H1N1 di UPM [updated]

Okay, sound like not so lucky after all...sigh~!

Pada hari ini, tergempar kisah yang sepatutnya semua already well aware a week ago...Hampeh sungguh~! I don't know why hari ni baru dapat tau daripada UTUSAN malaysia dah ada 4 ORANG student UPM positive H1N1 ... and now, baru kitorang disuruh balik ke rumah untuk menyebarkan virus tersebut? (macam gitu je bunyinye kan???)

Aku yang masih suci dan masih berada di UPM ni dan agak selamba kuar tanpa topeng dan akan pulang esok sempat gi Mines ngan kawan2 sebab tak dapat terima kenyataan UPM pun dah terkena...Cuti mengejut ni agak menyerabutkan kepala sebab 1st test is sooooo near and ada note yang belum ada...Nak gi jumpa lecturer untuk nak buat sistem bagi projek java on thursday have to be cancel...a lot of things terpaksa ditangguhkan sebab penyakit babi nih! sigh~



Tomorrow, aku akan pulang ke Penang dalam kul 2.30 petang...huhu ... nek keretapi...weeeee~! Kira ni 2nd timela aku naik keretapi balik Penang but the different is aku berkemungkinan berseorangan...WAAAAAAAAAAAAA~!
Kalau kawan aku tak segerabak ngan aku so I'm alone la...if in case satu gerabak leh gak duk sekali =\
Bila aku call gitau ayah aku dia tanya "kenapa naik keretapi?" hehehehe...Aku pun tak tau nak jawab camne sebab aku tak sukala cuti camni...mengejut, tak de planning...semuanya cam tetiber je....bongok tul!
Aku juz jawab, "saje..." hakhak =P
Harap2 kalau tak segerabak ngan kwan aku biarla orang yang siuman duk sebelah aku...Moga2 janganla pencopek ker, perogol ke, pengambilkesempatan ke, laki orang berangan single + gatai tahap miang yang tiada kesedaran diri ke duk sebelah aku...haih~! AMIN!!!

So, I wont be around Serdang starting tomorrow until 5/8 ... toodles~!

Kepada Nur Baizurah, sorry i cant attend your badminton tournament (final!) this Friday...tak dapat jumpa olok2 ek? hahaha...takpe, kim salam je kat dia (mesti ko dah mengomel2..hehehe)
Dah tak excited dah...hahaha...banyak sangat halangan, jadi pepaham jela...not for me kot...redha jewh =P

Okies, time to shleep! huhuhu...kemas baju skit lepas tu TIDO =D

Nite!!!
Mmmmmuaaaahhhh =)


UPDATE NEWS

Berita yang aku terima dari bilik markas 3004...huhu...4 orang yang terkena tu dah kritikal pun...400 orang lagi disyaki dan dikuarantinkan di dalam UPM...aku pun tak tau nak cakap apa dah...sah2 dah menular penyakit babi ni di kalangan kite...So, sesape yang tetiber rasa nak demam, baiklah korang pergi klinik terus check...For ur own good juga...and lagi info, yang 4 orang tu ada chinese, Malay and Indian ... SO, no exception!

Pagi Rabu tu, pagi aku nak kuar dari UPM, udara UPM segar sekejap sebab hujan yang sangat lebat dari malam sampai pagi tu...So, kira aku kuar pun udara masa tu ngah fresh (awal pagikan...) huhu ... Insyallah minta simpang la kena penyakit yang bukan2 ni ... AMIN~!

Comments

Oit~ sape bagi balik~ Meeting kelab MC mlm esok laa~ kui3
ho??? lor, nak wat meeting kat ne nye...kang kena cekup dah tak leh balik lgsg...kena duk kmr...tak mo~!!!!
Mira said…
ko ikut akuuu

Popular posts from this blog

Tag Lagi ...