump to Islam. search kat youtube.

Popular posts from this blog

Tag Lagi ...