-NoT FeeLiNg So GuD-

Tahap kemalasan yang melantun-lantun utk meng'update' blog aku semakin menjadi-jadi...Tetambah lak ngah tak de bnd yang nak diceritakan...I'm buzy doing other thing...Edit my novel to be exact...tapi ari ni rasa low sangat... tak bersemangat...malas nak buat apa pun arini...nak duduk dalam bilikku ini dan bergelap bersama2 ari (wah~!)

Hurm, last nite ada berita tak baik sikit...It supposed to be a very happy holiday tapi tak jugak...all plan rusak! My bro's houz in Pasir Gudang, JB kena masuk pencuri...pencuri ni nak masuk pun tak blh ke pilih ari2 yang best skit (kureng sungguh!) Memandangkan kakak ipar aku dan anak2 dia kat sini, so rumah tu kosongla...lama gaks, abg aku laks sekang kat Yanbu' Saudi Arabia (Dia dah start working there) So terkontang-kontingla umah tu tanpa bertuan sekejap...Ada rondaan dibuat tapi rasanya dah nama pun pencuri, dia trace la tu agaknya time bila polis wat rondaan, malangnya dia pecah masuk ikut tingkap bilik (dah rosak tingkap...) polis tak perasan...Yang perasan jiran sebelah (cousin)...Kakak ipar aku dah tak senang duduk kat sini...abg aku tak dimaklumkan lagi sbb dia kat Mekah wat haji laks...since diorang kat sana musim haji tak keje...Jadi, daripada tak buat apa dia bercadang untuk wat haji...Lagipun, tempat dia tak jauh mana pun ngan Mekah...So, dia tak tau lagilah sekarang...Kakak ipar aku la kesian, dah la bulan 5 thn dpn nak kena bertolak ke sana dah...nilah peluang dia nak spent masa ngan adik beradik kat sini ngan mak dia especially...Dah umah kena pecah terpaksalah balik awal sepatutnya balik 23/12...So, kak ipar aku balik ke JB ngan ayah aku kul 5 pagi tadi...Insyallah dalam kul 2 ptg kang sampaila kot...Aku riso gaks ni, ayah aku drive sorang...tapi aku dah pesan dah kalau ngantuk berenti dulu...Ish, mmg SETAN tul pencuri tu...aku harap2 kalau tak dapat kat polis harap2 masuk celah tayar lori ke treler ker ... Mati terus lagi senang...idup menyusahkan orang...kat PG tu plak kawasan kilang mmg byk treler2 kat sana...uish, best sungguh...bak kata abg aku yang 3rd kalau dapat kat dia, dia nak wat instant hudud (potong tangan!!! Muahahahahaha) Lepas tu, serah kat polis katalah "Saya mempertahankan diri.."

Pencuri tuh tak sempat nak amik apa2, polis sampai cepat gamaknyew...boleh lak lari ikut bumbung...abg sepupu aku yg menjadi jiran abg aku ni gitau umah dia lak kena kopek, pencuri tuh dah takut agaknyew lari ikut bumbung...bahayalah...sekang aku tak der info lagi ape jadi...
Walaubagaimanapun, tak de barang yang dicuri dan tidak digeledah apa2 pun...rasanya diorang nak cari duit je tu...ntah2 mat gian...sungguh kurang sopan...Nasib baik kak ipar aku dah serah laptop hak milik sekolah pada sekolah...kalau tak, confirm benda tu yang diambil dulu, senang nak bawak...hish~!

HuAaaaaaaaaa!!! Lonely...I was so lonely....buhsan ar tak der kakak ipar aku tuh ngan anak2 dia...dah la semalam abg aku yang 2nd tu dah balik...so, sunyi gaksla...arini, diorang lak terpaksa balik mengejut...MENCI!!!!!
Tapi mst ada somethimg behind all the things yang happen kan, so redha jewlah...sob...sob...

Comments

kesiannye....
=(

both my bro n sis punye umah pun penah jadi cmni
abg smpai 2kali kne pecah
taktau la indon ke ape
yg kakak lak confirmed mat gian sbb bag makeup kakak pun die curik
hehehehe

sabar k, dugaan di raya korban
=)
Hurm...ngah bersabarla ni...WAAAAAAAA!!! (cm umah kiter lak yg kena..ngeee)

Anyway, ada barang kena curik lor...duit tabung anak sedara i..kesian budak2 tuh dah la tabung diorang dah berat sgt aritu tau...kira dah byk duit dlm tu, kureng tul pencuri nih...ish, mmg tak selamat diorang dunia akhirat...then, my bro punyer cincin suasa pun kena kebas...hish~!

Popular posts from this blog

Tag Lagi ...