1 Muharram 1423 @ 7th Dec 2010 - Apakah?

Assalamualaikum,

It was a lot and lots and lots and lots and lots some more and still coming..lots, lots, lots of FUN! I never thought it will be these much fun.

It was one worthwhile trip!!! Berbaloi2 RM60 ... Oh, itu pakej yea ... Memandangkan sekarang musim cuti sekolah, jadi pakej2 ini pun wujud.

It all begins on a one fine day, tetiba aku di'invite' dalam event untuk aktiviti Extrema ke Pulau Jerejak, Penang. Selama aku dah balik bermastautin semula di Penang ni tak pernah pun pergi Pulau Jerejak tu. Yang aku sedia maklum pun Pulau tu dulu, tempat sekolah budak2 nakal. Sekarang dah jadi Spa u'ols! hahahaha
and wujudlah JEREJAK RAINFOREST RESORT ni dan tidakku sangka aktiviti yang disediakan di sini pun sangat BEST!!!

Tengoklah gambar-gambar ni =D

Hehe ... Terasa seperti dialu-alukan. =D
Let's go!! Nak ke Pulau Jerejak kena menaiki bot...kalau tak silap it's only 10min =D

1st activity, Jungle Trekking ... Oh! dat guy is our tour guide.


2nd activity, Flying Fox - Yeah!!! Kena merentas jambatan gantung ini dahulu.

TADA!!! hahaha ... Ok, abang yang botak tu dia handle aktiviti Flying Fox kitorang ni.

Okey, yang ni aktiviti sesuka hati kitorang je. Gedik2 santai...hahaha


After 2 aktiviti kami semua pun berehat ... Macam kontra je kan? Aktiviti giler extreme tapi last2 lunch bufet.

3rd activity, Wall Climbing ... I LOVE IT!!! - But seriously, tangan kena kuat nak buat aktiviti ni.
4th activity, Repelling - Kinda fun activity tapi nervous masa nak lepaskan tangan dan kaki. Still LOVE IT too =D
5th activity, aktiviti terakhir Archery ... YEAYY!!! Sangat suka akhirnya dapat jugak memanah (^^,
Huhu....Ini pun aktiviti suka ati kitorang ... Dapatlah jugak merasa main water polo =p ... Sebabnya ada bola dalam kolam (^________^)
Begitulah sudahnya ... Selesai sudah semua aktiviti ... Oh, kat bawah sekali tu instructor kitorang. Buat pose keji lak!
Begitulah wahai kengkawan sekalian. Sangat bestkan aktivitinya??? Selain aktiviti kat atas ni, ada lagi futsal pantai, bola jaring, paintball, berbasikal dan lain-lainnya. 

Keluar rumah pukul 7 lebih, Sampai dalam lebih kurang pukul 8. Tunggu bot sampai dekat kul 830 jugaklah baru gerak ke Pulau Jerejak tu. Since hujan, aktiviti kitorang ni ditangguhkan sekejap sehingga hujan sereyat (kata orang Penang) a.k.a renyai ... Dekat pukul 10 lebih jugaklah baru nak mula aktiviti yang pertama. Alhamdulillah semuanya selamat. Tak ada yang injured cuma yang jatuh dalam air dan jatuh tergelincir serta dingorat ... itu sajalah perkara yang tidak diingini yang telah berlaku sepanjang di sana. Worst than that, tidak ada (^^,

Semua yang hadir enjoy sangat2 ... Balik pun dalam pukul 6 petang. Whole day packed with fun stuff. Teringat my girlfriends back in KL. Hopefully boleh menjalankan aktiviti yang sama dengan mereka. Sangat enjoy. Release tension wooo. So, kalau nak tahu info pasal JEREJAK RAINFOREST RESORT ni, bolehlah tanya pakcik GoOgLe!!! (^__________^)

Alright, till then,
-ToOdLeZ-



Comments

Fath_n!e$@ said…
i loike ur entry..muahahaha..santik gmbr yg telah d"edit" yer..hehhe
hahaha...next time buat lagi!! (^^,
Wow~ cuti fitness la nie ek? So lepas aktiviti -10kg, lunch tambah brape? Kikiki~ *lari*
hahaha...
tambah banyak , kurang takde beza banyak pun...kahkah
try ar...tak rugi, tak ke mana lemak2 tu..kekekeke

Popular posts from this blog

Tag Lagi ...