My frustration

Proudly announcing!!!

I'm 25, SiNgLe (not sure if i ever proud of it anymore), Unemployed ... ermmm, dats all i guess (Tak cukup worst lagi ke tu???)

Yea, typical advice - "ada yang lagi teruk daripada kau, kau tau tak!???" (sambil hentak2 dengan kuali)

Argh, life is weird - once you have it all in front of you, once it all just slip away from the palm of your hand ... Huh! cakap cam le dah dapat semua di atas (HAHAHAHAH - gelak kat diri sendiri)

Alright, just recently i've been missing lots of thing yang aku penah buat - Aku rindu nak bersukan, aku rindu nak main touch rugby, nak jog ngan kengkawan aku petang2 sambil scouting cute guys (haaaaa~ ..............) okay, back! =p ... I miss all of those thing ... Speaking about getting a job in Penang, I don't know why I JUST CAN'T FIND A JOB HERE! either im not good enough or they just don't need any new people.

I have received 3 calls from Intel and none from USM and also KPJ Healthcare Penang ... I don't need calls I need a job!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Just give me that damn job!

Tapi salah aku jugak aku stutter a lot bila diorang call ... they should give an alarm before calling people...like "Hey, we'll be calling you for an interview in 15 min, why don't you get prepare." - Kan lagi senang begitu ... sekurang2nya takdela aku terkujat , lost my words, suddenly jadi a dumbhead! ARrghhhhh!!!!!
(okay, sila tarik nafas dalam2)

but looking at the bright side....sekurang2nya aku semakin berani menjawab panggilan mengejut ... Kali ketiga diorang call (actually not diorang but sorang =p) aku dah tak de masalah utk menjawab, aku jawab soalan dia and I even fall in love with the interviewer (hahahahaha....)
Tidak macam dengan 2nd one yang aku rasa cam bodoh giler dan rasa cam kena rogol beramai2 ... sebabnya yg kedua tu aku dapat dengar they are like 2-3 people interviewing me and they like having fun there ... gelak2 (ingat aku tak dengar!?) - Itu pun salah aku juga sebab memang merapu je memanjang - Argh! devastated.

Can i just forget about this job searching thing? (Kalaulah bolehkan)

Need to get the hell out of here - need to go somewhere else (wuuuuuu~ nak nages T.T)

I'm so emotional right now, no one to pat me - sob, sob .... I can't even say toodles

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA~

Comments

eM. said…
wey, sayu aku dgr entry kau ni.
sabar la. insya allah ade rezeki nanti. aku taw, mesti semuaaaaaa org ckp benda yg sama cam aku gak. tp semua tu dtg dari diri kau juga. kau yakin,usaha,tawakal dan redha je.

senyum byk2. at last, it will still kept u sane.

=)
sedeyla...tapi sekang dah okay ... it's just another those days...itu yg aku state dalam status fb tu...haha...but hopefully, aku akan dapat jawapan within bulan 8 t...Oh, pleasee =|

or else, aku kena cari kije di Kay Ell...again! =p

Popular posts from this blog

Tag Lagi ...